Hírek
November 7-én 20-órai kezdettel világpremiert láthatnak a Trafóba látogatók: Salva Sanchis a fiatal, spanyol származású, Brüsszelben alkotó művész a világhírű Anne Teresa De Keersmaeker vezette ROSAS társulat táncosa és koreográfusa lép színpadra. A társulat 500 pár füldugót is rendelt a közönségnek. Hogy miért? Érdemes eljönni és megnézni, meghallgatni és megfejten a koreográfiát! - A tükörben látható tárgyak közelebb vannak, mint ahogy tűnnek...
Hírek
Barta Dóra koreográfus, Osvaldo Golijov Lorca-operájára (Ainadamar) készít tánc bemutatót, a kecskeméti Katona József Színház Ruszt József színpadán. A koreográfia nem követi a operalibrettó történetét, felhasználja azt, de több helyen el is tér tőle, elsősorban Lorca legismertebb műveiből ihletve.
Hírek
Gergye Krisztián májusban bemutatott táncelőadása, a Melankólia ezúttal megújult formában látható október 30-án és 31-én a Trafóban. A debreceni Alternatív Színházi Szemlén eredményesen szerepelt darabra azoknak is érdemes eljönniük, akik tavasszal már látták. A darabban kiemelt szerepet kap az élőzenei kíséret: a Mozartot, Purcellt, Bachot, Mahlert és Schnittkét ötvöző montázs Philipp György és Szakács Ildikó káprázatos előadásában szólal meg a táncosok mozdulatsorai alatt.
Hírek
A Budapesti Őszi Fesztivál minifesztiváljaként a Műhely Alapítvány idén is, immár negyedik alkalommal, megrendezi Nemzetközi Táncfilm Fesztiválját. A programsorozat 4 naposra bővült, október 16-19-ig tart, melynek helyszíne a megújult Toldi Mozi lesz.
Hírek
A kis herceg című mesebalettet mutatják be a Győri Tánc- és Képzőművészeti Iskola növendékei vasárnap délután a győri Bartók Béla Megyei Művelődési Központban - közölte a balettiskola igazgatója.
Hírek
120 táncos, kórus és nagyzenekar tölti meg a színpadot Keveházi Gábor és Markó Iván unikális táncfantáziájában, a Beethoven IX. szimfóniájára komponált Emberi Himnuszban. A 2006. májusi bemutató óta tizenegyszer teltházat vonzó előadás – mely Sanghajban is zajos sikert aratott – október 17-én és 18-án újra látható a Művészetek Palotájában.
Hírek
Tíz kivételes tehetségű, klasszikus képzettségű táncos, tíz lenyűgözően hajlékony, tökéletes test mozog a Coldplay és Massive Attack kapcsán ismert Jon Hopkins elektronikus kompozícióját és Bartók V. vonósnégyesét ötvöző zene sodró ritmusára. Tíz táncos, akik zsigereikbe szívták Wayne McGregor koreográfiáját. A londoni Random Dance Entity című produkcióját csodálhatják meg október 3-án és 4-én 20-órai kezdettel a Trafó színpadán.
Hírek
November 23-án 19-órakor látható a Mojszejev Táncegyüttes a Papp László Budapest Sportarénában.
Hírek
A Kalevala a finn nép ősi életéről, a világról alkotott képzeteikről, és rendkívüli képességekkel rendelkező hősökről szól. Az áprilisi bemutató után Horváth Csaba koreográfus visszatér a varázslatos erővel bíró eposzt feldolgozó darabjával.
Hírek
A Dortmundi Balett igazgatóját, Xin Peng Wangot már hosszabb ideje foglalkoztatta a gondolat, hogy koreográfiát készítsen Prokofjev zenéjére. A Rómeó és Júlia 2007. októberi premierjét a német közönség vastapssal honorálta, a kritika pedig az alkotó eddigi munkássága megkoronázásának nevezte a produkciót. Szeptember 18-án 19-órától a hazai közönség is megtekintheti az előadást a Művészetek Palotájában.
Hírek
A Diótörő című táncjátékhoz tart válogatást az egri Gárdonyi Géza Színház szeptember 6-án 14-órától a teátrumban.
Hírek
A nyár végén, augusztusban újra megkezdi a munkát Gergye Krisztián és társulata. Az évad nyitásaképp a Szépművészeti Múzeumban lépnek fel a Reneszánsz a Fáraók Egyiptomában című kiállítás társprogramjaként.
Hírek
Augusztus 17-én vasárnap 22-órakor látható legközelebb Szászhalombattán - a Summerfest Nemzetközi Tánc Fesztivál keretében - az Egy Test, Két Lélek című táncszínházi előadás. A produkciót Baranya Dávid és Ujszászi Dorottya táncolják.
Hírek
Továbbra is hatalmas az érdeklődés a Mojszejev Táncegyüttes november 23-i, Papp László Budapest Sportaréna-béli fellépései iránt, hiszen mind a délutáni, mind az esti előadásra már csak korlátozott számban maradtak belépők a pénztárakban. Éppen ezért a szervezők úgy döntöttek, hogy 25-én, kedden 19 órai kezdettel egy harmadik előadást is meghirdetnek. A világhírű táncegyüttes november 20-án Szegeden, 21-én Pécsett, 24-én Miskolcon is fellép.
Hírek
Október 28-án este 8-órától láthatják a Nyisd ki a szemed, ha alszol és csukd be a szád, ha beszélsz – avagy semmit Berger Gyuláról című kortárs táncszínházi előadást Aurore Aulong francia multimédia művész és a Zero Balett közös produkciójában, a Bakelit Multi Art Centerben.
Hírek
A színpadon hét, ereje teljében lévő dinamikus táncos, köztük a társulat művészeti vezetője, Crystal Pite. A kanadai koreográfus a klasszikus elemek, kortárs technikák és improvizáció ötvözésével gyúrja előadássá zabolátlan energiáit.
Hírek
Október 13-án és 20-án lesz a Kortárs Koreográfusok Estje X. – Jubileumi előadása - ami a Magyar Nemzeti Balett Alapítvány Stúdió Együttesének produkciója a Nemzeti Táncszínházban.
Hírek
Platón Lakoma című dialógusában, az Erószt dicsőítő beszédek egyikében a szerelmi vágy az emberi természet lényegi sajátja, éppen arra hivatott, hogy egyesülni hajtson, kényszerítsen bennünket: ami kettő volt, a szerelemben ismét „egy” legyen. (Zeusz volt ugyanis, aki kettévágott bennünket, s így lett az „androgünoszból”, a még egyben lévő „férfinőből” kettő, férfi és női nem. Erről szól ez a mítosz: azért keressük, kutatjuk másik felünket, hogy ismét „egyek” – egészek – lehessünk.)
Hírek
Életének 95. évében csütörtökön elhunyt Téri Tibor táncos, koreográfus, a Magyar Táncművészek Szövetségének első főtitkára - tudatta a szervezet.
Hírek
„A szatír eredetileg egy képzeletbeli természeti lény, az isten és a bak összetétele, mely az õsi, természetes állapotot kereső vágy szülötte. (…) nem a keresztény, de még csak nem is a harmonikus, kulturált görög világ terméke, hanem eredendõen barbár gyökerű.
Hírek
Nem ellenzi Federico García Lorca családja, hogy felnyissák azt a spanyol polgárháborús tömegsírt, ahol feltehetően a spanyol költő és drámaíró nyugszik. A francoisták feketelistáján szereplő Lorcát 1936. augusztus 19-én mindenféle tárgyalás és bírósági ítélet nélkül kivégezték.
Hírek
A világhírű rendező-koreográfus, Nagy József: Sho-Bo-Gen-Zo (Az igazlátás ösvényei) című produkciójának magyarországi bemutatójával szeptember 22-én veszi kezdetét a Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó a baranyai megyeszékhelyen - közölte a szervező Pécsi Balett igazgatója hétfőn, sajtótájékoztatón.
Hírek
Közös produkciót hoz létre három vidéki balett-társulat – a pécsi, a győri és a szegedi – 2010-re, amikor Pécs lesz Európa kulturális fővárosa. Az ünnepi eseménysorozaton Dante Isteni színjátékát viszik színpadra az együttesek – jelentette be Kiss János igazgató a Győri Balett évadnyitó társulati ülésén csütörtökön.
Hírek
Szeptember 5-én 21-órától különleges estnek nézünk elébe, ami ötvözi a klasszikus zongoraestet, a kortárs zenét és a táncszínházat. Juhász Kata Gaspard de la nuit című koreográfiájának felújítását láthatja a közönség a Millenáris Parkban. .
Hírek
Hatalom és annak megnyilvánulásai. Magány és identitásvesztés. Önkeresés. Szobrok és emberek. Arcok, képek, arcképek. A francia szobrászzseni, Auguste Rodin életre keltett alkotásai. Testek és alakfüzérek. Arcként leselkedő, s karként kérdező figurák. Kőből és izomból. Augusztus 31-én 20-órakor látható a Fehér fal című, finn– magyar táncszínházi koprodukció a HuFi Klubiban.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A L'Opinion című lap 1885.október 15-i számában megemlékezik a Hotel Drouot árveréséről (amely árverési csarnokot műfordítóink Drout-szállodának szoktak magyarítani), s elmondja, hogy mikor a szolga a kiállítási asztalra helyezett egy milói Vénust ábrázoló másolatot, harsány hangon kiáltotta a közönség felé:
 
Úgy látszik a tehetséget, a zseniket máshol sem becsülik meg. Amikor Robert Burns meghalt, nem sokkal temetése után márványemlékművet állítottak neki.
Aforizmák
„Jobb egy asszony, mint egy fotel két karja között halni meg."
George Bernard Shaw
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ