Hírek
T, mint tánc. L, mint látvány. P, mint Preljocaj. N, mint…? Egy világhírű koreográfus, két kiváló multimédiaművész és 12 táncos találkozása: „N”. 2002 és 2004 után újra Magyarországon a világhírű francia társulat a Ballet Prejlocaj!
Hírek
Április 23-án hétfőn 19-órakor lép föl az amerikai Bridgman/Packer Dance együttes a Nemzeti Táncszínházban. Az együttes két nagyszerű művész koreográfusi és táncosi együttműködésén alapul: Art Bridgman és Myrna Packer 1978 óta alkot és lép fel közösen. Munkájuk nagy sikernek örvend, mivel egyedi módon használják a multimédiát; úgy tudják ötvözni a táncot és a modern technikát, hogy a virtuális és a reális világ teljesen összeolvad.
Hírek
Hód Adrienn első önálló estje április 13-án és 15-én 20-órakor a Trafóban. Energiák megfejtése és kifejtése. Miért táncol(j)unk?
Hírek
Március végén két vidéki együttes új produkciójának budapesti bemutatóját tartja a Nemzeti Táncszínház. Március 24-én este a Dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házának rendhagyó vizuális színházi koncertje Bartók Béla születésének 125. évfordulója alkalmából, Úton Bartókkal címmel. Ezt követően 31-én szombaton a Pécsi Balett mutatkozik be Jurányi Patrick Bahnhof című kétrészes multimédiás táncestjével.
Hírek
Három kötél az ég felé. Három férfi és még egy: az egység. Az előadás Frenák Pál a nemek szerepét, azok viszonyrendszerét vizsgáló trilógiájának első része. A produkció március 23-tól 25-ig, este 8-órától látható a Trafóban.
Hírek
Márciusban, áprilisban és májusban megmutatjuk, hogy minden koreográfia az első mozdulatból születik. Januári „Három a tánc!” sorozatunk után, most ismét fiatal alkotók és táncpremierek a Trafóban! Variációk arra, hogy hogyan és miért táncol(j)unk: a Budapest Tánciskola növéndékei, Hód Adrienn és táncosai, az Inspiráció est résztvevői és a Táncmaraton közreműködői remek példák arra, hogy milyen utakon, hová vezethet az a bizonyos első mozdulat!
Hírek
Félresikeredett gesztusaink, kuszált viszonyaink, önző szívünk végső igazsága: a VÁGY. E fő motívum köré szerveződik Krámer György Bolerója. A miskolci tánctagozat ezzel a táncjátékkal vendégszerepel 2007. március 16-án és 17-én este 7-órakor a Kassai Állami Színházban.
Hírek
Két világpremier és egy világhírű külföldi társulat fellépése is szerepel a 27. Budapesti Tavaszi Fesztivál (BTF) táncprogramjában; a pénteken kezdődő rendezvénysorozat keretében mutatják be a flamenco és a cigányzene hangzásvilágát ötvöző előadást, valamint az Elfújta a szél című regény balettváltozatát, s első alkalommal szerepel Budapesten a Monte-Carlói Balett.
Hírek
A Gödör Klub 2007. április 28-án immáron negyedik alkalmommal rendezi meg a Budapesti Tánc és Performance Fesztivált. A Fesztiválhoz ezúttal is fellépőket keresünk, akik szívesen mutatnák be kizárólag a fesztiválra készített táncelőadásukat, performance-ukat.
Hírek
Az Inspiráció program indításakor az volt a fő célunk, hogy a magyar kortárs táncéletben megjelenő – amatőr – együtteseknek, alkotóknak lehetőséget teremtsünk arra, hogy bemutassák új ötleteiket, műveiket.
Hírek
Hosszas betegség után szombaton Sopronban elhunyt életének 72. évében Havas Ferenc balettművész - közölte Várkonyi Judit, a Magyar Állami Operaház sajtóreferense.
Hírek
Lombik projekt 2 és fél címen mutatja be a Budapest Táncszínház legújabb produkcióit, február 23-án este 7-órától a Nemzeti Táncszínházban. A Lombik projekt kezdeményezést a Budapest Táncszínház hozta létre, azzal a céllal, hogy az együttes fiatal tehetségei lehetőséget kapjanak első koreográfusi szárnypróbálgatásaikra.
Hírek
A Honvéd Táncszínház 32 táncosa a Hegedős együttessel vendégszerepel a jövő héten a franciaországi Clermont-Ferrandban – közölte Kovács Maja, az együttes kommunikációs menedzsere.
Hírek
Április 17-én kedden 19-órakor lesz – a Közép-Európa Táncszínház és a Nemzeti Táncszínház közös produkciójában – a GK-Impersonators – not just dance company kilencvenkilencperc című produkciója a Nemzeti Táncszínház Nagyszínpadán.
Hírek
Négyzet alakú plató a színpadon: tér a térben. Kék szín vetül rá: akár medence is lehetne. Egyetlen szólista: békalábakkal, úszószemüvegben. Ezek a külsõségei Frenák Pál legújabb – Várnagy Kristófra megálmodott – estjének.
Hírek
Április 5-én lesz a GK-Impersonators (not just dance company) – Gergye Krisztián Társulata, a Közép-Európa Táncszínház (KET), valamint a MU Színház koprodukciójában a T.E.S.T.(I. II. III . IV. V. VI. VII. VIII.) című produkciónak 20-órakor a MU Színházban. Az előadás mozgás-laboratóriumi színház-kísérlet a test tekintetének kutatására. Csak szólók nyolc női testre.
Hírek
Ghost Exchange (az identitás körei) címmel mutatja be az első szingapúri-magyar kortárs tánc koprodukciót az Arts Fission Singapore és a TranzDanz pénteken és szombaton Budapesten, a MU Színházban – közölték a szervezők.
Hírek
Picasso: A világ teremtése címmel táncszínházi előadást mutat be az értelmi fogyatékossággal élő fiatalok alkotta Baltazár Színház pénteken Budapesten, a Bárka Színházban – közölte a társulat vezetője.
Hírek
A Maurizio Vescovo, Törökgyörgy Melinda páros győzött a latintáncok Grand Slam-sorozatának második állomásán, Tokióban. A magyar páros így idén már két GS-sikert tudhat magáénak, korábban ugyanis Bassanóból is elhozta az aranyérmet.
Hírek
Bábjátékban kelti életre Odüsszeusz alakját Garaczi László darabja, amelyet a Budapest Bábszínház mutat be március 21-én a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében - közölte az intézmény.
Hírek
Családtagok, pályatársak, tisztelők vettek búcsút Havas Ferenc balettművésztől csütörtökön Budapesten, a Magyar Állami Operaház előcsarnokában.
Hírek
Március 9-én pénteken játsszák az évadban utoljára Katona Gábor: Nulla Celsius című előadását a Bethlen Kortárs Táncműhelyben.
Hírek
A MU Színházban március 5-én és 6-án kerül bemutatásra a zadam társulat CORP! című táncelőadása. A produkciót Zambrzycki Ádám koreografálta.
Hírek
A Nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház idén immár negyedik alkalommal rendezi meg Táncfarsang című rendezvénysorozatát február 26. és március 3. között.
Hírek
Az előadás ihletője Mozart Varázsfuvola című operája, illetve a 2006 őszén, szintén a Művészetek Palotájában készült Varázsfuvola című táncelőadás tapasztalatai. Az a Varázsfuvola változat - bár rengeteg benne a játékosság - elsősorban felnőtteknek szól - az életről, a halálról, a szerelemről, a jó és a rossz küzdelméről. Követi ugyan a Mozart-opera cselekményét, de a pontos történetmesélésnél fontosabb szempont lett benne az opera hangulati és gondolatvilágának közvetítése a tánc nyelvén.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Egyik hazai körútján Caruso néhány ezer lírát utaltatott át magának egy kisváros postahivatalába. Amikor a címére érkezett pénzért jelentkezett, az akkurátus postamester sehogy sem volt megelégedve az énekes személyi igazolványaival.
 
„ A Kaviár és lencse című bohózatban a szövegkönyv szerint kinyílik az ajtó, a közönség megpillant, pisztolylövés, a szívemhez kapok és felkiáltok: „Meglőttek!...Gyilkosok!...” – És összeesem. Az egyik előadáson a pisztoly csütörtököt mondott. De hát nekem el kellett hunynom ott a helyszínen. Mit tehettem?...
Aforizmák
„ A halál nemcsak az élet vége, hanem az élet orvossága is. Sehol sem lehet olyan jól kinyújtózkodni, mint egy koporsóban"
Tillier
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ