Hírek
Az értelemre és az érzékekre hat elsősorban a Szegedi Kortárs Balett legújabb darabja, a Testek filozófiája, amelyet pénteken mutatnak be - mondta a produkciót beharangozó keddi sajtótájékoztatón Juronics Tamás koreográfus, hozzátéve: a mély tartalom mellett a gazdaságosság is meghatározta a munkát.
Hírek
Az egri Gárdonyi Géza Színház december 8-án mutatja be az Idők folyamán című táncjátékot, Feledi János koreográfiájára, Barta Dóra Harangozó-díjas táncművész, érdemes művésszel a főszerepben.
Hírek
Két halhatatlan Stravinsky-Gyagilev-figura ad egymásnak randevút december 19-én a Művészetek Palotája Fesztivál Színházában, a Bozsik Yvette Társulat színpadi kompozíciójában. Petruska, az orosz népmesék fűrészporral kitömött szalmabábja, aki életre kel és érző személyiséggé válik, valamint a Pergolesit idéző dallamokra mozduló commedia dell’arte-hős, Pulcinella.
Hírek
Új bemutatóval készül az egri Gárdonyi Géza Színház tánctagozata december 8-án 19-órától, a stúdiószínpadon. A társulat tagja, Feledi János koreográfiájában Barta Dóra, a tagozat vezetője is táncol majd.
Hírek
A Tünet Együttes „Nincs ott semmi” témában meghirdetett pályázatára érkezett számos munka közül végül az 1sima1fordított kreatív társulás terve került megvalósításra és a Deák téri metróaluljáró Tünet-kirakatának vitrinjébe.
Hírek
A Duda Éva Társulat évad elején indított „Stop” című akció-performansz sorozatának újabb állomása a Stop n Go, ami a Gödörben látható november 7-én és 8-án este.
Hírek
A tavalyi nagy siker után a Nemzeti Táncszínház ismét feketébe és narancssárgába öltözik. Halloween alkalmából két előadás látható: október 30-án 19-órakor Fitos Dezső A fekete malom, október 31-én 10.30 órakor pedig a Bozsik Yvette Társulat Péter és a farkas című előadása. A színház tereiben töklámpások, denevérek, pókok, boszorkányok, valamint a kísérteties pantomimművész, M. Kecskés András várják a közönséget.
Hírek
Idén hatvanéves az Operaház téli időszakának vitathatatlanul legkeresettebb és legsikeresebb előadása, A diótörő. A darab a jubileum alkalmából új díszletekben várja a közönséget.
Hírek
Nemzetközileg is elismert, a színpadi néptáncot megújító koreográfusi és művészetoktatói tevékenységéért, népművészeti örökségünk ápolásáért, életműve elismeréseként kapta meg a Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztje a csillaggal (polgári tagozat) kitüntetést Timár Sándor pénteken, a nemzeti ünnep alkalmából.
Hírek
A Közép-Európa Táncszínház, egyik táncművészének sajnálatos sérülés miatt, az október 15-re meghirdetett Aréna előadás helyett Duda Éva: Az Ismeretlen című produkcióját játssza.
Hírek
Seregi László Shakespeare-trilógiájának egyik legkedveltebb darabja, a Rómeó és Júlia október 14-étől 17-éig minden este színre kerül az Operában. Az első előadásnapon Júlia szerepében Boros Ildikó, a társulat ifjú magántáncosnője debütál Oláh Zoltán partnereként.
Hírek
Az Állatok Világnapja alkalmából Budapesten, a Nemzeti Táncszínházban láthatja a közönség először La Fontaine meséit. Október 3-án, 10.30-tól mutatja be a Badora Társulat az Állatmeséket, Barta Dóra rendezésében. Egerben, a Gárdonyi Géza Színház színpadán a bemutató október 13-án lesz.
Hírek
A Magyar Nemzeti Balett igazgatója, Keveházi Gábor pénteken írásban kérte személye mindenre kiterjedő teljes átvilágítását Horváth Ádámtól, a Magyar Állami Operaházhoz kinevezett miniszteri biztostól.
Hírek
Jazz és tánc a Müpában
Január 17-én egy nem mindennapi este keretében áll színpadra huszonnégy jazz-muzsikus, egy szimfonikus zenekar és tíz táncos. Az első részében a Magyar Jazzművészek Társaságának három muzsikusa által komponált műveket a Társaság tagjai adják elő egy szimfonikus zenekarral. A második részben hat jazz-zenész balettre komponált művei szerepelnek a programban, melyekre az Operaház fiatal táncművészei készítettek koreográfiákat.
Hírek
A nagy sikerű pécsi premier után december 16-án Budapesten a Trafó – Kortárs Művészetek Házában mutatja be a Frenák Pál Társulat legújabb darabját k.Rush címmel. Ezúttal négy napon át játssza a társulat a filmes emlékképekből építkező darabot, melynek központi és meghatározó eleme egy hatalmas amerikai autó.
Hírek
December 2-án és 3-án látható a Tünet Együttes: Az élet értelme című produkciója a MU Színházban. A produkció különleges struktúrája és technikai megoldásai modellezik azt a választási kényszert, amely egész életünket átszövi: a kezdet és a vég között kavargó történések káoszának a néző intenzív figyelme, valamely kiválasztott részletben való elmélyülése adhat értelmet. A színészek, táncosok és zenészek közreműködésével készült „60 perces időmúlatásban” a néző egy speciális technikai megoldás segítségével döntheti el, kinek az életébe, melyik szereplő sorsába hallgat bele.
Hírek
A világot látjuk és benne önmagunk tükörképét is, kölcsönös egymásban tükröződéssel. A koncentráltnak vélt tér széthullik, elemei egymásra csúsznak, megsokszorozódnak, átmenetileg vagy végleg eltűnnek. Kovács Gerzson Péter és TranzDanz Szimultán ablak premierje november 26-án lesz a MU Színházban.
Hírek
Sajnálattal közöljük, hogy a közép-európai régióba tervezett Trója turné - melynek állomásai Veszprém, Budapest, Debrecen, Split, Zágráb, Eszék, Belgrád - technikai okok miatt teljes egészében elmarad.
Hírek
A Közép-Európa Táncszínház elérkezett évadja első bemutatójához, ami egyben egy különleges előadássorozat első állomása is. A meghívott alkotók, „külsős” koreográfusok energiájára építő bemutatók sorában a KET olyan előadással áll most közönség elé, amely „belső” energiáira: saját táncosainak kreativitására épít.
Hírek
Újabb bemutatóval jelentkezik az egri tánctagozat. A BaDora Dance Company Mozart: Requiemét állítja színpadra október 29-től a Gárdonyi Géza Színházban.
Hírek
Egy lépés, hogy a színházi környezetből átkerüljünk egy kicsit más világba, történetesen egy kávézóba. Megteremtve ott a varázslatot, közelebb hozva az emberekhez a táncot, a megszokottságból kizökkentve, új dolgokkal kísérletezve.
Hírek
Október 24-én vasárnap este 19-órakor lesz a Tánclépések című produkció bemutatója a Nemzeti Táncszínházban. Az előadás két részből áll. Az első darab a nemzetközi hírű, hazánkban is jól ismert kiváló koreográfus, Joseph Tmim alkotása.
Hírek
Igazi kuriózumot láthatnak a balett szerelmesei október 15-én és 16-án a Művészetek Palotájában, hiszen a világ táncművészetének egyik legmeghatározóbb alakja, Jiří Kylián Un ballo című alkotása most látható először hazai színpadon, ezúttal a cseh South Bohemian Ballet és a Magyar Balett Színház művészeinek közös előadásában. A Cseh táncmozaik két estjének programja emellett a „mester” tanítványának, Václav Kunešnek egy koreográfiájával, valamint Egerházi Attila egy-egy alkotásával egészül ki.
Hírek
Juhász Kata és Zérczi Attila Maya című rövidfilmje Magyarországon az első 3D videotechnikával készült táncfilm, ami így képes ötvözni az élő színpadi előadás térélményét a filmvásznon a vágás által lehetővé váló szabad tér- és időkezeléssel.
Hírek
Frenák társulata a Müpában
Frenák Pál táncos-koreográfus 1999-ben tért vissza Magyarországra, hogy megalapítsa francia-magyar táncegyüttesét. A hazai táncéletbe egy radikálisan új stílust hozott a maga dinamikus mozgásvilágával, újfajta érzékenységeivel, a verbális üzeneteken túlmutató kifejezési formáival. Innovatív tér- és testhasználata meghatározó hatással volt a hazai kortárs tánc fejlődésére. Új, Seven című darabjának premierjére – a társulat tíz éves fennállását ünneplő eseménysorozat részeként – a Művészetek Palotájában került sor tavaly novemberben.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
 
A háború alatt egy brit kormányülésen egy miniszter azzal állt elő, hogy a hadiállapotra tekintettel nullázzák le a kulturális kiadásokat, és a felszabaduló összeget fordítsák fegyverekre.
Aforizmák
„ Bármennyi jót mondanak is rólunk, ezzel semmi újat nem adnak a tudtunkra."
La Rochefoucauld
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ