Hírek
A kis herceg című mesebalettet mutatják be a Győri Tánc- és Képzőművészeti Iskola növendékei vasárnap délután a győri Bartók Béla Megyei Művelődési Központban - közölte a balettiskola igazgatója.
Hírek
120 táncos, kórus és nagyzenekar tölti meg a színpadot Keveházi Gábor és Markó Iván unikális táncfantáziájában, a Beethoven IX. szimfóniájára komponált Emberi Himnuszban. A 2006. májusi bemutató óta tizenegyszer teltházat vonzó előadás – mely Sanghajban is zajos sikert aratott – október 17-én és 18-án újra látható a Művészetek Palotájában.
Hírek
Tíz kivételes tehetségű, klasszikus képzettségű táncos, tíz lenyűgözően hajlékony, tökéletes test mozog a Coldplay és Massive Attack kapcsán ismert Jon Hopkins elektronikus kompozícióját és Bartók V. vonósnégyesét ötvöző zene sodró ritmusára. Tíz táncos, akik zsigereikbe szívták Wayne McGregor koreográfiáját. A londoni Random Dance Entity című produkcióját csodálhatják meg október 3-án és 4-én 20-órai kezdettel a Trafó színpadán.
Hírek
November 23-án 19-órakor látható a Mojszejev Táncegyüttes a Papp László Budapest Sportarénában.
Hírek
A Kalevala a finn nép ősi életéről, a világról alkotott képzeteikről, és rendkívüli képességekkel rendelkező hősökről szól. Az áprilisi bemutató után Horváth Csaba koreográfus visszatér a varázslatos erővel bíró eposzt feldolgozó darabjával.
Hírek
A Dortmundi Balett igazgatóját, Xin Peng Wangot már hosszabb ideje foglalkoztatta a gondolat, hogy koreográfiát készítsen Prokofjev zenéjére. A Rómeó és Júlia 2007. októberi premierjét a német közönség vastapssal honorálta, a kritika pedig az alkotó eddigi munkássága megkoronázásának nevezte a produkciót. Szeptember 18-án 19-órától a hazai közönség is megtekintheti az előadást a Művészetek Palotájában.
Hírek
A Diótörő című táncjátékhoz tart válogatást az egri Gárdonyi Géza Színház szeptember 6-án 14-órától a teátrumban.
Hírek
A nyár végén, augusztusban újra megkezdi a munkát Gergye Krisztián és társulata. Az évad nyitásaképp a Szépművészeti Múzeumban lépnek fel a Reneszánsz a Fáraók Egyiptomában című kiállítás társprogramjaként.
Hírek
Augusztus 17-én vasárnap 22-órakor látható legközelebb Szászhalombattán - a Summerfest Nemzetközi Tánc Fesztivál keretében - az Egy Test, Két Lélek című táncszínházi előadás. A produkciót Baranya Dávid és Ujszászi Dorottya táncolják.
Hírek
Július 10-én avatják fel Londonban a Bar Suryában az első olyan táncparkettet, amelyen a táncolók lába áramfejlesztőket működtet.
Hírek
Oláh Zoltánnak, a Magyar Állami Operaház első magántáncosának ítélték oda idén a Magyar Balett- és Kortárstánc-művészetért Díjat, míg a junior díjazott Haller János, a Szegedi Kortárs Balett tagja lett.
Hírek
Klasszikus és új koreográfiák, közismert sztárok és csodálatosan tehetséges fiatalok, első osztályú tánckompozíciók: ez a Magyar Nemzeti Balett színei, „Klasszikustól a modernig”.
Hírek
Június 4-én és 5-én 20-órától láthatják Bozsik Yvette: Lélektánc című előadását a Millenáris Teátrumban. A produkció vakok és gyengén látók, mozgássérültek, valamint ép táncosok közös munkája, amelyben ép mozgásúak és mozgássérültek találkozhatnak felfedezés és kutatás, egymástól és egymás segítségével való tanulás céljából, annak érdekében, hogy újraéljék egymásról alkotott nézeteiket, előítéleteiket.
Hírek
Platón Lakoma című dialógusában, az Erószt dicsőítő beszédek egyikében a szerelmi vágy az emberi természet lényegi sajátja, éppen arra hivatott, hogy egyesülni hajtson, kényszerítsen bennünket: ami kettő volt, a szerelemben ismét „egy” legyen. (Zeusz volt ugyanis, aki kettévágott bennünket, s így lett az „androgünoszból”, a még egyben lévő „férfinőből” kettő, férfi és női nem. Erről szól ez a mítosz: azért keressük, kutatjuk másik felünket, hogy ismét „egyek” – egészek – lehessünk.)
Hírek
Életének 95. évében csütörtökön elhunyt Téri Tibor táncos, koreográfus, a Magyar Táncművészek Szövetségének első főtitkára - tudatta a szervezet.
Hírek
„A szatír eredetileg egy képzeletbeli természeti lény, az isten és a bak összetétele, mely az õsi, természetes állapotot kereső vágy szülötte. (…) nem a keresztény, de még csak nem is a harmonikus, kulturált görög világ terméke, hanem eredendõen barbár gyökerű.
Hírek
Nem ellenzi Federico García Lorca családja, hogy felnyissák azt a spanyol polgárháborús tömegsírt, ahol feltehetően a spanyol költő és drámaíró nyugszik. A francoisták feketelistáján szereplő Lorcát 1936. augusztus 19-én mindenféle tárgyalás és bírósági ítélet nélkül kivégezték.
Hírek
A világhírű rendező-koreográfus, Nagy József: Sho-Bo-Gen-Zo (Az igazlátás ösvényei) című produkciójának magyarországi bemutatójával szeptember 22-én veszi kezdetét a Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó a baranyai megyeszékhelyen - közölte a szervező Pécsi Balett igazgatója hétfőn, sajtótájékoztatón.
Hírek
Közös produkciót hoz létre három vidéki balett-társulat – a pécsi, a győri és a szegedi – 2010-re, amikor Pécs lesz Európa kulturális fővárosa. Az ünnepi eseménysorozaton Dante Isteni színjátékát viszik színpadra az együttesek – jelentette be Kiss János igazgató a Győri Balett évadnyitó társulati ülésén csütörtökön.
Hírek
Szeptember 5-én 21-órától különleges estnek nézünk elébe, ami ötvözi a klasszikus zongoraestet, a kortárs zenét és a táncszínházat. Juhász Kata Gaspard de la nuit című koreográfiájának felújítását láthatja a közönség a Millenáris Parkban. .
Hírek
Hatalom és annak megnyilvánulásai. Magány és identitásvesztés. Önkeresés. Szobrok és emberek. Arcok, képek, arcképek. A francia szobrászzseni, Auguste Rodin életre keltett alkotásai. Testek és alakfüzérek. Arcként leselkedő, s karként kérdező figurák. Kőből és izomból. Augusztus 31-én 20-órakor látható a Fehér fal című, finn– magyar táncszínházi koprodukció a HuFi Klubiban.
Hírek
Augusztus 27. és 30. között tartják Európa legjelentősebb szakmai seregszemléjét, a düsseldorfi Nemzetközi Táncvásárt. A Nemzeti Táncszínház – csak úgy, mint 2004-ben és 2006-ban – idén is szeretné kihasználni az alkalmat, hogy a magyar táncművészetet nemzetközi szakmai téren népszerűsítse.
Hírek
A Miskolci Nemzeti Színház az új szezont új tagozattal kezdi. Miskolc önkormányzatának 2008. június 26-i ülésén Fedor Vilmos alpolgármester a következőket mondta: Krámer György táncos-koreográfust azért szerződtette 2003-ban Miskolcra Halasi Imre igazgató, hogy az új tagozat feltételeit megteremtsék.
Hírek
Londonban kedd este árverezik el J. K. Rowling 800 szavas Harry Potter-előzménynovelláját, amelynek leütési árát jótékony célra szánta az írónő.
Hírek
Ismét Magyarországra látogat a francia táncguru, Jean-Marc Torres 2008 június 9. és 22. között. A tavaly őszi nagysikerű kurzus után most ismét Torres antennáira kapcsolódhatunk, és a Gödör Klubban elleshetjük egyéni technikáit, hosszú évek alatt kifejlesztett, de sosem ismétlődő mozdulatsorait.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
X. Ince pápa, amikor meglátta tulajdon arcképét, amelyet Velázquez festett, így kiáltott fel:
 
Victor Hugo a nagy francia író egyszer sürgős munka előtt állt. Mivel nem bízott eléggé abban, hogy végig kitart feladata mellett, félig levágta a szakállát és félig a haját, az ollót pedig kidobta az ablakon.
Aforizmák
„Minden vegetáriánus megváltozik, ha örököl egy szalámigyárat."
Moldova György
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ