Hírek
Június 15-én vasárnap 19-órakor láthatják az Elizarov Táncszínház: Ballroom for Life című produkcióját a Budapest Kongresszusi Központban.
Hírek
Lemondott a Magyar Táncművészek Szövetségének (MTSZ) elnöki posztjáról Juronics Tamás. A Szegedi Kortárs Balett művészeti vezetője kedden elmondta: távozásának egyik oka, hogy a Szegedi Nemzeti Színház művészeti igazgatójaként nem jut elég ideje az érdekképviseleti munkára, másrészt nem szeretne szakmai pozícióharcban részt venni.
Hírek
Az országos és nemzetközi kortárs összművészeti találkozót Krámer György koreográfus és Vándorfi László rendező indította útjára a Királynék városában 1998-ban. A jubileumi fesztivált május 23-a és május 26-a között rendezik meg.
Hírek
Életének 84. évében, hosszantartó betegség után szerdán elhunyt Jeszenszky Endre koreográfus, balettmester, a dzsessztánc magyarországi műfajalapítója – tudatta Csermely György, a Jeszenszky Alapítvány elnöke, a Váci Jeszenszky Balett igazgatója.
Hírek
A Műhely Alapítvány harmadik éve partnere a világhírű, kanadai Cirque du Soleil társulatnak és nyújt segítséget a tánc felvételik szervezésében. A társulat idén először Budapesten is tart felvételit, ahol profi táncosokat keres – kortárs, klasszikus, jazz, világzenei és néptáncok kategóriában – jelenleg futó, valamint a közeljövőben műsorra tűzendő produkcióihoz, megalapozott technikai tudással, színpadi tapasztalattal, improvizációs készséggel.
Hírek
Bolero (Rouge)/Le bras de mer (Tengeröböl)/Carmen címen mutatja be három egyfelvonásosból álló táncestjét a Magyar BalettSzínház Gödöllő kedden este Budapesten, a Művészetek Palotájában.
Hírek
Átadták a 15. EuróPAS Magyar Táncdíj kitüntetettjeinek az elismerés részét képező aranyozott kitűzőt kedden Budapesten, a díjakat gála keretében nyújtják át április 29-én, a tánc világnapján a Budapesti Operettszínházban.
Hírek
Rendhagyó Homo Ludens előadást tart a Szegedi Kortárs Balett csütörtökön, a darab után ugyanis a közönség betekinthet a kulisszák mögé – közölte Pataki Dorka, a társulat szóvivője.
Hírek
Edvin Marton hegedűművész és a Budapest Balett társulata látványos koncert show-val indul közös, országos turnéra április második felében – közölte hétfőn a Budapest Balett sajtófőnöke.
Hírek
Ismét műsorra tűzi a Szegedi Kortárs Balett tavalyi évadának sikerdarabját, a XX. századot; az előadást, amelynek főszerepét Jónás Zsuzsa táncolja, Budapesten és Szegeden is láthatja tavasszal a közönség – közölte a társulat PR-referense.
Hírek
Mintha viccet mesélnénk: Betéved a Dj meg a Vj a kávézóba. Nem fáradtak – pihentek… És – ez a dolguk – mindent összekevernek. Sőt zagyválnak! Még ezt a viccet is.
Hírek
Színpadára nyolc zenekaros világzenei produkciót, asztalára tizenkét fogásos reneszánsz lakomát rakott a Tavaszi Fesztivál március huszonnegyedikén.
Hírek
A tánc misztikus erejéről vallott 15. századi elméletet, amelyet a Micrologus együttes közvetített az Olasz Kultúrintézetben adott koncertjével, egyidőben alá is támasztotta Bozsik Yvette Lélektánc című előadása a Millenáris Teátrumban.
Hírek
Négy táncos produkció nyolc előadásának, egy tánccal kapcsolatos kiállításnak és a Cirque du Soleil felvételijének ad otthont a május 20. és június 5. közötti időszakban a Trafó Kortárs Művészetek Háza.
Hírek
Jeszenszky Endre koreográfust, balettmestert, a dzsessztánc magyarországi műfajalapítóját május 26-án 11 órakor helyezik örök nyugalomra Budapesten, a Farkasréti temetőben – tudatta Csermely György, a Jeszenszky Alapítvány elnöke, a Váci Jeszenszky Balett igazgatója hétfőn.
Hírek
Gergye Krisztián nevével és munkáival gyakran találkozhatnak a kortárs tánc iránt érdeklődők. Több mint egy évtizede dolgozik táncosként, 2001-óta rendszeresen koreografál és rendez. Munkáit eddig számos díjjal jutalmazták. Saját táncszínházi produkciói mellett Ágens kortárs operaénekesnő állandó alkotótársa
Hírek
Japánból és Európa több országából is jelentkeztek táncosok a Magyar Nemzeti Balett nemzetközi próbatánc-felhívására; bár a végső határidő csak csütörtökön jár le, eddig már több mint negyvenen jelezték: pályáznak a Magyar Állami Operaház balettegyüttesébe – mondta Keveházi Gábor balettigazgató kedden.
Hírek
Május 17-én Ifj. Nagy Zoltánra emlékezik a Magyar Táncművészeti Főiskola közössége a Nemzeti Táncszínházban. A művészre, aki két évtizeden keresztül volt a Főiskola balettművész szakos hallgatóinak példaképe: akit a növendékek a kulisszából lestek, akinek jó szívvel tapsoltak…
Hírek
Száz éve, 1908. április 19-én született Harangozó Gyula Kossuth-díjas balett-táncos, koreográfus, kiváló művész, a magyar balettművészet egyik legjelentősebb egyénisége.
Hírek
Fergeteges sikert aratott Pekingben az ExperiDance táncegyüttes, amely a Kínában zajló Magyar Évad keretei között lépett fel.
Hírek
Kollégák, barátok és tisztelők vettek búcsút ifjú Nagy Zoltán Kossuth-díjas táncművésztől, a Magyar Táncművészeti Főiskola rektorától, a Magyar Nemzeti Balett első magántáncosától kedden a Magyar Állami Operaház előcsarnokában.
Hírek
Kedden délelőtt vesznek búcsút ifj. Nagy Zoltán balettművésztől, a Magyar Táncművészeti Főiskola rektorától Budapesten, a Magyar Állami Operaház előcsarnokában – közölte a dalszínház. A búcsúztatás után családi körben, a katolikus egyház szertartása szerint, a Farkasréti temetőben helyezik végső nyugalomra az operaház Kossuth-díjas magántáncosát.
Hírek
Hetvenedik születésnapja alkalmából köszöntötték hétfőn a Magyar Állami Operaházban Orosz Adél Kossuth-díjas balerinát, a társulat örökös tagját, mesterművészt, a balettegyüttes volt igazgatóját.
Hírek
Eljuthatunk a megoldásokig, a legkisebb ellenállás mentén, mindenfajta konfrontáció, összeütközés nélkül? Célunk-e ez egyáltalán? Haladhatunk-e előre, s még előrébb, mint a folyó a völgyben szépen kanyarogva, megkerülve a hegyeket?
Hírek
Súlyos betegség után, 42 éves korában vasárnap elhunyt ifj. Nagy Zoltán balettművész, a Magyar Állami Operaház magántáncosa - közölte az operaház sajtóreferense.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A XIX. század végén a lengyel komponista és zongoraművész, Moritz Moszkowski Bécs utcáin sétálgatott a Rimszkij-Korszakov-tanítvány Alekszandr Glazunov társaságában.
 
Maurice Joxant-nak, Lautrec barátjának az a gondolata támadt, hogy Lautrecnek bizonyára örömet szerezne, ha kijárná neki a Becsületrendet.
Aforizmák
„ A férfi mindig egyidős a nővel, akit szeret."
Pablo Picasso
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ