Hírek
A közel 35 éve működő Poznań-i Lengyel Táncszínházat nemcsak Lengyelországban, de Európa-szerte is az egyik legjelentősebb kortárs balett-társulatként tartják számon. Rendszeres vendégei a kontinens legnagyobb fesztiváljainak, de turnéik során eljutottak már Mexikóba, Indiába és Japánba is. A társulat szeptember 26-án és 27-én lép föl a Millenáris Teátrum színpadán.
Hírek
A Piroska és a farkas című klasszikus mese szolgál alapjául az ARTUS – Goda Gábor társulata két szeptemberi premierjének. A Nemzeti Táncszínházzal közös, a Művészetek Palotájában látható produkciók érdekessége, hogy ugyanazt a történetet felnőtteknek és gyerekeknek szóló változatban is bemutatja a társulat.
Hírek
Szeptember 25.-én és 26.-án este 8-órától láthatják a Zéró Balett: Sirálysikoly című előadását a MU Színházban. A produkciót Berger Gyula koreografálta.
Hírek
Fotográfusként, íróként és zenészként is többször felmerült bennem, hogyan lehetne a művészetek különböző kifejezésformáit olyan közelségbe hozni egymással, hogy a befogadó minden érzékszervének, lelkének és tudatának egyszerre közvetítsék, egy teljes egészként a letisztultnak hitt alkotás értelmét. Megismerkedve a résztvevő táncosokkal, ez évben, néhány hónap alatt előkerültek a képzeletemből olyan képek, zenék, gondolatok vagy talán táncképek?, melyek gyökeresen megváltoztatták hozzáállásomat a művészetek mindegyikéhez.
Hírek
Trisha Brown lételeme a kihívás: egyik első darabját (Egy férfi lesétál a ház oldalán – Man walking down the side of a building) egy ház falára komponálta a New York-i Soho-ban, fittyet hányva a tánc konvencióira és a gravitációra.
Hírek
Az idén 60 éves Markó Iván Kossuth-díjas, Érdemes Művész augusztus 20-án megkapta a Magyar Köztársaság Középkeresztje kitüntetést – a művészeti élet kiemelkedő személyiségeinek járó díj egyaránt szól Markó pályafutásának és jelenlegi alkotásainak. Régi és új koreográfiái közül egyet-egyet mutat be az általa 1996-ban alapított Magyar Fesztivál Balett szeptember 23-án és október 26-án a Művészetek Palotája Fesztivál Színházában.
Hírek
Azt, hogy Nagy József egy Franciaországban élő táncművész–koreográfus, valószínűleg sokan tudják. Azt azonban, hogy a Délvidéken született alkotó milyen „intézménnyé” vált az európai kulturális életben, valószínűleg kevesen.
Hírek
A hattyúk tava című balett új produkciójával indítja huszadik évadját szeptemberben a Szegedi Kortárs Balett; Csajkovszkij klasszikusából a felnőtteknek szóló előadás mellett egy gyermekeknek szóló változat is készül – közölte a társulat balettigazgatója.
Hírek
A Nemzeti Táncszínház minden nyáron a gyönyörű, történelmi múltat sugárzó Karmelita Udvaron rendezi meg táncestjeit, ahol idén is változatos programmal várják a látogatókat július 27 és augusztus 14-között.
Hírek
Berger Gyula társulata, a Zéró Balett 2004-ben alakult meg, első darabja egy gyermekeknek szóló táncelőadás volt, az Árgyélus királyfi és a Kukoricaleány. Ezt követte a Pillanatatomok c. rögtönzött előadás, amelyben az improvizáció megszabott struktúrát követ, élőzene kíséretében.
Hírek
Csaknem hatvan koreográfiát láthat a közönség a XVI. Országos Junior Táncművészeti Fesztivál szombati döntőjében Budapesten, a kőbányai Pataky Művelődési Központban – közölték a szervezők.
Hírek
Trisha Brown lételeme a kihívás: egyik első darabját (Egy férfi lesétál a ház oldalán – Man walking down the side of a building) egy ház falára komponálta a New York-i Soho-ban, fittyet hányva a tánc konvencióira és a gravitációra.
Hírek
M. Kecskés András új előadásában a „Múzsa" filmanimáció segítségével jelenik meg, ami többdimenzióssá teszi a produkciót, izgalmas színészi-táncosi lehetőségeket kínálva az előadó számára. A különleges zenei és színházi előadás látványát a fény-árnyékhatások és a filmanimáció teszik teljessé.
Hírek
Pszichológus volt, író, önfeláldozó feleség, gyönyörű nő, élvezetes beszélgetőtárs és szenvedélyes háziasszony. A szeptember 20-án reggel 85 éves korában elhunyt Polcz Alaine a leghétköznapibb, legapróbb dolgoknak is nagyon tudott örülni – egy jól sikerült finom erdélyi krumplifőzeléknek, ahogyan ez a Főzünk örömmel! című, azóta legendássá vált, sokadik kiadását megért szakácskönyvéből kitűnik – miközben az élet legfontosabb sorskérdéseiben igazított el tévedhetetlenül nemzedékeket.
Hírek
Húszéves a TranzDanz kortárs táncegyüttes; az évforduló alkalmából az alapító koreográfus, Kovács Gerzson Péter munkáiból péntektől láthat válogatást a közönség a Trafó Kortárs Művészetek Házában és a MU Színházban – közölte a társulat.
Hírek
A Százszorszép Hastánc Klub idén első alkalommal rendezi meg a Százszorszép Adományozó Táncestet a Stefánia Kulturális Központban.
Hírek
Markó Iván két koreográfiáját, a Boleró férfi és női változatát, valamint az Angyalok üzenetét adja elő a Magyar Fesztivál Balett a Művészetek Palotájában szeptember 23-án – közölte az intézmény.
Hírek
A Szegedi Nemzeti Színház tánckara megüresedett álláshelyére próbatáncot hirdet férfi táncosok részére.
Hírek
Az Artus – Goda Gábor társulata szeptember 26-án a Művészetek Palotájában mutatja be új darabját Farkasok társasága címmel.
Hírek
Trisha Brown lételeme a kihívás: egyik első darabját (Egy férfi lesétál a ház oldalán – Man walking down the side of a building) egy ház falára komponálta a New York-i Soho-ban, fittyet hányva a tánc konvencióira és a gravitációra.
Hírek
Kétszeres világbajnokok lettek az oroszlányi Silhouette Balett Csoport tagjai, miután szombaton Hollywoodban az Előadóművészek Világbajnokságán mindkét produkciójukkal aranyérmet szereztek – közölte a csoport táncmestere.
Hírek
Az idei szezonban június 14-én utoljára tárulnak fel a Fellegajtók Egerházi Attila (Magyar Balettszínház Gödöllő) pikáns „tánc-esszéje” jóvoltából.
Hírek
A Magyar Állami Operaház balettegyüttese, a Magyar Nemzeti Balett zárja a huszadik Nemzetközi Balett Fesztivált a lengyelországi Lódzban. Június 2-án és 3-án Seregi László A makrancos Kata című egész estés tánckomédiáját adják elő a seregszemlén – közölte Várkonyi Judit sajtóreferens kedden.
Hírek
Május 16-án óriási sikerrel mutatta be a Magyar Balettszínház – Gödöllő új táncszínházi produkcióját, amelynek első és harmadik tételét (Fehér csend és Fellegajtók) Egerházi Attila, a középső részt (Kalapács) pedig Jorma Elo koreografálta. Az estre a koronát természetesen az énekes Lovász Irén és a virtuóz hegedűs, Kathy Horváth Lajos színpadra lépése, az élőzenei kísérettel a Kossuth-díjas Popova Aleszja főszereplésével előadott szakrális balett tette fel.
Hírek
Elhunyt Nagy György magántáncos, koreográfus, rendező, a debreceni Csokonai Színház örökös tagja – tudatta Markovits Zita, a színház sajtóreferense hétfőn.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
X. Ince pápa, amikor meglátta tulajdon arcképét, amelyet Velázquez festett, így kiáltott fel:
 
Ludwig van Beethoven és Johann Wolfgang Goethe 1807-1808 táján együtt üdültek Karlsbadban. A zseniális zeneköltő és a költőzseni összebarátkoztak, s gyakran indultak együtt kocsikirándulásra.
Aforizmák
„Jobb egy asszony, mint egy fotel két karja között halni meg."
George Bernard Shaw
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ