Hírek
Horváth Csaba és a Fortedanse január 24-én és 25-én 20-órától újra a Trafóban! A Lábán-díjas Nagyvárosi ikonok és az &Echó után A testek felszínének esetleges állapotairól a fiatal társulat ötödik darabja óriási kihívás elé állít koreográfust, zenészt és táncost egyaránt, hiszen a zenét kísérli meg a mozdulatok nyelvére lefordítani. Ne gondoljuk, hogy ezzel a lehetetlenre vállalkozik!
Hírek
A Shannon.hu zenekar 2000-ben alakult, ismert zenészek részvételével. Fő célja a világzene egy új műfajának hazai megteremtése, amelyben a népzenei (kelta, magyar és balkáni) elemeket a klasszikus, a dzsessz és a modern rock hangzásaival ötvözi és izgalmas stílusát presztízsértékű, igényes produkcióvá emeli.
Hírek
Január 17-én és 18-án 20-órakor látható Gergye Krisztián Társulata, a Közép-Európa Táncszínház és a Nemzeti Táncszínház Tavaszi áldozat című közös produkciója a MU Színházban. A produkció A kilencvenkilencperc címû kortárs triptichon elsõ két részébõl készült keresztmetszet.
Hírek
A Nemzeti Táncszínház 2007/2008-as színházi évadában új programsorozatot indított a középiskolák tanulói számára. A Beavató Táncszínházi Esték célja, hogy utat mutasson a kortárs táncművészeti alkotások értelmezéséhez, bemutassa a színpadi tánc műfaji sokszínűségét, történeti hátterét és a mozdulatban rejlő kommunikációs lehetőségeket
Hírek
Február 8-án, pénteken lesz Gergye Krisztián: T.E.S.T. II (6. 5. 4. 3. 2. 1. 0.) című előadásának premierje a Közép-Európa Táncszínházban. A produkció mozgás-laboratóriumi színház-kísérlet a test tekintetének kutatására. Csak szólók hét férfi testre.
Hírek
A 111 éves múltra visszatekintő Theater des Westens színház felkérésére Baranya Dávid két hónapos szerződést írt alá a sikeres Tanz der Vampire (Vámpírok Bálja) musical Berlini előadásaira.
Hírek
Václav Nyizsinszkijnek, minden idők talán legnagyobb balett-táncosának Claude Debussy Egy faun délutánja című zenekari művére készült koreográfiáját még soha nem láthatta az orosz közönség.
Hírek
A külföldi turnék mellett a Prima Primissima Díjat nyert Magyar Állami Népi Együttes nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a hazai közönség is rendszeresen láthassa. December végén „egy este/két produkció” szlogennel különleges ünnepi műsorokkal kívánnak kedveskedni hazai közönségüknek székházukban, a Hagyományok Házában.
Hírek
Michael Flatley ír-amerikai sztepptáncos pert nyert vádlójával szemben, aki azt állította, hogy 2002-ben megerőszakolta őt, s ezért a kaliforniai legfelsőbb bíróság 11 millió dolláros (1,8 milliárd forint) kártérítést ítélt neki – olvasható a BBC News honlapján.
Hírek
Gil Roman veszi át a közelmúltban elhunyt Maurice Béjart helyét a Béjart Ballet Lausanne élén.
Hírek
December 11-én 19.30-kor lesz Horváth Zsófia - Herczku Ágnes: Arany és kék szavakkal című előadásának premierje a Nemzeti Táncszínház Refektóriumában.
Hírek
Minden idők talán legrajongottabb táncfilmjének, Carlos Saura Carmenjének egyik vezető szerepét, Cristinát táncolta az a Cristina Hoyos, aki a Budapesti Tavaszi Fesztivál vendégeként, társulatával látogat el hozzánk.
Hírek
Bár Maurice Béjart nem érte meg utolsó előadásának, a 80 perc alatt a világ körül című balettnek bemutatóját, művészete és minden bizonnyal társulata is tovább él: a december 20-i bemutató után a Béjart Ballet Lausanne (BBL) világkörüli turnéra indul. Két évre kötöttek le előadásokat és a társulatnak további egy évre van szerződése a svájci várossal.
Hírek
Horváth Csaba és a Fortedanse január 24-én és 25-én újra föllép a Trafóban. A Lábán-díjas Nagyvárosi ikonok és az &Echó után A testek felszínének esetleges állapotairól a fiatal társulat ötödik darabja óriási kihívás elé állít koreográfust, zenészt és táncost egyaránt, hiszen a zenét kísérli meg a mozdulatok nyelvére lefordítani. Ne gondoljuk, hogy ezzel a lehetetlenre vállalkozik!
Hírek
Nem a dörmögő, meseíró bácsi, hanem az önmagával viaskodó, bölcs ember rajzolódik ki Lázár Ervin író könyvbe szerkesztett naplóiból – mondta a kötet szerkesztője, Ács Margit.
Hírek
Százharminc éve, 1878. január 12-én született Molnár Ferenc, A Pál utcai fiúk című regény szerzője, a legsikeresebb magyar színműíró.
Hírek
Január 29-én kedden 18-órakor a Francia Intézet és a Nemzeti Táncszínház – a Belga és a Svájci Nagykövetségekkel közösen – a nemrég elhunyt Maurice Béjart emléke előtt tiszteleg.
Hírek
A modern táncművészet egyik atyamesterének táncegyüttesét köszöntjük Budapesten, a Tavaszi Fesztiválon: az Egyesült Államok táncművészete bővelkedik páratlan alkotókban, legendás produkciókban, ám a 2008-ban másodszor Budapestre látogató Limón Dance Company vendégjátékát nyugodtan nevezhetjük történelmi vizitnek.
Hírek
Kilencven két éves korában Los Angeles-ben hétfőn elhunyt Michael Kidd amerikai koreográfus, aki számos sikerfilm táncjeleneteit köszönheti a mozivilág.
Hírek
Egy hónappal Maurice Béjart halála után Lausanne-ban bemutatták a világhírű táncművész utolsó koreográfiáját, a 80 perc alatt a világ körül című balettet.
Hírek
A Közép-Európa Táncszínház egy új, két részes esttel zárja a 2007. évet. Az est első részében a társulat táncművésze, Virág Melinda mutatkozik be koreográfusként. Első önálló koreográfiájának címe: ALTERA PARS – A Másik érintett fél. Az előadás rövid változata a 2007-es Szóló-Duó Táncfesztivál különdíjat nyert duettje volt, melynek kibővített, továbbgondolt változatát, a koreográfus és Téri Gáspár kettősét mutatják be.
Hírek
December 14-én és 15-én 20-órakor Ladányi Andrea Társulatának kétrészes táncestje lesz látható a MU Színházban. Az est első részében Trio címmel Ladányi Andrea – a finn Jorma Uotinen munkája alapján készült – koreográfiáját mutatják be, a második rész – 2 Solo 1 Duet – a neves bolgár koreográfus Yvo Dimchev munkája.
Hírek
A Peeping Tom nem először jár Magyarországon: Le jardin („kert”) című előadásukat 2005 őszén láthatta a Trafó közönsége. A belga társulat akkor egy negyvenes éveiben járó pár mindennapjain keresztül szembesített bennünket félelmeinkkel, gyengeségünkkel és hibáinkkal. A 2006-ban bemutatott Le Salon („nappali”) középpontjában az öregség, a haláltól való félelem és az emberi önzés álltak. Az idei évadban a trilógia harmadik és egyben utolsó részét láthatják az érdeklődők.
Hírek
Négy táncosnő a színpadon, négy körülhatárolható személyiség, négy egyéni világ. Egy dologban azonban mégis azonosak: gyönyörűek, törékenyek és egyedül vannak. Kelemenis-koreográfia a letisztultság és az egyszerűség jegyében: december 19-én és 20-án 20-órától a Trafóban.
Hírek
Elhamvasztották Maurice Béjart francia balettművész, koreográfus holttestét, hamvait az Északi-tengerbe szórják – jelentette be kedden a néhai művész társulatának, a Béjart Ballet Lausanne-nak a szóvivője.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Gombaszögi Ella társasági ember, nagy kártyajátékos volt, de csak olyanokkal játszott, akik legalább olyan jók voltak, mint ő. A játszmákból nem ritkán vesztesként került ki, de ezt nem bánta, mert legalább volt alkalma egy kis zsörtölődésre.
 
Will Rogers amerikai komikus, aki csúnya ember volt, társaságban így szólt egy hölgyhöz:
Aforizmák
„ Nem szabad haragudni a divatra, hisz olyan fiatalon hal meg."
Jean Cocteau
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ