Hírek
A Magyar Állami Operaház balettegyüttese november 7-én mutatja be a híres orosz koreográfus, Boris Eifman alkotását, a Karamazov testvérek című modern balettelőadást. A Dosztojevszkij-regény ihlette darab bonyolultságát és komplexitását jól jellemzi, hogy a betanítási folyamatban a magyar balettmestereken kívül hat orosz asszisztens is közreműködik.
Hírek
A Szegedi Kortárs Balett Carmina Burana című előadásával indul október 6-án este 7 órától a Gárdonyi Géza Színház táncbérlete.
Hírek
Október 9-én péntek 19-órakor és október 16-án pénteken 19-órakor látható a Magyar Fesztivál Balett: Szerelem, szerelem című produkciója a Nemzeti Táncszínházban.
Hírek
A neves koreográfus, táncpedagógus öt napos tréninget tart az egri tánctagozat tagjainak. A Táncművészeti Főiskola balettmestere délelőttönként klasszikus balettet tanít a Gárdonyi Géza Színház táncművészeinek.
Hírek
A Pécsi Balett, a Győri Balett és a Szegedi Kortárs Balett közös fellépése nyitja szeptember 22-én a Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozót, amelyre immár harmadik alkalommal kerül sor a Dunántúl legnagyobb városában.
Hírek
Nemcsak az Ybl-palota, hanem a Magyar Állami Operaház (MÁO) balettegyüttese is 125 éves az idén - ebből az alkalomból a Világsztárok Balettgála alapítói és a dalszínház közösen szerveznek ünnepi estet. A gálaesetet szeptember 19-én láthatja a közönség, a műsort előtte Pozsonyban is bemutatják.
Hírek
Bajári Levente „Way of Words” című koreográfiájával ismét meghívást kapott a 2009. szeptember 10-én, Montrealban megrendezésre kerülő „Le Gala des Étoiles” balettgálára, amely a világ legkitűnőbb klasszikus és modern balettművészeinek „csúcstalálkozó
Hírek
Magyarországon eddig egyedülálló művészeti színvonal, lenyűgöző látványvilág és nemzetközi hírnév. Ezt a három célt tűzte ki maga elé a 2008. nyarán alakult Presidance.
Hírek
Vajon milyen technikákat tanulnak a Trafó színpadán fellépő táncosok? Mi az a Limón, Graham és Feldenkrais technika? Hogyan fejlődött a modern tánc? Milyen speciális mozgástréningek alakultak ki? Kik a technikák hazai mesterei? Hol lehet tőlük tanulni? Mindezen kérdésekre választ kaphat szeptember 5-én és 6-án, a Trafó évadnyitó tánc-programján.
Hírek
Danubiando címmel rendeznek Budapesten az argentin tangónak szentelt fesztivált augusztus 23. és 30. között. Az eseményre három mestertáncos pár érkezik Argentínából, de fellép, sőt oktat is Budai László kétszeres tangóvilágbajnok, s lesz tangómaraton is.
Hírek
Szeptember 25-én pénteken 19-órakor lesz a bemutatója a Bozsik Yvette Társulat Halál és a lányka / Menyegző című két egyfelvonásosának a Művészetek Palotája Fesztivál Színházában. A produkciót Pina Bausch emlékének ajánlják az alkotók.
Hírek
A Body Moving táncnépszerűsítő kampány fergeteges hangulattal és nagyszámú résztvevővel vette kezdetét szombaton (augusztus 08-án) a Gödör Klub füves területén.
Hírek
Több ezer kilométernyire argentin szülőföldjétől, Finnország látja vendégül a tangó szerelmeseit, akik minden júliusban nagyszabású fesztiválon ünneplik a dél-amerikai tánc skandináv változatát.
Hírek
Három hónappal Pina Bausch világhírű német táncművész halála után új vezetőket kapott a világhírű művésznő wuppertali táncszínháza, a társulat vezetését Bausch két legközelebbi munkatársa vette át.
Hírek
Frenák Pál a 2002-ben bemutatott performansz-koreográfia felújításával ünnepli a társulat fennállásának 10 évfordulóját. Az előadásban vendégként a kortárs táncélet több olyan jeles képviselője is fellép, akiknek pályafutását nagyban meghatározta a Frenák Pál Társulatban eltöltött idő.
Hírek
Októberben hatodik alkalommal kerül sor a Kalászi Kortárs Tánctalálkozóra. A Duna Táncműhely szervezésében megvalósuló fesztivál ars poeticája a kezdetektől fogva változatlan: a programba olyan progresszív alkotókat hívnak meg a szervezők, akik az alkotás során a néptánchoz nyúlnak vissza, vagyis vagy speciális tánctechnikaként használják a néptáncot, vagy a néptánc területe felől érkeztek a kortárs tánc berkeibe.
Hírek
Gyűrt arany tánctér, színpad fölött lebegő rock-zenekar, elképesztő táncosok. Veszélyes és vad szenvedélyek, folyamatosan mozgó, helyet és alakot változtató testek– a lét ellentmondásos feszültsége a színpadon. Új Ultima Vez előadás, magyar szereplőkkel (is).
Hírek
Juhász Kata Gaspard de la nuit című koreográfiája szeptember 27-28, 20 órai kezdettel lesz látható a Gödör Klub Spicc színháztermében.
Hírek
Meglepő megnyitó performance-szal várja nézőit a 8. L1 Kortárs Táncfesztivál, ahol Céline Larrère francia előadóművész élő palacsintaként tálalja fel saját magát. A francia előadóművész, az idén júniusban bemutatott tér és test-installációjával indul szeptember 10-én este 7 órakor az idei fesztivál a Bakelit M.A.C.-ben.
Hírek
Szeptember 9-én és 10-én 20-órakor Fehér Ferenc legújabb, Dűnék című koreográfiáját láthatják a MU Színházban.
Hírek
A Europian Agency produkciós iroda táncosokat keres. Egy nemzetközi produkció válogatást tart készülő táncszínházi előadásához, technikailag képzett lány és fiú táncosok számára (előny a különböző táncstílusokban való jártasság).
Hírek
Az idén megalakulásának 10. évfordulóját ünneplő Frenák Pál Társulat új és fiatal közönség felé nyit, amikor szeptember elején – kilépve a megszokott színházi környezetből – ezúttal szabadtéren, a Gödör Klub kortárstánc sorozatában, a Spicc Színpad évadnyitó előadásaként lép fel nagy sikerű InTime című darabjával.
Hírek
A finnországi Imatra városában 1996 óta minden év augusztusában megrendezésre kerülő Imatrai Balett Gálán a klasszikus balettirodalom legszebb részleteit, valamint modern koreográfusok alkotásait láthatja a közönség.
Hírek
Magyarországon első alkalommal a Vígszínház színpadán lehet megtekinteni a Koreai Nemzeti Táncegyüttes különleges előadását „Koreai Fantázia” címmel augusztus 25-én.
Hírek
Elhunyt 90 éves korában Merce Cunningham világhírű amerikai táncművész és koreográfus, a modern tánc egyik legkiemelkedőbb alakja, akit a táncművészet Einsteinjének tartanak.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
1937-ben meghívtak néhány magyar művészt Londonba, VI. György koronázására. A meghívottak között volt Aba-Novák Vilmos is.
 
Voltaire-t egy vita hevében ellenfele idiótának nevezete. Voltaire derűsen nézett rá, és így szólt:
Aforizmák
„ Az idő a legdrágább anyag, amiből az életünk készül."
Sütő András
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ