Hírek
Juhász Kata és Zérczi Attila Maya című rövidfilmje Magyarországon az első 3D videotechnikával készült táncfilm, ami így képes ötvözni az élő színpadi előadás térélményét a filmvásznon a vágás által lehetővé váló szabad tér- és időkezeléssel.
Hírek
Frenák társulata a Müpában
Frenák Pál táncos-koreográfus 1999-ben tért vissza Magyarországra, hogy megalapítsa francia-magyar táncegyüttesét. A hazai táncéletbe egy radikálisan új stílust hozott a maga dinamikus mozgásvilágával, újfajta érzékenységeivel, a verbális üzeneteken túlmutató kifejezési formáival. Innovatív tér- és testhasználata meghatározó hatással volt a hazai kortárs tánc fejlődésére. Új, Seven című darabjának premierjére – a társulat tíz éves fennállását ünneplő eseménysorozat részeként – a Művészetek Palotájában került sor tavaly novemberben.
Hírek
Az Állami Balettintézetnek egykor otthont adó Andrássy úti épület megmentéséért küzdő civilek szerint 1997-ben egy még nem is létező cégnek adta el a palotát a VI. kerületi önkormányzat, így a komoly állagromlást eredményező adásvételi szerződés is semmis lehet.
Hírek
Elemzés Frenák Pál: In TimE című előadásáról
A Frenák Pál Társulat In TimE című előadása egy igen letisztult alkotói folyamat eredménye. Precíz – mondhatni zenei – szerkezetével rávilágít arra az alkotói tőkére, amelynek eredménye egy olyan koreográfiai mű, amely képes a néző figyelmét teljességgel megkötni, vezetni és a legfelfokozottabb dramaturgiai pillanatban elengedni.
Hírek
Másodszor volt a Mittelfest vendége a Közép-Európa Táncszínház: július 24-én Duda Éva Aréna című előadásával lépett fel a társulat az észak-olaszországi Cividale del Friuliban megrendezett, idén 19 éves fesztiválon, a San Francesco kolostor udvarán kialakított szabadtéri színpadon.
Hírek
Az idei nyáron két alkalommal is Németországba látogat a Tünet Együttes az Észak-Rajna-Vesztfália tartományban megrendezésre kerülő NRW Scene Ungarn összművészeti kulturális fesztivál keretében. A társulat Nincs ott semmi című előadásával Kölnben már elnyerte a német közönség lelkesedését, július 21-én és 22-én pedig Bielefeldben mutatkozik be.
Hírek
Megjelent Kaán Zsuzsa legújabb könyve
A Magyar Állami Operaház Székely Bertalan Termében, a 2009/2010- es színházi évad utolsó napján a Magyar Állami Operaház Budapest, valamint a Nemzetközi Tánc- és Kultúra Alapítvány közös rendezésében megtartották Kaán Zsuzsa tánctörténész legújabb kötetének sajtóbemutatóját.
Hírek
Meztelen vacsora a Művész moziban
Egy pillanat, és átkerülünk a másik világba. Arra a képzeletbeli síkra, ahol semmi sem a valóság, bár lehetne. Ott van, és még sincs. Részesei lehetünk azoknak az álmoknak, vágyaknak, melyeknek a valóra váltása még várat magára, vagy éppen elérhetetlen a számunkra. Itt azzá válhatunk, akivé csak akarunk. Minden gesztusunk, mozdulatunk, új értelmet nyer.
Hírek
Öt kortárs balett a Magyar Nemzeti Balett bemutatóján
A Magyar Állami Operaház 2009/2010-es évadjának utolsó bemutatója a Magyar Nemzeti Balett Örvényben című produkciója lesz június 5-én és 6-án. A modern táncesten öt különböző nemzetiségű és korú kortárs koreográfus alkotásaival ismerkedhet meg a közönség.
Hírek
Magyarországot (is) alaposan feltérképező turnéra jött el – vasárnap még Debrecenben is táncoltak – a világhírű ír tánccsoport, a Michael Flatley nevével fémjelzett Lord of the Dance.
Hírek
Április 29-én és 30-án 20-órától látható a Természetes Vészek Kollektíva és Gergye Krisztián: Vér-Reflex című Performanszínháza.
Hírek
A Faun című táncelőadás témaválasztása bizonyos tekintetben folytonosságot alkot korábbi előadásaim világával, ahol személyiségünk átalakulásait, emberi és állati, valódi és fiktív oldalaink összetalálkozását, konfliktusait és az ebből eredő transzformációkat kutattam. A Faun az állati, misztikus, mitologikus szélsőségek, mesebeli karakterek irányába halad tovább, ahol a fantázia elvarázsolt, egyszerre elbűvölő és néha sötéten fenyegető világa kap nagyobb teret.
Hírek
A break és Bach találkozásából született rendhagyó előadás Berlinben egy díjnyertes tánccsoport és egy avantgárd zenei igazgató jóvoltából
Hírek
Az Állatok Világnapja alkalmából Budapesten, a Nemzeti Táncszínházban láthatja a közönség először La Fontaine meséit. Október 3-án, 10.30-tól mutatja be a Badora Társulat az Állatmeséket, Barta Dóra rendezésében. Egerben, a Gárdonyi Géza Színház színpadán a bemutató október 13-án lesz.
Hírek
A Magyar Nemzeti Balett igazgatója, Keveházi Gábor pénteken írásban kérte személye mindenre kiterjedő teljes átvilágítását Horváth Ádámtól, a Magyar Állami Operaházhoz kinevezett miniszteri biztostól.
Hírek
Szeptember 25-én Markó Iván három népszerű darabja, a Siratófalak, az Egy faun délutánja és a Seherezádé is látható a Művészetek Palotája Fesztivál Színházában. Az est első darabja, a Siratófalak, eddig még nem szerepelt a Művészetek Palotája műsorán.
Hírek
A klasszikus mitológiai történet látványos tánc-produkcióban
Az idei év popzenei dömpingje mellett a táncművészet szerelmesei is világszerte népszerű produkciók közül válogathatnak. A Lord Of The Dance elsöprő sikere után ősszel egy másik neves, nemzetközileg is elismert társulat érkezik hazánkba. A Fire Of Anatolia Dance Group néhány éve már meghódította a magyar közönséget, a török társulat ezúttal a TRÓJA című előadásával november 8-án Veszprémben, 9-én Budapesten és 10-én Debrecenben lép fel.
Hírek
Két egymást követő napon, két helyszínen, egy előadás. A PR-Evolution Dance Company Blue Man című darabja fog vendégszerepelni augusztus 7.-én az Esztergomi Nyári Játékokon, és augusztus 8.-án az Ördögkatlan Fesztiválon Nagyharsányban. A Blue Man idén elnyerte a Fringe Fesztivál Szakmai díját, és Pécs után most újra látható lesz vidéken.
Hírek
A IV. Esély a Művészetre Nemzetközi Tánckurzus és Transit Kortárs Táncfesztivál nagyjából 120-130 főt fogad július 19–24. között – a részvevők létszáma miatt ez lesz az ország egyik legnagyobb rendezvénye a saját kategóriájában.
Hírek
Különleges produkcióra készül hazánk két nemrégiben alakult, a népzenét, a népi kultúrát, új, modern felfogásban feldolgozó formációja, a Holdviola zenekar és a Presidance Company táncegyüttes.
Hírek
Május 27-én csütörtökön újra látható a Duna Művészegyüttes: Barocco című produkciója a Nemzeti Táncszínházban.
Hírek
2006-ban mutatta be a Frenák Pál Társulat a Mil An című kompozícióját, melyben az ember méretű marionettfigura, valamint az egyre inkább bebábozódó hús-vér élőlény végteleníthető kettőse kapott főszerepet. A 2009-es Twins ennek a korábbi koreográfiának az ikerdarabja. Két táncos, két maszkos figura: hol iker-bábuként, hol iker-testvérként keresik az egység, az összetartozás, az elszakadás, az egyedüllét, a magány állapotait.
Hírek
A 85 éves korában elhunyt Falvay Károly táncos, koreográfus, szakíró temetése május 14-én, pénteken 10.15 órakor lesz Budapesten, az Új köztemetőben – tudatta a Nemzeti Táncszínház igazgatója, Török Jolán hétfőn.
Hírek
Május 5-én szerdán 19-órakor látható a Frenák Pál Társulat: Seven című előadása a Művészetek Palotájában. A darab premierjére – a társulat tíz éves fennállását ünneplő eseménysorozat részeként – a Művészetek Palotájában került sor tavaly novemberben. Az előadás – bár új helyszínen, új közönség előtt debütált -–óriási sikert aratott. A megújult tematika és a letisztult forma nem csak itthon, hanem – december közepén – Franciaországban is meghódította a közönséget.
Hírek
Hasonlóan a tavalyi évhez, a Cívis Táncegyesület idén is gálaesttel ünnepli meg a Tánc Világnapját 2010. április 29-én, 19 órakor Debrecenben a Csokonai Színházban.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Joséphine Baker világhírű revücsillag élete utolsó heteiben, 68 évesen is is korát meghazudtoló frissességgel szerepelt Európa színpadjain.
 
1937-ben meghívtak néhány magyar művészt Londonba, VI. György koronázására. A meghívottak között volt Aba-Novák Vilmos is.
Aforizmák
„ Sohasem hazudnak annyit, mint esküvő előtt, háború alatt és vadászat után."
Bismark
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ