Hírek
Magyarországon első alkalommal a Vígszínház színpadán lehet megtekinteni a Koreai Nemzeti Táncegyüttes különleges előadását „Koreai Fantázia” címmel augusztus 25-én.
Hírek
Elhunyt 90 éves korában Merce Cunningham világhírű amerikai táncművész és koreográfus, a modern tánc egyik legkiemelkedőbb alakja, akit a táncművészet Einsteinjének tartanak.
Hírek
Július 22-től 26-ig a kanári-szigeteki Las Palmas városában vendégszerepel a Magyar Nemzeti Balett együttese, s három alkalommal mutatja be Seregi László Szentivánéji álom című Shakespeare-adaptációját.
Hírek
Két világhírű táncművész találkozott Havannában: a Kubában először vendégszereplő brit Királyi Balett művészeti igazgatóját, Monica Masont kedden fogadta a 88 éves balettlegenda, Alicia Alonso.
Hírek
Hangulatában könnyed, mint amikor nyaralás alkalmával az ember lefürdik és utána elmegy az egyik esti programra, Hód Adrienn legújabb koreográfiája, a SUPRA HITS július 24-én 21-órától látható a Millenáris Park Szabadtéri Színpadán.
Hírek
Jonathan Burrows koreográfus és Matteo Fargion zeneszerző találkozásából az elmúlt öt év legélénkebb nemzetközi visszhangot kiváltó brit táncprodukciója született. 37 országban, több, mint 150 alkalommal adták elő duettjeiket, melyekben tánc és zene kapcsolatával foglalkoznak, valamint arra adnak okos, ötletes és sokszor mulatságos válaszokat, hogy mi is a tánc. Meg a zene. Amit lát a közönség az tánc: szavakból álló zenére. Mindezt rendkívül finom és intelligens humorral tálalja a 2004-ben Bessie Awardot nyert páros.
Hírek
Elhunyt Pina (Philippine) Bausch világhírű német tánckoreográfus és igazgató; a XX. század második felének talán legnagyobb táncszínházi alkotóját kedden reggel 68 éves korában érte a halál - tette közzé a Tanztheater de Wuppertal.
Hírek
Ki ne emlékezne a Beastie Boys dalára, melyben a fiúk egyvégtében nyomják: Body moving, Body Moving! Ez a folyamatosan skandálható szöveg, ez a lábakat megmozdító zene, ez a csípőket mozgásba hozó szám adta az ötletet, hogy táncra hívják a főváros lakosságát.
Hírek
Idén első alkalommal rendezik meg az 1. Debreceni Nyári Klasszikus Balett és Modern Tánckurzust a táncot szeretők és a tánccal foglalkozók örömére. Óraadó tanárnak Szakály György Kossuth-díjas, Liszt-díjas, Érdemes és Kiváló művészt és Zachár Lórándot, a Danceworks Rotterdam szólótáncosát és koreográfusát sikerült felkérniük a szervezőknek.
Hírek
Június 18.-án lép fel a Millenárison A legütősebb japán taiko-dobos zenekar Gocoo. A Gocoo produkciója olyan elképesztő zenei vállalkozás, amely egyszerre tradicionális japán népzene és lüktető hipermodern trance, pop- és kísérleti zene, rituális színház, valamint örömzene-kompánia. Elementáris, mélyen a lélekbe nyúló és meghökkentő produkció, amely lehengereli a hallgatóságát.
Hírek
Ladányi Andrea Liszt-díjas táncművészt és Borlai Gergő dzsesszdobost meghívták a szombaton kezdődő legrangosabb finn táncfesztiválra, a közép-finnországi Kuopióba, hogy mutassák be BL című produkciójukat.
Hírek
Tíz előadásos országjáró körútra indul vasárnaptól a Bozsik Yvette Társulat, a Tánceánia Együttes és a Gördülő Tánccsoport mozgáskorlátozott, vak és ép táncosokat együtt szerepeltető, az előítéletek felülvizsgálatára késztető, Lélektánc című táncelőadása - tájékoztatott a produkció koreográfus-rendezője.
Hírek
Június 5-én pénteken 18-órakor lesz a megnyitója Dusa Gábor fotókiállításának a Ferencvárosi Művelődési Központban. A kiállított- ritkán látható- nagyméretű képeken a fényképezőgép segítségével megállított pillanatok felnagyítódnak és ezáltal táncelőadásokon soha nem látható, furcsa, izgalmas, felfedezni váró közelségbe kerülnek a nézővel.
Hírek
A Body Moving táncnépszerűsítő kampány fergeteges hangulattal és nagyszámú résztvevővel vette kezdetét szombaton (augusztus 08-án) a Gödör Klub füves területén.
Hírek
Több ezer kilométernyire argentin szülőföldjétől, Finnország látja vendégül a tangó szerelmeseit, akik minden júliusban nagyszabású fesztiválon ünneplik a dél-amerikai tánc skandináv változatát.
Hírek
Veszélyes és vad szenvedélyek, folyamatosan mozgó, helyet és alakot változtató testek, élő zenekari kíséret – a lét ellentmondásos feszültsége a színpadon. Új Ultima Vez előadás, magyar szereplőkkel!
Hírek
A világhírű lausanne-i Béjart Ballet a Szegedi Szabadtéri Játékok fő vendége, a társulat kedd délután már a Tisza-parti városban próbál pénteki és szombati fellépésére. Gil Roman, az együttes vezetője Budapesten arról beszélt, hogy egy szabadtéri fellépés mindig kihívás, de egyúttal inspiráció is.
Hírek
Platóni dialógusok, Ionesco drámarészletek, sötét tónusok, fények, hatalmas mozgatható pannók. Játék az artikulációval, a folyton változó nyelvvel, a kimondott szó erejével, a mozdulatok humorával. Horváth Csaba és a Forte Társulat biztos kézzel vezet minket a kommunikáció és kommunikációképtelenség izgalmas világába – szerves és magától értetődő egységben kezelve táncot, zenét, csendet és szöveget.
Hírek
A The Irish Dance Experience Magyarország egyetlen professzionális Ír Sztepp Tánc Társulata, amelyet nem kisebb név képvisel, mint Catherine Gallagher Írország Nemzeti Bajnoka többszörös Ír Sztepp Tánc Világbajnok. A társulat augusztus 3-án hétfőn 16-órára próbatáncra várja a jelentkezőket a Művészetek Palotája Balett termébe.
Hírek
Június 29-én kezdetét vette a Magyar Nemzeti Balett által szervezett, július 24-ig tartó nemzetközi nyári balettkurzus a Magyar Állami Operaházban.
Hírek
Kozmér Alexandrának, a Magyar Állami Operaház címzetes magántáncosnőjének ítélték oda idén a Magyar Balett- és Kortárstánc-művészetért Díjat, míg a junior díjazott Szarvas Krisztina, a Szegedi Kortárs Balett tagja lett - közölte a díj kommunikációjával megbízott sajtóügynökség szerdán.
Hírek
Kettős jubileumot ünnepel a Győri Balett szombaton: a 30 éves együttes tíz éve tartja repertoárján a Purim, avagy a sorsvetés című táncjátékot. A kettős évfordulóról a Purim előadásával emlékeznek meg a Táncművészeti Biennálén, amelynek ezúttal második alkalommal ad otthont Győr – mondta Kiss János igazgató.
Hírek
Hatvannyolc éves korában pénteken elhunyt Nagy Albert Harangozó Gyula-díjas koreográfus, a Szeged Táncegyüttes vezetője - tudatta a táncegyüttes.
Hírek
Június 16-án 19-órától láthatják a Honvéd Táncszínház: Monarchia - Népek tánczai című előadását, melyet ebben az évben utoljára lehet megtekinteni a Művészetek Palotája Fesztivál Színházában.
Hírek
Ifj. Nagy Zoltán, Kossuth-díjas balettművész, a magyar táncművészet egyik meghatározó személyisége 2008 márciusában hunyt el. A Magyar Nemzeti Balett első magántáncosának családja és a Magyar Táncművészeti Főiskola által létrehozott „ifj. Nagy Zoltán Alapítvány a Táncművészetért” alapítvány egy táncművészeti díjat alapított a művész emlékére, amelynek legfőbb célja ifj. Nagy Zoltán szellemiségének és művészetének megőrzése.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Voltaire-t egy vita hevében ellenfele idiótának nevezete. Voltaire derűsen nézett rá, és így szólt:
 
Maurice Joxant-nak, Lautrec barátjának az a gondolata támadt, hogy Lautrecnek bizonyára örömet szerezne, ha kijárná neki a Becsületrendet.
Aforizmák
„ Isten azért adta a szerelmet, mert józanon nem házasodna senki."
Gárdonyi Géza
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ