Hírek
Világpremierre készül a Győri Balett. Az együttes Antoni Gaudí spanyol építész életét és munkásságát jeleníti meg a kétfelvonásos táncjátékban – mondta Kiss János, a Győri Balett igazgatója.
Hírek
Április 19-én és 20-án láthatják a Shen Wei Dance Arts vendégjátékában a Tavaszi áldozat/Folding című produkciót a Nemzeti Táncszínházban. A New York Times szerint a „döbbenetesen ötletes” Shen Wei Dance Arts újfajta módon igyekszik megközelíteni a mozgást, úgy az előadók, mint a közönség szempontjából.
Hírek
Megtörténhet-e, hogy az ember nem tud többé álmodni? Megtörténhet-e, hogy az álom, az álmodás képessége termékként bekerül a termelés-fogyasztás láncolatába? Megtörténhet-e, hogy minden árucikké válik? Meddig lehet elmenni?
Hírek
Terhes nőket keres egy brit balett-társulat, összesen épp egy tucatnyira van szüksége.
Hírek
A Közép-Európa Táncszínház: Karaván című előadását láthatják az érdeklődők 2008. március 11-én 19-órától a Krúdy Kamaraszínpadon a Móricz Zsigmond Színházban.
Hírek
A történetmesélés helyett inkább a nézők szívére, lelkére próbál hatni az idén húszéves Szegedi Kortárs Balett új, A tudattalan című produkciója, amelyet február 29-én mutatnak be a Tisza-parti városban.
Hírek
Tűzmadár/Szerelem C-ben címmel új táncjátékot láthat a közönség február 29-én a gödöllői Magyar BalettSzínház előadásában Budapesten – tájékoztattak a szervezők.
Hírek
Február 9-én 19-órakor láthatják a Ballet Prague Junior és a Magyar BalettSzínház Gödöllő közös estjét a Nemzeti Táncszínházban.
Hírek
Január 28-án ünnepli hatvanadik születésnapját Mihail Barisnyikov orosz származású amerikai táncművész, filmszínész.
Hírek
Horváth Csaba és a Fortedanse január 24-én és 25-én újra föllép a Trafóban. A Lábán-díjas Nagyvárosi ikonok és az &Echó után A testek felszínének esetleges állapotairól a fiatal társulat ötödik darabja óriási kihívás elé állít koreográfust, zenészt és táncost egyaránt, hiszen a zenét kísérli meg a mozdulatok nyelvére lefordítani. Ne gondoljuk, hogy ezzel a lehetetlenre vállalkozik!
Hírek
Nem a dörmögő, meseíró bácsi, hanem az önmagával viaskodó, bölcs ember rajzolódik ki Lázár Ervin író könyvbe szerkesztett naplóiból – mondta a kötet szerkesztője, Ács Margit.
Hírek
Százharminc éve, 1878. január 12-én született Molnár Ferenc, A Pál utcai fiúk című regény szerzője, a legsikeresebb magyar színműíró.
Hírek
Január 29-én kedden 18-órakor a Francia Intézet és a Nemzeti Táncszínház – a Belga és a Svájci Nagykövetségekkel közösen – a nemrég elhunyt Maurice Béjart emléke előtt tiszteleg.
Hírek
A Tánc Világnapjához kapcsolódva nyolcadik alkalommal rendezi meg idén a Táncfórumot a Nemzeti Táncszínház és a Magyar Táncművészek Szövetsége. Az április 17. és 29. között zajló rangos programsorozatnak a Művészetek Palotája és a Nemzeti Táncszínház ad otthont – közölte Nagy Orsolya, a Nemzeti Táncszínház PR-menedzsere.
Hírek
A neves belga koreográfus, Wim Vandekeybus tükörbe néz, avagy egy visszatekintő, összefoglaló koreográfia a Trafó színpadán! A flamand táncélet meghatározó alakja 20 év történetét eleveníti fel: a Spiegel-ben a tánc és fizikai színház határán mozgó előadásainak legjavát kapjuk. Kirobbanó energia, kiélezett helyzetek és lenyűgöző fizikai erőnlét jellemzi a társulat munkáját.
Hírek
Álló, ovációs taps köszöntötte a Magyar Állami Népi Együttes Hungarian Concerto – Hommage á Bartók Béla című előadását március 15-én, szombaton este, a magyar nemzeti ünnepen Hongkongban – mondta el a helyszínről Bogyai Katalin, az Oktatási és Kulturális Minisztérium szakállamtitkára.
Hírek
Minden eddiginél többen, 250-en jelentkeztek fiatal táncosok és koreográfusok a négynapos stuttgarti nemzetközi kortárs táncfesztiválra, amelyet minden év márciusában rendeznek Baden-Württemberg tartomány központjában, s idén csütörtökön kezdődik a megmérettetés.
Hírek
Mexikói turnéra indul a Pécsi Balett: a társulat jövő szerdától húsz nap alatt tizenöt városban A Notre Dame-i toronyőr című produkcióval mutatkozik be a közép-amerikai ország közönségének – közölte Vincze Balázs, az együttes vezetője.
Hírek
A Miskolci Tél Kocsonyafesztivál ideje alatt, február 22. és 24. között immár harmadik alkalommal rendezik meg a Tánchétvégét a Miskolci Nemzeti Színházban. Február 22-én este 6 órától másnap este 6 óráig 24 órás nonstop táncimprovizációra, 23-án és 24-én a Bozsik Yvette Társulat két felnőtt és egy gyermekelőadására várják az érdeklődőket.
Hírek
„Az ágy közös, a párna nem..." címmel mutatnak be táncművet február 12-én a Nemzeti Táncszínházban. A darab rendezője és koreográfusa Hágen Zsuzsa – tájékoztatott Nagy Orsolya, a színház munkatársa.
Hírek
Pert helyezett kilátásba egy brazíliai zsidó szervezet arra az esetre, ha egy szambaiskola nem változtat a tervein és holokauszt-élőképpel vonul fel a riói karneválon.
Hírek
Horváth Csaba és a Fortedanse január 24-én és 25-én 20-órától újra a Trafóban! A Lábán-díjas Nagyvárosi ikonok és az &Echó után A testek felszínének esetleges állapotairól a fiatal társulat ötödik darabja óriási kihívás elé állít koreográfust, zenészt és táncost egyaránt, hiszen a zenét kísérli meg a mozdulatok nyelvére lefordítani. Ne gondoljuk, hogy ezzel a lehetetlenre vállalkozik!
Hírek
A Shannon.hu zenekar 2000-ben alakult, ismert zenészek részvételével. Fő célja a világzene egy új műfajának hazai megteremtése, amelyben a népzenei (kelta, magyar és balkáni) elemeket a klasszikus, a dzsessz és a modern rock hangzásaival ötvözi és izgalmas stílusát presztízsértékű, igényes produkcióvá emeli.
Hírek
Január 17-én és 18-án 20-órakor látható Gergye Krisztián Társulata, a Közép-Európa Táncszínház és a Nemzeti Táncszínház Tavaszi áldozat című közös produkciója a MU Színházban. A produkció A kilencvenkilencperc címû kortárs triptichon elsõ két részébõl készült keresztmetszet.
Hírek
A Nemzeti Táncszínház 2007/2008-as színházi évadában új programsorozatot indított a középiskolák tanulói számára. A Beavató Táncszínházi Esték célja, hogy utat mutasson a kortárs táncművészeti alkotások értelmezéséhez, bemutassa a színpadi tánc műfaji sokszínűségét, történeti hátterét és a mozdulatban rejlő kommunikációs lehetőségeket
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Jászai Mari vidéken vendégszerepelt. A partnere csapnivalóan gyenge színész volt. Jászai a próbán küzdött vele, tanította, magyarázott neki – eredménytelenül.
 
Baudleaire, a híres francia költő találkozott egyszer sétája közben egyik barátjával, Theodore Banville költővel, aki azt javasolta neki, hogy menjenek el együtt fürdeni.
Aforizmák
„Ha kacagok a földi dolgokon, azért van, hogy ne sírjak."
George Gordon Byron
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ