Hírek
Az Andersson Dance társulat a hideg észak meseszerű, rejtélyes világát, letisztult esztétikáját, vakító fehérségét és a skandináv éjszakák halványkék derengését hozza a Trafóba.
Hírek
Budapestre érkezett Susan Stroman Tony-díjas koreográfus, aki pénteken megtekinti a Művészetek Palotája Fesztivál Színházában színpadra kerülő darabját, a Contactot. A rendezőnő csütörtökön elmondta: nagyon elégedett a produkcióval, és megdöbbenve tapasztalta, hogy a magyar táncosok milyen jó színészek is.
Hírek
Május 18 és 20. között tizenegyedik alkalommal találkoznak Egerben a finn és a magyar testvérvárosok. Fellép Barta Dóra és a Fortedanse társulat is a Gárdonyi Géza Színházban. Az előadás varázslatos utazást ígér az ősi finn eposz világába május 18-án este 7 órától.
Hírek
Május 22-én 20-órakor láthatják a Fortedanse Társulat: Csak a felhők című táncelőadását a Bakelit Multi Art Centerben. A produkció ujjgyakorlat Samuel Beckett és Jean Genet szövegeire, ahol a készítők szabadon játszanak a zene, a mozgás és a szöveg arányaival.
Hírek
Május 6-án és 7-én 20-órától látható a Magyar Mozdulatművészeti Társulat legújabb, „walk_2_corner" című produkciója a MU Színházban. Az új darabot a lengyel festő, Witold Wojtkiewicz műalkotásai és különös élete ihlették.
Hírek
Gálaesttel és szakmai díjak átadásával ünnepli a tánc világnapját a Nemzeti Táncszínház és a Magyar Táncművészek Szövetsége szerdán Budapesten, a Művészetek Palotájában.
Hírek
Ha a Nemzeti Táncszínháznak (NTSZ) ki is kell költöznie jelenlegi játszóhelyéről, a budai Várszínházból, a táncszakmának szüksége van egy önálló intézményre.
Hírek
Valószínűleg egy-másfél év múlva ki kell költöznie a budai Várszínházból a 2001-ben alapított Nemzeti Táncszínháznak, az épületet ugyanis azbesztmentesíteni kell - mondta az MTI-nek kedden Szőke Balázs, a Budavári Vagyonkezelő és Innovációs Kht. vezetője, aki megerősítette azt a táncszínházi körökből származó információt is, miszerint felmerült az épület más irányú későbbi hasznosítása. A kulturális tárca nem tud arról, hogy döntés született volna a Nemzeti Táncszínház kiköltöztetéséről.
Hírek
Ki Eszter Salamon? Egy rendkívül tehetséges magyar koreográfus, aki külföldön hatalmas ismertségnek, elismertségnek örvend, ám itthon alig láthattuk. Eddig. Dance N° 1 című darabjának középpontjában az emberi test, a folyamatosan változó, alakuló test áll. Elmélyült testismereti, testtudati megfigyeléseken alapul, ugyanakkor lehengerlően szellemes, könnyed alkotás, amely - a fények, a hangok és a változó jelmezek körforgását kihasználva kifejezetten frivol játékot űz a nézői érzékeléssel.
Hírek
Individualitás és fúzió táncban megfogalmazva? Nem kevés koreográfia kapcsán hangzik el hasonló témamegjelölés, ám a német származású, Belgiumban élő koreográfus, Arco Renz új műve valami különlegeset ígér. Összművészeti háttér, imponáló nyitottság: Renz legfrissebb munkájában a mitológiából kiindulva a mozdulatok erején keresztül érkezik el a kortárs művészetek világába.
Hírek
Április 4-én a Magyar Állami Operaház balettegyüttese ismét megrendezi A Magyar Nemzeti Balett színei - klasszikustól a modernig című kétrészes balettestjét a siófoki Kálmán Imre Kulturális Központban.
Hírek
A Londonban élő izraeli Hofesh Shechter az angol táncélet fiatal csillaga, a világhírű Batsheva és a Jasmin Vardimon Dance Company ex-táncosa. Nem véletlenül bűvölte el a brit és nemzetközi közönséget: minden munkája erőteljes, tele megnyerő ötletekkel. Nevét már most olyan brit koreográfus-nagyságok mellett emlegetik, mint Russell Maliphant vagy Wayne McGregor.
Hírek
A Duna Együttes: Örökkön-örökké című bemutatója - a Táncfórum keretében a Tánc Világnapja tiszteletére - 2009. április 23-án, 19 órakor lesz a Művészetek Palotájában, a Fesztivál Színházban.
Hírek
A Frenák Pál Társulat művészeti munkatársat keres.
Hírek
Táncdarabbal és kiállítással emlékeznek Franciaországban a 20. századi táncművészet egyik legnagyobb alakjára, a fiatalon elhunyt Rudolf Nurejevre, aki kalandos körülmények között épp egy francia turnét követően disszidált.
Hírek
Nagy és nemes feladatra vállalkozik a Magyar Állami Népi Együttes „erdélyi antológiájának” színpadra állításával. Az Édeskeserű szerves folytatása annak az évek óta tartó alkotói folyamatnak, amely korszerű folklórértelmezésével, a színház eszközeinek bátor alkalmazásával, makacs következetességgel mutat rá újra és újra gyökereinkre, hagyományos kultúránk fontosságára.
Hírek
Ez elrajzolt játékcirkusz, életből attrakció, rikító kavalkád, ez bizalomjáték, beavatás, ez titkos légyott a tükörben, elvetemült robaj, fogak között szűrt köszönőviszony, tandem tűzharc, a szívlövés rajtad keresztül énbelém hatol. Ez harsány virágzás, lesből párbaj, az alvilág szófogadatlan nyomunkba ered. Úgy simulok, ahogy rántasz, dorombolom a ritmust, ringasd csak tenyeredbe zárt szögletes szívem. Varázsütésre maszkot váltunk, árnyékot sütkérezel körém, vadóc
Hírek
A tánc világnapjának magyarországi üzenetét az idén Kiss János Kossuth-díjas balettművész, koreográfus, a Győri Balett igazgatója fogalmazta meg. A köszöntőt szerdán este Budapesten, a Művészetek Palotájában tartandó ünnepi előadás előtt olvassa fel a szerző.
Hírek
Emléktábla idézi hétfőtől Lakatos Gabriella, a húsz évvel ezelőtt elhunyt „primabalerina assoluta” alakját egykori lakóházának falán, a XI. kerületi Kelenhegyi út 38/A szám alatt.
Hírek
A fiatal, amerikai koreográfus Zoe Scofield karakteres és rendkívül tudatos alkotó: darabjaiban egyszerre van jelen egyfajta letisztult egyszerűség és ösztönös vadság.
Hírek
„Mi látható és mi nem előadásunkban? Nők, a maguk fenségében, alázatában, és nem púderfelhő, tűsarok, dekoltázs-erotika. Érzéki szenvedély, de nem önpusztító; koncentrált energia, de nem fékevesztett.
Hírek
2009. április 21-én kedden 15. 30-17.30 között a Frenák Pál Társulat nyilvános válogatást szervez új produkciójához.
Hírek
Április 19-én és 20-án Juhász Kata Gaspard de la nuit című koreográfiáját láthatja a Gödör Klub színpadán a közönség. Az előadás Ravel azonos című opusának feldolgozása az ifjú tehetség, Mikó Szilvia játékával, Egyed Beáta és Grecsó Zoltán táncosok előadásában.
Hírek
Szeretni valamit, rajongani valamiért igazi közösség-formáló élmény. Nézni, lelkesedni, érteni, megbeszélni, elemezni egy darabot – együtt – egész egyszerűen jó. Mi, itt a Trafóban azt szeretnénk, ha a lelkesedés és figyelem középpontjában újra a kortárs tánc állna. Pillanatnyilag azt érezzük ugyanis, hogy a táncos közönség egyre kisebb, sokan távolodnak a műfajtól – a célunk most az, hogy újra felépítsünk egy közönséget, egy közösséget a tánc köré.
Hírek
Az Inspiráció a magyar kortárs táncélet elmúlt 15 évének egyik meghatározó programja volt. Az ezen a területen alkotó koreográfusok többsége ezer szálon kötődik a sorozathoz, sokan itt kezdték el karrierjüket. Az idei két este különlegessége, hogy a Műhely Alapítvány meghívására számos olyan alkotó ül majd a nézők soraiban, aki részt vett a programban korábban, így az estek folyamán kiderül, hogy kivel mi történt első „inspirációs” fellépése óta.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A Le Radical (1887. március 19.) san franciscói híre: egy odavaló műbarát megrendelte Párizsból a milói Vénus másolatát. Meg is érkezett, persze kar nélkül. A műbarát beperelte a Central Pacific Companyt kártérítésért.
 
Jack London amerikai írót egyszer az orvos szigorú zöldségdiétára fogta, semmi mást nem ehetett.
Aforizmák
„ Ha magunkhoz veszünk egy éhező kutyát, és ellátjuk minden jóval nem fog megharapni. Ez a legfőbb különbség a kutya és az ember között."
Mark Twain
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ