Hírek
Azt, hogy Nagy József egy Franciaországban élő táncművész–koreográfus, valószínűleg sokan tudják. Azt azonban, hogy a Délvidéken született alkotó milyen „intézménnyé” vált az európai kulturális életben, valószínűleg kevesen.
Hírek
A hattyúk tava című balett új produkciójával indítja huszadik évadját szeptemberben a Szegedi Kortárs Balett; Csajkovszkij klasszikusából a felnőtteknek szóló előadás mellett egy gyermekeknek szóló változat is készül – közölte a társulat balettigazgatója.
Hírek
A Nemzeti Táncszínház minden nyáron a gyönyörű, történelmi múltat sugárzó Karmelita Udvaron rendezi meg táncestjeit, ahol idén is változatos programmal várják a látogatókat július 27 és augusztus 14-között.
Hírek
Berger Gyula társulata, a Zéró Balett 2004-ben alakult meg, első darabja egy gyermekeknek szóló táncelőadás volt, az Árgyélus királyfi és a Kukoricaleány. Ezt követte a Pillanatatomok c. rögtönzött előadás, amelyben az improvizáció megszabott struktúrát követ, élőzene kíséretében.
Hírek
Csaknem hatvan koreográfiát láthat a közönség a XVI. Országos Junior Táncművészeti Fesztivál szombati döntőjében Budapesten, a kőbányai Pataky Művelődési Központban – közölték a szervezők.
Hírek
Trisha Brown lételeme a kihívás: egyik első darabját (Egy férfi lesétál a ház oldalán – Man walking down the side of a building) egy ház falára komponálta a New York-i Soho-ban, fittyet hányva a tánc konvencióira és a gravitációra.
Hírek
M. Kecskés András új előadásában a „Múzsa" filmanimáció segítségével jelenik meg, ami többdimenzióssá teszi a produkciót, izgalmas színészi-táncosi lehetőségeket kínálva az előadó számára. A különleges zenei és színházi előadás látványát a fény-árnyékhatások és a filmanimáció teszik teljessé.
Hírek
Réti Anna és Horváth Csaba vehette át a magyar kortárs tánc alkotóinak elismerésére létrehozott Lábán Rudolf-díjat kedden Budapesten – közölte a Trafó Kortárs Művészetek Háza.
Hírek
A Móricz Zsigmond Színház tánckarának első önálló bemutatója, a Graffiti angyala 2007. április 24-én volt a Krúdy Kamarában. Az előadás meghívást kapott a a „Sorompók nélkül” elnevezésű Nemzetközi Kulturális Fesztiválra.
Hírek
Kérjük, kapcsolják ki biztonsági öveiket. Ez egy utazás. Egyedül nincs mese. A visszapillantóban minden élesebb. Most látszik, hogy milyen nevetséges a normalitás arcunkra égett maszkja. Amit olyan elkeseredetten védelmezünk magunkon, és támadunk a másikon, pedig minden titkunk közös, és másságunk ugyanolyan.
Hírek
A Szegedi Kortárs Balett XX. század-est című előadásának budapesti bemutatójával és szakmai díjak átadásával ünneplik a tánc világnapját vasárnap a Művészetek Palotájában.
Hírek
Április 28-án 20-órakor lesz a lengyel Bakelit Multi Art Center: Kill if you love (Ölj meg, ha szeretsz) című táncprodukció – a Whirls Dance Theater és a Polish Dance Theatre Poznan előadásaként – a Bakelitben.
Hírek
A graffiti, mint alkotás egyszerre képzőművészeti és társadalmi aspektusokat tartalmazó tevékenység, életszemlélet, világlátás és létforma. Jellemzően a 60-as évektől kiüresedő, elgettósodott nyugat-európai belvárosok, a lepusztult külvárosok falain feltűnő rajzok, melyek ma már szinte minden civilizációs felületen megtalálhatóak.
Hírek
Trisha Brown lételeme a kihívás: egyik első darabját (Egy férfi lesétál a ház oldalán – Man walking down the side of a building) egy ház falára komponálta a New York-i Soho-ban, fittyet hányva a tánc konvencióira és a gravitációra.
Hírek
Kétszeres világbajnokok lettek az oroszlányi Silhouette Balett Csoport tagjai, miután szombaton Hollywoodban az Előadóművészek Világbajnokságán mindkét produkciójukkal aranyérmet szereztek – közölte a csoport táncmestere.
Hírek
Az idei szezonban június 14-én utoljára tárulnak fel a Fellegajtók Egerházi Attila (Magyar Balettszínház Gödöllő) pikáns „tánc-esszéje” jóvoltából.
Hírek
A Magyar Állami Operaház balettegyüttese, a Magyar Nemzeti Balett zárja a huszadik Nemzetközi Balett Fesztivált a lengyelországi Lódzban. Június 2-án és 3-án Seregi László A makrancos Kata című egész estés tánckomédiáját adják elő a seregszemlén – közölte Várkonyi Judit sajtóreferens kedden.
Hírek
Május 16-án óriási sikerrel mutatta be a Magyar Balettszínház – Gödöllő új táncszínházi produkcióját, amelynek első és harmadik tételét (Fehér csend és Fellegajtók) Egerházi Attila, a középső részt (Kalapács) pedig Jorma Elo koreografálta. Az estre a koronát természetesen az énekes Lovász Irén és a virtuóz hegedűs, Kathy Horváth Lajos színpadra lépése, az élőzenei kísérettel a Kossuth-díjas Popova Aleszja főszereplésével előadott szakrális balett tette fel.
Hírek
Elhunyt Nagy György magántáncos, koreográfus, rendező, a debreceni Csokonai Színház örökös tagja – tudatta Markovits Zita, a színház sajtóreferense hétfőn.
Hírek
„Az élet isteni. Mi, emberek igyekszünk „emberivé” tenni, de mindig születnek olyanok, aki rámutatnak az Isteni eredetre. Ez a csoda, ami előbbre viszi a világot.”
Hírek
Mesterek és módszerek, ízelítő modern és kortárs tánctechnikákból címmel május 19-én és 20-án kétnapos Táncmaraton lesz a Liliom utcai Trafóban.
Hírek
Frenák Pált, a nemzetközi kortárs tánc formabontó táncos-koreográfusát köszöntötték barátai és alkotótársai 50. születésnapján péntek este a Párizsi Magyar Intézetben (PMI).
Hírek
A táncest nevét a második részben látható, metaforikus-szakrális balettelőadásról kapta. (Az első részben Bach és Telemann, valamint az Arvo Part zenéire készült koreográfiák kifinomult mozdulatokkal mesélik el az emberi lét isteni eredetét, a küzdelmeket és az ellentéteket.)
Hírek
Április 27-én pénteken fél 8-kor látható az Aréna című produkció a Közép-Európa Táncszínházban.
Hírek
A többtonnányi bontott faanyagból felépített térinstalláció zegzugaiban mozgó élő szobrok fogadják a nézőt. A tér átlényegül, mintha egy másik dimenzióból, a rókatündérek érzéki világából tekintenénk a sajátunkra.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Az évek senki fölött sem múlnak nyomtalanul, s egyre gyakrabban fordul elő, hogy kisebb-nagyobb panaszokkal föl kell keresniük az orvost. Így tett Dobsa Sándor is, aki az idősebbek számára egyet jelent a Stúdió 11-gyel, s kiváló zongorakísérőként a fiatalok előtt sem ismeretlen.
 
Az 1946-os Csongor és Tünde felújítás egyik legemlékezetesebb színészi alakítása Gobbi Hilda nevéhez fűződik. A fiatal művésznő Mirigy-boszorkány félelmetes figuráját a magyar népmesék szellemében formálta meg, – s a visszataszító, csúf, vén szipirtyó, különösen az ifjúsági előadások közönsége körében, meglepően népszerű lett.
Aforizmák
„ Ha valaki a hobbijába döglik bele, akkor az egy boldog ember."
Gálvölgyi János
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ