Hírek
A Magyar Nemzeti Balett igazgatója 2010. március 28. és április 8. között az Egyesült Államokban tárgyal az amerikai táncélet meghatározó személyiségeivel a balettegyüttes nemzetközi kapcsolatainak fejlesztéséről és kölcsönösen kedvező szakmai együttműködések kialakításáról.
Hírek
Egy szempillantásnyi átkelés tükröződő visszaverődései. Szimbolikus helyváltoztatás. Át kell kelnünk, hogy megismerjük a másik oldalt. Átlépni a másikba, a másik testbe. Egyik oldalról a kép létrejöttének pillanata, másik oldalról a kép befogadásának pillanata.
Hírek
Március 12-én és 13-án 20-órakor lesz A szatír című kortárs táncelőadás – Gergye Krisztián Társulatának előadásában – a MU Színházban.
Hírek
Március 12-én 19-órától láthatják a Duna Művészegyüttes nagy sikerű Örökkön-örökké című előadását a Művészetek Palotája Fesztivál Színházában.
Hírek
Február 19-én pénteken 20-órakor lesz Pataky Klári: Felhőman című táncbemutatója a MU Színházban. A produkciót még 20-án szombaton este is megnézhetik ugyanott az érdeklődők.
Hírek
Február 25-én 19.30-kor kezdődik a PR-Evolution Dance Company: Mind1 című produkciója a 30 Nemzeti Táncszínház Refektóriumában.
Hírek
Duda Éva és Kovács Gerzson Péter koreográfusok vehették át idén a magyar kortárs tánc legszínvonalasabb alkotásainak és alkotóinak elismerésére, népszerűsítésére alapított Lábán Rudolf-díjat, amelyet pénteken adtak át Budapesten – adta hírül a Trafó Kortárs Művészetek Háza.
Hírek
Kedves Hölgyeim! Értjük mi a férfiakat? Azt hiszem egyöntetű nem a válasz. Igazi bolyongásra hívjuk most Önöket a férfi lélek labirintusában.
Hírek
Február 7-én 20-órakor lesz a bemutatója az Andaxínház: Visszaverődések című produkciójának a MU Színházban. Az előadást még február 15-éneste is megtekinthetik ugyanott.
Hírek
Kedd esti fellépésével megkezdte New York-i vendégszereplését a Győri Balett.
Hírek
2010. január 23-án és 24-én a Lőrinci Sportcsarnokban kerül megrendezésre az első magyarországi nemzetközi ír tánc bajnokság, a „Budapest Feis 2010”.
Hírek
A Nemzeti Táncszínház 2010. február 1-én és 2-án rendkívüli nyílt napot szervez az alapfokú művészeti iskolák 10-14 éves tanulói számára. Az immár második alkalommal megrendezendő program célja, hogy a továbbtanulás előtt álló, táncművészet iránt érdeklődő fiatalok számára betekintést engedjen a profi táncművész-képző középfokú intézmények munkájába.
Hírek
Vass Lajos, a Magyar Állami Operaház főigazgatója - Hiller István oktatási és kulturális miniszter egyetértésével - 2010. augusztus 1-től Keveházi Gábort nevezte ki az Operaház balettegyüttese, a Magyar Nemzeti Balett igazgatójának.
Hírek
2010. április 1. és 3. között a Közép-Európa Táncszínház, valamint a Magyar Nemzeti Balett szólistái Houstonban lépnek fel a Dance Salad Fesztiválon.
Hírek
Májusban ismét hazánkban turnézik a világ legnépszerűbb tánc-showja, a Lord Of The Dance. Az ír rendező és sokszoros nemzetközi díjnyertes táncművész, Michael Flatley által koreografált előadás az 1996-os bemutatása óta példátlan sikernek örvend.
Hírek
Nyugat-európai turnéra indult a Győri Balett hétfőn; az együttes Ausztriában, Németországban és Svájcban összesen 18 előadást tart három és fél hét alatt. A turné első állomásán, Salzburgban a Chaplin-balettet adják elő a győri táncosok kedden – mondta Kiss János balettigazgató indulás előtt.
Hírek
Március 6-7-én egy nemzetközi hírű táncművésznő lép föl hazánkban, a Port.hu- Indiafest meghívására. Anurekha Ghosh tart majd egy klasszikus és egy kortárs kathak tánckurzust, szombaton és vasárnap, illetve szombat este a Merlin színházban élvezhetjük előadását.
Hírek
Nagy valószínűséggel a társulat eddigi vezetője igazgathatja a Győri Balettet a következő öt évben – értesült csütörtökön városházi forrásból az MTI.
Hírek
A Liszt Ferenc- és Harangozó Gyula-díjas táncművész, érdemes művész készíti a Maya című operett koreográfiáját. A munka már javában zajlik, a bemutató február 26-án lesz a Gárdonyi Géza Színházban.
Hírek
Leváltotta Vincze Balázst és a helyére Kováts Tibort, az Állami Balett Intézet tanárát nevezte ki a Pécsi Balett vezetőjének a Pécsi Nemzeti Színház igazgatója – írta csütörtökön az Új Dunántúli Napló.
Hírek
Július 10-től a Magyar Nemzeti Balett együttese ismét nemzetközi balettkurzust szervez a Magyar Állami Operaházban.
Hírek
Január 29-én és 30-án 19.30-tól láthatják a Közép-Európa Táncszínház Hangképek című produkcióját a Bethlen téren. Az előadás koreográfusa a Harangozó-díjas Katona Gábor.
Hírek
A novemberi nagy sikerű premier után ismét színpadon a Frenák Pál Társulat legújabb előadása, a Seven. Január 27-én 19-órától a Művészetek Palotája Fesztivál Színházának színpadán továbbra is hét táncos látható, akik mintha állandóan úton lennének, otthont keresve, saját identitásukat kutatva.
Hírek
Májusban ismét hazánkban turnézik a világ legnépszerűbb tánc-showja, a Lord Of The Dance. Az ír rendező és sokszoros nemzetközi díjnyertes táncművész, Michael Flatley által koreografált előadás az 1996-os bemutatása óta példátlan sikernek örvend.
Hírek
A Várszínház az egyetlen olyan XVIII. századi színházépületünk, amely ma is játszóhely. A Nemzeti Táncszínház működik benne, amely "jogutódja" a leghagyományosabb és legmodernebb műfajt követő táncosok húszéves harcának egy állandó fellépőhelyért.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Victor Hugo a nagy francia író egyszer sürgős munka előtt állt. Mivel nem bízott eléggé abban, hogy végig kitart feladata mellett, félig levágta a szakállát és félig a haját, az ollót pedig kidobta az ablakon.
 
Két bíboros szemrehányást tett Rafaellónak, hogy egy festményen Péter és Pál apostol arcát nagyon pirosra festette.
Aforizmák
„ Az ember nem annyi, amennyi, hanem annyi, amennyi tőle kitelik."
Örkény István
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ