Hírek
Egyetlen este, március 23-án újra Juronics Tamás táncolja A csodálatos mandarin címszerepét a Szegedi Nemzeti Színházban - tájékoztatott Pataki Dorka, a Szegedi Kortárs Balett sajtóreferense kedden.
Hírek
Az élet minden pillanata szituációkban ölt alakot. Ezeknek a szituációknak a száma végtelen. Egyik sem az első, egyik sem az utolsó. Mégis, amikor a különböző élethelyzetekben választunk, csak egy cselekvés lehetséges, ami egy újabb cselekvést eredményez. Így cselekedeteink egy lineáris vonalat hoznak létre, mint egy számsorozat.
Hírek
Ma este 19-órakor lesz a tunde@csongor.hu című táncjáték bemutatója a Nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban. Az előadás rendező-koreográfusa Ladányi Andrea.
Hírek
A 20. születésnapját ünneplő Közép-Európa Táncszínház most először tartja bemutatóját március 3-án a Trafóban. A KET hagyományaihoz híven ezúttal is a kísérletezésnek kíván terepet adni: fiatal alkotókat hív meg társulatához, hogy útkeresésük, már kialakulóban lévő egyéni hangjuk elmélyítése állomásainak adjon otthont.
Hírek
A Lábán Rudolf Díj kuratóriuma nyilvánosságra hozta az idei jelöltek listáját – a két elismerést 2009. február 12-én adják át Budapesten.
Hírek
2009 februárjában a Magyar Nemzeti Balett ismét műsorra tűzi Pártay Lilla első, egész estét betöltő alkotását, a Lev Tolsztoj klasszikus regényéből készült Anna Kareniná-t.
Hírek
Januárban a Magyar Nemzeti Balett ismét műsorra tűzi ifj. Harangozó Gyula Hófehérke és a hét törpe című koreográfiáját, ami ezúttal az Operaházban látható.
Hírek
A híres transzszexuális kínai balerina, Csin Hszing (Jin Xing), a Népi Felszabadítási Hadsereg volt ezredese a hét végén mutatja be Pekingben legújabb koreográfiáját, a Made in China, a lélek visszatérése címűt, amelynek témája az anyagias szerelem kritikája.
Hírek
December 29-én este 7-órakor lesz a Co.ffein Projects modern táncegyüttes Ormódi 2/c című évadzáró előadása az Aranytízben. A produkció koreugráfusa Baranyai Balázs.
Hírek
A színpad sötétjét belengi egy rekedtes női hang, Marguerite Duras hangja. „Indokínában születtem…” – kezdődik a gyönyörű vallomás a hontalanságról, az öcs korai haláláról és a fivér iránt érzett vérfertőző szerelemről.
Hírek
December 13-án és 14-én 20-órai kezdettel láthatják Ágens és társulata produkciójában az Ira – düh– című előadást a MU Színházban.
Hírek
A 2008-as év utolsó hónapjaiban, valamint 2009 januárjában a Magyar Nemzeti Balett együttese a nemzetközi balettművészet kiválóságait látja vendégül.
Hírek
Markó Iván és a Magyar Fesztivál Balett november 29-én mutatja be a Seherezádé című balettet. Markó koreográfiájában az Ezeregyéjszaka világa és a mai valóság egymásba játszik, középpontban ezúttal is a mai ember problémái állnak.
Hírek
Kilencedik alkalommal rendezi meg a Nemzeti Táncszínház a Táncfórumot a Tánc Világnapja tiszteletére. A fesztivál sajátossága, hogy kizárólag professzionális táncegyüttesek előadásait, bemutatóit tűzi műsorára. Az idei Táncfórum külföldi sztárvendége a legendás Cullberg Balett Svédországból, az Ázsia vezető kortárs táncszínházaként jegyzett Cloud Gate Dance Theatre of Taiwan, valamint a Lado – Horvát Nemzeti Néptáncegyüttes.
Hírek
Ki gondolná, hogy Stravinsky kopogó ritmusaihoz remekül illik a salsa érzéki mozdulatvilága? Vagy hogy Schubert dalai képesek két ember kapcsolatának minden apró árnyalatát életre kelteni a színpadon? A Franciaországban élő izraeli táncművész, Emanuel Gat két kis koreográfiájában vonzások és választások tökéletes rendszere rajzolódik ki a lépések és formációk szakadatlan, hipnotikus füzéréből.
Hírek
A Zéró Balett (Berger Gyula Társulata) férfi táncos(oka)t keres új darabjához.
Hírek
Február 20-án és március 1-jén látható a Co.ffein Projects Showcase című előadása az Aranytízben. Az est négy koreográfus 15-20 perces produkcióját mutatja be. Az egyes produkciók után az alkotók maguk beszélnek munkájukról, társulatukról.
Hírek
Február 12-én csütörtökön és 13-án pénteken 19-órakor láthatják a Frenák Pál Társulat: Twins – Ikrek című táncelőadását a Nemzeti Táncszínház Színháztermében.
Hírek
Elhunyt Kováts Nóra Kossuth-díjas balettművész; a Magyar Állami Operaház egykori prímabalerináját életének 77. évében, vasárnap a floridai Miamiban érte a halál – tudatta Széplaki Aliz, a család barátja hétfőn.
Hírek
Két magyar koreográfus előadása, a Glimpse a New York-i Danspace Project és a Trafó Kortárs Művészetek Háza közös projektje. A villanásokból, mozaikdarabokból összeálló előadás karaktereket, korokat, élethelyzeteket mutat meg. A darab középpontjában a női létezés, az öregedés és a változás mibenléte áll.
Hírek
A Budapest Tánciskola hagyományos decemberi estjét mindig kíváncsi várakozás övezi, hiszen minden koreográfia, amely erre az alkalomra születik, magában hordozza az új táncos-generáció lelkesedését, gondolatait. Idén három új darabbal érkeznek, amelyeket december 18-án és 19-én láthatnak a Trafóban.
Hírek
A kortárs tánc legszínvonalasabb alkotásainak és alkotóinak elismerésére alapított Lábán Rudolf-díjat – idén tavasszal harmadízben - a szakmai zsûri a 2007-es év teljes hazai kortárs tánc kínálata alapján ítélte oda: a Lábán Rudolf-díj 2008 díjazottjainak egyike– Frenák Pál mellett– Pataky Klári volt.
Hírek
Ifj. Nagy Zoltán, Kossuth-díjas balettművészünk, a magyar táncművészet egyik meghatározó személyisége 2008 márciusában hunyt el. 42 évet élt. Ifj. Nagy Zoltán 1985-től volt tagja a Magyar Állami Operaház balettegyüttesének; 1987-ben már magántáncos, 1995-től vezető szólista.
Hírek
Az augusztus végén, a Pannonhalmi Művészeti Fesztiválon előzetesen bemutatott koreográfia egy alkotói folyamat szerves része. A tavalyi Instinct kapcsolatnélkülisége után Frenák Pál egyedi táncszínháza most a szövevényes és bonyolult viszonyaink mögött rejlő érzelmek világába enged bepillantást.
Hírek
Kitáncol egy tévés táncversenyből Nagy-Britanniában a legbotlábúbb versenyző, mert attól tart, hogy megnyeri.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Tanára szemére vetette, hogy szórakozásból fest.
 
Az 1946-os Csongor és Tünde felújítás egyik legemlékezetesebb színészi alakítása Gobbi Hilda nevéhez fűződik. A fiatal művésznő Mirigy-boszorkány félelmetes figuráját a magyar népmesék szellemében formálta meg, – s a visszataszító, csúf, vén szipirtyó, különösen az ifjúsági előadások közönsége körében, meglepően népszerű lett.
Aforizmák
„ Becsaptam az inasomat!...A gazember lopja az edényemet a pincéből, és azt hiszi, hogy nem tudom. Pedig - tudom!"
Kemény Zsigmond
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ