Hírek
A Peeping Tom nem először jár Magyarországon: Le jardin („kert”) című előadásukat 2005 őszén láthatta a Trafó közönsége. A belga társulat akkor egy negyvenes éveiben járó pár mindennapjain keresztül szembesített bennünket félelmeinkkel, gyengeségünkkel és hibáinkkal. A 2006-ban bemutatott Le Salon („nappali”) középpontjában az öregség, a haláltól való félelem és az emberi önzés álltak. Az idei évadban a trilógia harmadik és egyben utolsó részét láthatják az érdeklődők.
Hírek
Négy táncosnő a színpadon, négy körülhatárolható személyiség, négy egyéni világ. Egy dologban azonban mégis azonosak: gyönyörűek, törékenyek és egyedül vannak. Kelemenis-koreográfia a letisztultság és az egyszerűség jegyében: december 19-én és 20-án 20-órától a Trafóban.
Hírek
Elhamvasztották Maurice Béjart francia balettművész, koreográfus holttestét, hamvait az Északi-tengerbe szórják – jelentette be kedden a néhai művész társulatának, a Béjart Ballet Lausanne-nak a szóvivője.
Hírek
November 22-én elhunyt Maurice Béjart francia balettművész, koreográfus, a kortárs balett kiemelkedő alakja és nagy újítója.
Hírek
Bajári Leventének, a Magyar Nemzeti Balett magántáncosának és Várnagy Kristófnak, a Frenák Pál Társulat tagjának ítélték oda az idén a Magyar Balett- és Kortárstánc-művészetért Díjat – közölte a díjat gondozó alapítvány nevében Molnár Zita.
Hírek
A Művészetek Palotája Emberi Himnusz című produkcióját november 15-én mutatják be – a kínai magyar kulturális hetek keretében – a Sanghaji Nemzetközi Művészeti Fesztiválon, s játsszák még másnap is a Grand Theatre-ben. A kínai szervezők mindkét este telt házra számítanak Ázsia legnagyobb – majdnem kétezer férőhelyes – és legkorszerűbb színházában.
Hírek
Elhunyt Igor Mojszejev világhírű orosz koreográfus pénteken, 102. életévében. Három napja nem volt tudatánál, s egy moszkvai kórházban halt meg pénteken – jelentették be az orosz fővárosban.
Hírek
Először lép fel Magyarországon a kanadai La La La Human Steps; a québeci együttes alapító-koreográfusa, a világhírű Éduard Lock legújabb alkotásával vendégszerepel november 1. és 3. között Budapesten, a Művészetek Palotájában – közölték a szervezők.
Hírek
Október 25-én csütörtökön 15-órakor kezdődik a Bozsik Yvett Társulat: Varázscirkusz című előadása a Művészetek Palotájában. A produkciót Mozart A varázsfuvola című operája, illetve a 2006 őszén, szintén a Művészetek Palotájában készült, Varázsfuvola című táncelőadás tapasztalatai ihlették. Az a Varázsfuvola-változat - bár rengeteg benne a játékosság - elsősorban felnőtteknek szól az életről, a halálról, a szerelemről, a jó és a rossz küzdelméről.
Hírek
Egy táncos díva arcképe címmel a 80 éve született Lakatos Gabriella balettművész emlékére nyílt kiállítás csütörtökön Budapesten, a Magyar Állami Operaház épületében.
Hírek
A Budapest Táncszínház legújabb bemutatójának programjában Földi Béla és a holland koreográfus Neel Verdoorn egy-egy darabját láthatja a közönség. A premier október 26-án 19-órától lesz a Nemzeti Táncszínházban.
Hírek
Négy nő viszonya feketén-fehéren, ahogy Yasmeen Godder izraeli koreográfusnő látja. A Sudden Birds egy fesztültséggel és érzelmekkel teli világot képez le megdöbbentően egyenes és őszinte módon.
Hírek
A Bakelit M.A.C. egy kilencedik kerületi több-mint százéves gyárkomplexum területén már két éve az L1 Táncművek által szervezett kortárs táncelőadások helyszíne. A 2007/2008-as évadtól az underground gyárszínház programjai színesítésével, épülete folyamatos bővítésével és fejlesztésével várja közönségét.
Hírek
December 11-én 19.30-kor lesz Horváth Zsófia - Herczku Ágnes: Arany és kék szavakkal című előadásának premierje a Nemzeti Táncszínház Refektóriumában.
Hírek
Minden idők talán legrajongottabb táncfilmjének, Carlos Saura Carmenjének egyik vezető szerepét, Cristinát táncolta az a Cristina Hoyos, aki a Budapesti Tavaszi Fesztivál vendégeként, társulatával látogat el hozzánk.
Hírek
Bár Maurice Béjart nem érte meg utolsó előadásának, a 80 perc alatt a világ körül című balettnek bemutatóját, művészete és minden bizonnyal társulata is tovább él: a december 20-i bemutató után a Béjart Ballet Lausanne (BBL) világkörüli turnéra indul. Két évre kötöttek le előadásokat és a társulatnak további egy évre van szerződése a svájci várossal.
Hírek
November 25. és december 2. között a japán butoh táncos, „Junyiko” tart ingyenes kurzust a Sirály pincéjében, amit december 1-jén és 2-án 20h-tól a „Neighbourhood Bell” munkabemutató és performansz zár.
Hírek
A Művészetek Palotájának az Emberi Himnusz című produkcióját csütörtökön rendkívüli sikerrel mutatták be a ma már világhírű Sanghaji Nemzetközi Művészeti Fesztiválon, a kínai magyar kulturális hetek keretében.
Hírek
Sokadszor láthat a Müpa közönsége ezzel a címmel előadást a Magyar Nemzeti Balett művészeitől – a programnak azonban csak a címe és a kerete azonos, a részletek időről-időre megújulnak.
Hírek
Novák Ferenc – Tata – a kifogyhatatlan beszédű és sugárzó egyéniségű táncpápa most – életében tán először – „kívülről”, művészeti producerként figyeli fia, Péter és együttese, a Honvéd Táncszínház legújabb vállalkozását a Nemzeti Táncszínházba befogadva. Ugyanis pár éve ő volt az ötletadó, amikor fölvetette, hogy a Carment – ezt a világszerte ismert, emblematikus figurát tán meg kéne forgatni a „régi jó békeidők” magyar kulisszái között, abban az első világháború előtti, utólag idillinek gondolt, de mégis fojtottan lőporos hangulatban...
Hírek
Bozsik Yvette, aki az én eddigi élményeim szerint mindig a fájdalomra, kínra, gondra koncentrált táncműveiben, most kisgyerekes anyukaként talán meglágyult. Varázscirkuszának – amely legközelebb november 15-én délután 3 órakor lesz látható a Művészetek Palotájának Fesztivál Színházában – nagyon lelkes közönsége volt 0-tól 8-10 éves gyerekekig, bár teltház azért nem volt.
Hírek
Mintegy kétezer meghívott vendég - többségében barátai és pályatársai - köszöntötték a hét végén Németország leghíresebb íróját, az irodalmi Nobel-díjas Günter Grasst 80. születésnapja alkalmából.
Hírek
2007 őszén a Magyar Állami Operaház balettegyüttese – A Magyar Nemzeti Balett színei – klasszikustól a modernig címmel – kétrészes estet rendez az együttes sztárjainak részvételével. A produkció megtekinthető október 29-én, november 13-án és 26-án a Művészetek Palotája Fesztivál Színházában.
Hírek
A Kártyavár címû darab, az egyik legtermészetesebb emberi kapcsolat, a szülõ és gyermek közti viszony milyenségét kutatja. Mi történik akkor, ha a kapcsolat eltér az ideálistól?
Hírek
Október 11-én 19.3-kor lesz a Dream Team Színház: A 3 kor (tánc-vízió Szilvásy Edit szobrászművész műveinek felhasználásával) című bemutatója a Nemzeti Táncszínház - Refektóriumában.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
1937-ben meghívtak néhány magyar művészt Londonba, VI. György koronázására. A meghívottak között volt Aba-Novák Vilmos is.
 
Az évek senki fölött sem múlnak nyomtalanul, s egyre gyakrabban fordul elő, hogy kisebb-nagyobb panaszokkal föl kell keresniük az orvost. Így tett Dobsa Sándor is, aki az idősebbek számára egyet jelent a Stúdió 11-gyel, s kiváló zongorakísérőként a fiatalok előtt sem ismeretlen.
Aforizmák
„ A pesszimista azt hiszi, hogy minden nő könnyelmű, az optimista reméli."
Ismeretlen
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ