Hírek
Májusban ismét hazánkban turnézik a világ legnépszerűbb tánc-showja, a Lord Of The Dance. Az ír rendező és sokszoros nemzetközi díjnyertes táncművész, Michael Flatley által koreografált előadás az 1996-os bemutatása óta példátlan sikernek örvend.
Hírek
A Várszínház az egyetlen olyan XVIII. századi színházépületünk, amely ma is játszóhely. A Nemzeti Táncszínház működik benne, amely "jogutódja" a leghagyományosabb és legmodernebb műfajt követő táncosok húszéves harcának egy állandó fellépőhelyért.
Hírek
Hazánkba látogat és december 27-én és 29-én este Budapesten az Operaházban lép föl Nagy Tamás, a Holland Nemzeti Balett szólistája.
Hírek
Nem találtak emberi maradványokat abban a feltételezett tömegsírban Spanyolországban, amelyről azt gondolták, hogy Federico Garcia Lorca meggyilkolt költő végső nyughelye - jelentették be hivatalos spanyol források pénteken.
Hírek
A Magyar Állami Operaház 125 éves évfordulója alkalmából - Seregi László 80. születésnapjára - ismét napvilágot lát a nagysikerű Seregi című kötet. A többszáz színes balettfotóval illusztrált, elegáns, magyar-angol nyelvű könyv szinte egy képzőművészeti album is egyben, a művész és az olvasók legnagyobb örömére.
Hírek
Több százan jelentkeztek a Badora Dance Company, mint a Gárdonyi Géza Színház tánctagozata próbatáncára, ezért a társulat meghosszabbítja a jelentkezést december 11-ig.
Hírek
Az érdemes művész, Harangozó-díjas táncművészt tavaly, a Kalevalában láthatta táncolni utoljára az egri közönség.
Hírek
A Presidance Company az ünnepek előtt igazi karácsonyi műsorral kedveskedik a családoknak: ez a Christmas Now, ami elvarázsolja, felkészíti, felpörgeti, de meg is nyugtatja lelkünket az ünnepre várás nyüzsgésében.
Hírek
A K.áO.sz!–t 2002-ben, a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében, a Trafó – Kortárs Művészetek Házában láthatta elsőként a magyar közönség. Idén ezzel a darabbal ünnepli a társulat fennállásának 10 éves jubileumát.
Hírek
November 29-én és 30-án 20-órától láthatják a PR-Evolution Dance Company 2ME című produkcióját a MU Színházban.
Hírek
A tíz éves Frenák Pál Társulat Seven című előadását november 28-án mutatja be a MÜPA- Fesztivál Színházban. Az új koreográfiát Frenák Pál ugyanazon emlékképei inspirálták, amelyek annak idején a Gördeszkák című korai munkáját is.
Hírek
November 22-én és 23-án kerül bemutatásra az Angyalok üzenete / Egy faun délutánja (bemutató) / Seherezádé című előadás Markó Iván rendezésében a Művészetek Palotájában. Az Angyalok üzenete fényt és hitet ad, amely megmutatja az egymáshoz vezető utat, és segít felismerni egymásrautaltságunkat. Az Egy faun délutánja – Nizsinszkij koreográfiájával és főszereplésével – hatalmas botrányt okozott a 20. század elején Párizsban, a bemutató napján. Egy évszázaddal később Markó Iván újragondolta a legendás táncművet, amelynek főszereplőjéül egy karmestert képzelt, akinek a pálcája a fallosz szimbóluma. Rimszkij-Korszakov Seherezádéja vadsággal és barbársággal teli történetét átszövi a keleti dallamok romantikus világa.
Hírek
A vándor hajszálon egyensúlyoz éberség és álom között. Ahol a hold az úr, a tudat ködös, kómaszerű tompaságba vész. Holott az ébredés pillanata változás, eszmélés, újradefiniálás. Azonosítás. – Duda Éva koreografus Lunatika című munkájának november 13-án 20-órakor lesz a bemutatója a MU Színházban.
Hírek
A Nemzeti Táncszínház 2010. február 1-én és 2-án rendkívüli nyílt napot szervez az alapfokú művészeti iskolák 10-14 éves tanulói számára. Az immár második alkalommal megrendezendő program célja, hogy a továbbtanulás előtt álló, táncművészet iránt érdeklődő fiatalok számára betekintést engedjen a profi táncművész-képző középfokú intézmények munkájába.
Hírek
Vass Lajos, a Magyar Állami Operaház főigazgatója - Hiller István oktatási és kulturális miniszter egyetértésével - 2010. augusztus 1-től Keveházi Gábort nevezte ki az Operaház balettegyüttese, a Magyar Nemzeti Balett igazgatójának.
Hírek
A Trafó Kortárs Művészetek Háza idén decemberben ismét bérletakciót ajándékoz mindenkinek, aki élményt, kortárs művészeti eseményt, több estényi kultúrát szeretne tenni a fa alá a családjának, barátainak, ismerőseinek.
Hírek
December 3-án Prágában került megrendezésre a többéves hagyománnyal rendelkező New Europe Festival 2009 és Jarmila Jerabkova Award. A rangos eseményre Berrak Yedek az év elején megrendezett Szóló-Duó Fesztiválon bemutatkozott előadók közül válogatta ki a számára érdekes magyar alkotókat, akik így a nemzetközi nevezőkkel együtt vehettek részt a versengésben.
Hírek
December 12-én 20-órakor lesz a premierje a Fatum(végzet) című előadásnak a MU Színházban. A darab írója-rendezője Ágens, koreográfusa Gergye Krisztián.
Hírek
Kik vagyunk mi? Honnan jöttünk? Merre tartunk? Egyáltalán, hol vagyunk most? Indulás az általánosból, az ismeretlenen át, hogy eljussunk az egyénhez. Az ő érzéseihez, érzelmi viharához. Eljutunk az egységből, a szétválasztottsághoz. Mikor nem számíthatunk másra, csak magunkra.
Hírek
December közepén Budapestre látogatnak a butoh történetének legnevesebb mesterei, képviselői. Fellép, többek között a 103 éves Kazuo Ohno mester fia, a 72 éves Yoshito Ohno, valamint művészek Japánból, Kanadából, Thaiföldről és Franciaországból. A hazai butoht Batarita és Társulata képviseli. Az előadások mellett lesz filmvetítés, kiállítás és kerekasztal, valamint ízelítőt kapunk a kagura és parapara táncokból.
Hírek
2009. december 12-én tölti be 80. életévét Seregi László, korunk egyik legmeghatározóbb koreográfus-egyénisége.
Hírek
A Merlin Színházban újra látható a Harangozó-díjas Duda Éva Carneval című produkciója november 25-én és 26-án. Az előadás tavasszal a Közép-Európa Táncszínház 20 éves jubileuma alkalmából készült.
Hírek
A nő magánya. A férfi magánya. A test magánya. A lélek magánya. Homokszemek körülöttünk, rajtunk és mindenhol. 2-1/16 milliméter, a homokszemcse átmérője. Valójában nem is a homok mozog, hanem a maga a mozgás homok. Magam válok homokká. Te énnélkülem, én tenélküled. Az Andaxínház 2-1/16 milliméter című előadása november 24-én 20-órakor látható a MU Színházban.
Hírek
A Badora Dance Company, mint a Gárdonyi Géza Színház tánctagozata próbatáncot hirdet. Várjuk azon fiatal (19-24 éves) férfi táncművészek jelentkezését, akik erős klasszikus balett- és modern tánc-tudással rendelkeznek, és szeretnének tagjai lenni egy kiváló együttesnek és színháznak.
Hírek
Tizenöt Kossuth-díjas táncművész, koreográfus petícióban tiltakozik a szakma anyagi ellehetetlenítése ellen; a dokumentumot szerdán vette át Pető Iván, az Országgyűlés Kulturális és Sajtóbizottságának elnöke.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A híres debreceni komikus az ország másik végében szerepel. Szünetben bemegy az öltözőjébe egy felhevült anya a lányával, és lelkesen mondja:
 
Úgy látszik a tehetséget, a zseniket máshol sem becsülik meg. Amikor Robert Burns meghalt, nem sokkal temetése után márványemlékművet állítottak neki.
Aforizmák
„ Okos ember: azt mondja, amit én."
Ignotus
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ