Hírek
Dulcinea del Tobosoról – Don Quijote szerelméről – mindent tudunk és semmit sem. Ismeretlen ismerősünk tehát, a mindig távollévő realitás, nélkülözhetetlen feltétele életünknek. Nem csak a férfiszerelem örök rejtélye, a vágy titokzatos tárgya ugyanis, hanem éltetőerőnk, minden reményünk forrása, ember-mivoltunk záloga. (Mert nem létezhet férfi, nő nélkül, mint a hogy nő sem, férfi nélkül.)
Hírek
A Honvéd Táncszínház harminckét táncosa a Hegedős együttessel február 5-9. között a franciaországi Clermont-Ferrandban vendégszerepel.
Hírek
Ismét teljes a Magyar Állami Operaházban péntek estétől Seregi László balett-trilógiája, amelyet Shakespeare drámái ihlettek.
Hírek
Spanyolországi vendégjátékra indul vasárnap a Magyar Állami Operaház táncegyüttese, a Magyar Nemzeti Balett - közölte a balettigazgatóság.
Hírek
Nyolcvanadik születésnapját ünnepli Maurice Béjart francia balettművész, koreográfus, a kortárs balett kiemelkedõ alakja és nagy újítója. Béjart francia balettművész, koreográfus, a kortárs balett kiemelkedő alakja és nagy újítója.
Hírek
Legyőzhetjük-e a gonoszt, amely lopva bújik meg bennünk és köztünk? Erre és hasonló kérdésekre keresi a választ Kozma Attila rendező-koreográfus Cipolla című táncdrámájában, amelynek bemutató előadása december 15-én este 8-órakor lesz a miskolci Nemzeti Csarnok játszóhelyén.
Hírek
A mozdulatok tökéletes folyékonysága, a táncnyelv kimeríthetetlen lehetőségei, a fény és koreográfia nemesen egyszerű, mégis teljes összhangja jellemzi Russell Maliphant koreográfiáit. Társulatával a fizikalitást, a szabadesésben és a megállíthatatlanul áramló energiában rejlő potenciált kutatja és teremt egy lenyűgözően gazdag és intim mozgásanyagot. „A test mestereként” elhíresült koreográfus új társulatával és rendkívül gazdag programmal, egy három részből álló esttel érkezik ismét Magyarországra!
Hírek
Hogyan is állunk valójában a kapcsolatainkkal? Mennyi bennük az önámítás, a csalás, a mások és magunk becsapása, az érdek, az önérdek? Mikor vesszük észre, hogy elvérzünk, amikor emberien kellene fordulnunk egymáshoz? S ha észre is vesszük, akkor mennyi gyötrelem, amíg orvosságot találunk rá?
Hírek
Hámor József új – Korrekt opciók című – táncszínházi produkciójában a személyiség mélyről feltörő, mozgásban megfogalmazandó jelei kapnak főszerepet. Az előadás helyszíne a Nemzeti Táncszínház lesz.
Hírek
Charlotte Vanden Eynde jelen pillanatban az egyik legizgalmasabb fiatal koreográfus Belgiumban. Alkotói szemléletét, koreográfiáit erősen meghatározza a vizualitás. Test-kép? Kép-test? MAP ME című koreográfiájának ez a végtelenül izgalmas, vetített képekkel és emberi testekkel való kísérletező játék áll a középpontjában.
Hírek
Shakespeare a színház története során mindvégig jelentős kihívást és inspirációt jelentett a színházi és filmrendezők, zeneszerzők és koreográfusok számára a színműveiben fellelhető értelmezési nyitottság és szabadság miatt.
Hírek
Az 1956-os forradalom emléke előtt tiszteleg Zsuráfszky Zoltán az Egy mondat a zsarnokságról című, Illyés Gyula versére készített koreográfiával, amelyet Tardy Balázs színművész ad elő a Nemzeti Táncszínház szerdai bemutatóján.
Hírek
Már a hétközi krakkói fellépés sikere is sejtetni engedte, hogy ezen a hét végén – a varsói Magyar Kulturális Intézet szervezésének eredményedképpen – Katowice és Varsó ünnepelt sztárja lesz az ExperiDance együttes.
Hírek
Harangozó Gyula balettigazgató második bécsi évadja a jórészt édesapja nevéhez fűződő Térzene felújításával kezdődött, s egész estés klasszikus balettek, valamint kortárs táncjátékok előadásával folytatódik.
Hírek
Táncdíjat kap Jackie Chan: a hongkongi táncszövetség kiváló koreográfiáiért díjazza a kungfu-akciósztárt.
Hírek
Nyugat-európai turnéra indult szerdán a Győri Balett, melynek tagjai négy ország tizenegy városában, összesen tizenkét alkalommal lépnek fel – mondta el Kiss János igazgató szerdán, az indulás előtt.
Hírek
2007. januárjában új kihívás előtt áll a Magyar Állami Népi Együttes. Az amerikai kontinens egyik legnagyobb koncertügynöksége, a Columbia Artists MGMT LLC meghívására - tizennégy év után - ismét három és fél hónapos turnéra indul Észak-Amerikába (USA, Kanada), a Magyar Concerto - Bartók Béla emlékére című műsorával.
Hírek
A sztriptíz művészet, akárcsak az opera vagy a balett, ezért ÁFA-mentesség illeti meg - döntött Norvégiában a fellebbviteli bíróság, megerősítve egy első fokú bírósági ítéletet.
Hírek
December 9-én 19-órakor látható a Magyar Balett Színház Hammer /Zárt függönyök /A szív küldi című előadása a Nemzeti Táncszínházban. Az Egerházi Attila vezetésével néhány hónapja megalakult együttes ezzel a mûsorral mutatkozott be a hazai közönségnek a Keszthelyi Táncpanorámán – igen nagy sikerrel.
Hírek
„A tánc lehetőséget kínál ahhoz, hogy felfedezzük testünk adottságait, elfogadjuk olyannak, amilyen, és feltérképezzük szabadságunkat, kreativitásunkat, mozgásterünket, lehetőségeinket. Előadásomban – amelyben alkotótársaim segítségével test, szellem és lélek egységéről, ezek integrációjáról szeretnék beszélni – rezgések, hangok, kalligrafikus és írásjelek, animáció és szöveg is szerepel.” (Nagy Andrea)
Hírek
A Magyar Concerto című új műsorral, folklórválogatással készül január 8-án kezdődő egyesült államokbeli vendégszereplésre a Magyar Állami Népi Együttes. Utazása előtt egy alkalommal – november 29-én – az együttes a magyar közönségnek is bemutatja a produkciót a Művészetek Palotájában.
Hírek
A Frenák Pál Társulat produkciója, a Tricks&Tracks új szereposztással kerül színpadra a Millenárison, november 23-án és 24-én, 20-órai kezdettel.
Hírek
Thomas Hauert és társulata, a ZOO új darabjának kiindulópontja a mozgás szabadsága és a zene ritmusából fakadó kötöttség ellentmondása. Az előadás az intuícióra, valamint a külső és a belső erők konfrontációjából adódó feszültségre épül. A Modify a letisztult útkeresés operája a tánc nyelvére lefordítva.
Hírek
Pillangó a szájban. Színes lepkék a nyakkendő ráncaiban és egy holttest körvonala a fekete padlón. Itt valaki ketten van. Rácsodálkozás. Ki ő? Monsieur Zero. Egyszerre lírai és groteszk, fekete-fehér tánc-bűvész-trükk Alexandre Castres előadásában november 17-én 20-órakor a Trafóban.
Hírek
A magával ragadó Ros Warby Swift című darabjával hosszú idő után egy újabb ausztrál művész mutatkozik be november 3-án és 4-én a Trafóban. A Swiftben a koreográfus két művésszel, a zeneszerző/csellós Helen Mountforttal és Margie Medlin látványtervezővel dolgozik együtt, azonos súllyal kezelve a mozgást, a zenét és látványt.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
G. B. Shaw sokat utazott hazájában. Egyszer egy falu határában megismerkedett egy juhásszal. Megkérdezte, hogy hívják.
 
Szép Ernőhőz, a neves íróhoz bekopogott egy fiatalember. – Művész úr – mondta alázatos hangon – nemrég elküldtem önnek a novellámat. Tudja, azt az igen eredeti témájú novellát! Méltóztatott már elolvasni?
Aforizmák
„ A szexualitás kereszt. Szerencsére nem feszítenek rá egész életünkben."
Salvador Dali
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ