Hírek
A Bozsik Yvette Társulat már évek óta készít olyan produkciókat, amelyek leginkább irodalmi alapanyagon alapulnak. Ezt a hagyományt folytatja az August Strindberg Miss Julie című drámájára készített új koreográfia is.
Hírek
Ma kezdődik a III. Nemzetközi Monodráma Fesztivál. A házigazda, Gárdonyi Géza Színház Parti Nagy Lajos: Ibusár című előadásával Nádasy Erika főszereplésével 17 órától nyitja meg a találkozót. Horváth Csaba betegsége miatt elmarad a Nagyvárosi ikonok, így este 7-órától a Finita la Commedia társulat két egyfelvonásos előadását láthatja a közönség Medusa piercing és EXIT – Kaspar variációk címmel.
Hírek
2006 március 30-31-én és április 1-én 20-órakor lesz – a PR-evolution Dance Company produkciójában, a Budapesti Tavaszi Fesztivállal együttműködve – Bartók Béla- Kun Attila: A csodálatos mandarin című táncelőadása és Jeremy James: My big pants című koreográfiája a Trafóban.
Hírek
Narcissus és Echó mitikus világában (tér-idejében) nem egy pszichológiai baleset kórképe eleven, s nem is az „önimádat társadalmának” kritikája, hanem a tükörlét maga: valóságnak és nem valóságnak, látszatnak és lényegnek, fénynek és árnyéknak egymást feltételező, meghatározó kettőssége.
Hírek
M. Kecskés András húsvéti bemutatóját, J.S. Bach János passiója és Munkácsy híres Trilógiája (Ecce Homo, Krisztus Pilátus előtt, Krisztus a keresztfán) ihlette. Az előadás Júdás és Péter perspektívájába helyezi Krisztus szenvedéstörténetét, és arra keresi a választ, hogy az emberek miért kiáltanak „Barabbást” Jézus helyett.
Hírek
Frans Poelstra lefekszik a pszichoanalitikus díványára, és feltárja sajátos gondolkodásmódját, amely setéten köröz egy zérópont körül, ahonnan nincs többé visszatérés. Poelstra egy szűk területen improvizál, és varázslatos pillanatokkal ajándékoz meg bennünket…– Március 14-én 20-kor Frans Poelstra: Zaubert című előadását láthatják – az 5. L1 Tánc fesztivál keretében – a MU Színházban.
Hírek
A Tánc Világnapját 1983-óta a klasszikus balett óriásának tartott Jean Georges Noverre születésnapján, április 29-én ünneplik táncelőadásokkal szerte a világon. Ez a táncművészet legnagyobb ünnepe, amelyhez kapcsolódóan a Nemzeti Táncszínház és a Magyar Táncművészek Szövetsége immár hatodik alkalommal rendez fesztivált.
Hírek
A vajdasági Nagy József koreográfus-táncos művészetét meghatározó gyökerek és utazás motívumai köré szerveződően a sokszínűséggel és a társművészetek felé való nyitással jellemezhető a 60. Avignoni Fesztivál - hangzott el a színházi seregszemle programját bemutató sajtótájékoztatón pénteken Párizsban.
Hírek
Március 1-én 20-órakor kezdődik Szabó Réka: Buddha szomorú avagy ne mássz fel, mert leesel című táncelőadása a MU Színházban.
Hírek
A balett múltját és jelenét, klasszikus és modern ötvözetét viszik színpadra március 4-én, 10-én és 12-én este a Magyar Nemzeti Balett sztárjai az Operaházban. A „Múlt és Jelen” című balettesten egyrészt XIX. és XX. századi orosz balettek részleteiből adnak elő –mellettük a neoklasszikus Csajkovszkij-pas de deux-t, – másrészt pedig nyugati és hazai, modern és neoklasszikus stílusú koncertszámokat.
Hírek
2006 február 25-én 20.30-órai kezdettel láthatják Frenák Pál szóló improvizációját és a Társulat I-M-P-R-O című térre komponált táncetűdjét a Ludwig Múzeum üvegtermében, a Múzeum ingyenes nyílt napján.
Hírek
A Nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház immár harmadik alkalommal rendezi meg Táncfarsang című rendezvénysorozatát február 20-tól 26-ig. Az idén a következő művészek és együttesek lépnek fel: a Közép-Európa Táncszínház, a Könnyed-Én Társulat, a Szabó Réka D.C., a Duna Művészegyüttes, a GNM Kontúr Fizikai Táncszínház, a Miskolci Nemzeti Színház együttese, és a Nyírség Táncegyüttes.
Hírek
Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy Jánoska, aki megelégelte két testvére gonoszkodását, és elindult szerencsét próbálni... Így kezdődik a jó tündér meséje, akinek segítségével találkozni lehet a mókás Aranylúddal, a Papucsszaggató királykisasszonnyal és még sok más mesehőssel. – Újra Egerben vendégszerepel a Budapest Táncegyüttes. A tavalyi Csipkerózsika után ezúttal a Tündérmese látható a Gárdonyi Géza Színház színpadán.
Hírek
Dan Puric a Bukaresti Nemzeti Színház színésze és nemzetközi hírű pantomimművész. „Csodálatos sztepptáncos és istenáldotta pantomimtehetség. Már ez is elég lenne, hogy egy egész estére elragadja a közönséget, de Dan Puric több ennél: igazi clown, öniróniára hajló, a fekete humor elkötelezett művelője.
Hírek
A matematika és a tánc találkozása a Trafó színpadán - korhatár nélkül mindenkinek, angol felirattal! Szabó Réka koreográfus/matematikus a tudomány és a művészet játékos párbeszédét viszi színre Mérő László és Vancsó Ödön matematikusok közreműködésével. A téma egy különleges jelenség, ami egyben a világ egyik legnagyobb talánya: a véletlen.
Hírek
2006. április 1-én 16.20-kor a Finita la Commedia: Message című produkciót láthatják a Gödör Klub Aulájában. Az előadás egyben egy új formanyelvi kísérlet premierje is. Az előadó Fehér Ferenc.
Hírek
Március 27-én, hétfőn 20-órakor látható az Off Társulat Arborétum című táncdarabja a Műcsarnokban. Az előadás koreográfusa Hód Adrienn, a zenéjét pedig Szemző Tibor szerezte.
Hírek
„Találkoztunk, férfi és nő, nő és férfi, gondolat, eszme, kíváncsiság és tér-idő. Együtt repülünk, s testünk a zuhanás közben fedezi fel a mellette lévőt, és kapaszkodunk vég nélkül az egyetlennek hitt fonálba. Nem történet ez, mi szavakkal elmondható. Inkább egymás körüli kergetőzés, figyelés és a másik adta jelek kitapogatása, hogy jobban értsük egymást, s megtaláljuk önmagunkat.”
Hírek
2006. március 29-én, 30-án és 31-én 20-órakor láthatják – a Villanófény Fesztivál keretében – Juhász Kata: Blitz című kortárs táncelőadását élő zenével és videóval. Az előadás helyszíne a MU Színház.
Hírek
2006. március 13-án 11-órakor és 14-órakor látható Csajkovszkij Diótörő című balettje – a debreceni Csokonai Színház és a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház közös produkciójában – a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház Nagyszínpadán. Az előadás rendező-koreográfusa Egerházi Attila.
Hírek
Március 3-án Budapestre érkezik Wayne Eagling ,az Angol Nemzeti Balett művészeti vezetője. A neves koreográfus Duet című darabja március 4-én, 10-én és 12-én kerül bemutatásra a Magyar Állami Operaházban, a Magyar Nemzeti Balett „Múlt és Jelen” című balettestjén.
Hírek
Három év után ismét színpadon a kultikus koreográfia! Egy szándékoltan ironikus és kegyetlen hangnemű előadás a másikkal való találkozás „szükségállapotáról”. Makulátlanul fehér terében a koreográfus egy öröktől fogva tisztátalan világ tobzódó érzékiségét tárja elénk. – A Frenák Pál Társulat fellépését láthatják március 9-én és 10-én 20-órakor a Trafóban.
Hírek
A MIL AN egy ikerpár történetét eleveníti meg öt képben. Két magára hagyott fivérét, akik egyetlen kincse a másik, aki kíséri õket az útjukon. Hamar kiderül azonban: az ikrek valójában inkább egy hús-vér ember és a képzelete alkotta másik kettõse.
Hírek
Újra felelevenítette az egykor jól működő kapcsolatait a Győri Balett és a Szlovák Nemzeti Balett. Kiss János a győri társulat igazgatója csütörtöki sajtótájékoztatójukon elmondta: korábban, még Markó Iván vezetése idején jó kapcsolatot ápoltak a pozsonyiakkal, mind koreográfus csere, mind a táncosok képzése terén.
Hírek
Az előadás az elmúlt évek egyik legnagyobb visszhangot kiváltó táncszólójává vált Európa színpadain és fesztiváljain. Erna Ómarsdottir robbanékony energiájú, fájdalmasan őszinte színpadi jelenléte és Jóhann Jóhansson élőben előadott kitűnő zenéje egy megrázóan szép mese az ember és a gép komplex kapcsolatáról. Az IBM 1401 bemutatása a MU Színház idei évadjának egyik legkiemelkedőbb eseménye.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Salamon Béla mikor megkapta az Érdemes művész díjat, találkozott Dobozi Imre Kossuth-díjas íróval aki igy üdvözölte:
 
J. S. Bach rajongott az orgonákért. Amikor eljátszotta legújabb műveit a hangszeren, hallgatósága mindig álmélkodva figyelte a mester virtuóz technikáját.
Aforizmák
„ Semmi sem kelti bennünk annyira a végtelenség érzetét, mint a butaság."
Ödön Von Horváth
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ