Hírek
A Magyar Állami Operaház balettegyüttese, a Magyar Nemzeti Balett zárja a huszadik Nemzetközi Balett Fesztivált a lengyelországi Lódzban. Június 2-án és 3-án Seregi László A makrancos Kata című egész estés tánckomédiáját adják elő a seregszemlén – közölte Várkonyi Judit sajtóreferens kedden.
Hírek
Május 16-án óriási sikerrel mutatta be a Magyar Balettszínház – Gödöllő új táncszínházi produkcióját, amelynek első és harmadik tételét (Fehér csend és Fellegajtók) Egerházi Attila, a középső részt (Kalapács) pedig Jorma Elo koreografálta. Az estre a koronát természetesen az énekes Lovász Irén és a virtuóz hegedűs, Kathy Horváth Lajos színpadra lépése, az élőzenei kísérettel a Kossuth-díjas Popova Aleszja főszereplésével előadott szakrális balett tette fel.
Hírek
Elhunyt Nagy György magántáncos, koreográfus, rendező, a debreceni Csokonai Színház örökös tagja – tudatta Markovits Zita, a színház sajtóreferense hétfőn.
Hírek
„Az élet isteni. Mi, emberek igyekszünk „emberivé” tenni, de mindig születnek olyanok, aki rámutatnak az Isteni eredetre. Ez a csoda, ami előbbre viszi a világot.”
Hírek
Mesterek és módszerek, ízelítő modern és kortárs tánctechnikákból címmel május 19-én és 20-án kétnapos Táncmaraton lesz a Liliom utcai Trafóban.
Hírek
Frenák Pált, a nemzetközi kortárs tánc formabontó táncos-koreográfusát köszöntötték barátai és alkotótársai 50. születésnapján péntek este a Párizsi Magyar Intézetben (PMI).
Hírek
A táncest nevét a második részben látható, metaforikus-szakrális balettelőadásról kapta. (Az első részben Bach és Telemann, valamint az Arvo Part zenéire készült koreográfiák kifinomult mozdulatokkal mesélik el az emberi lét isteni eredetét, a küzdelmeket és az ellentéteket.)
Hírek
Április 27-én pénteken fél 8-kor látható az Aréna című produkció a Közép-Európa Táncszínházban.
Hírek
A többtonnányi bontott faanyagból felépített térinstalláció zegzugaiban mozgó élő szobrok fogadják a nézőt. A tér átlényegül, mintha egy másik dimenzióból, a rókatündérek érzéki világából tekintenénk a sajátunkra.
Hírek
T, mint tánc. L, mint látvány. P, mint Preljocaj. N, mint…? Egy világhírű koreográfus, két kiváló multimédiaművész és 12 táncos találkozása: „N”. 2002 és 2004 után újra Magyarországon a világhírű francia társulat a Ballet Prejlocaj!
Hírek
Április 23-án hétfőn 19-órakor lép föl az amerikai Bridgman/Packer Dance együttes a Nemzeti Táncszínházban. Az együttes két nagyszerű művész koreográfusi és táncosi együttműködésén alapul: Art Bridgman és Myrna Packer 1978 óta alkot és lép fel közösen. Munkájuk nagy sikernek örvend, mivel egyedi módon használják a multimédiát; úgy tudják ötvözni a táncot és a modern technikát, hogy a virtuális és a reális világ teljesen összeolvad.
Hírek
Hód Adrienn első önálló estje április 13-án és 15-én 20-órakor a Trafóban. Energiák megfejtése és kifejtése. Miért táncol(j)unk?
Hírek
Március végén két vidéki együttes új produkciójának budapesti bemutatóját tartja a Nemzeti Táncszínház. Március 24-én este a Dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házának rendhagyó vizuális színházi koncertje Bartók Béla születésének 125. évfordulója alkalmából, Úton Bartókkal címmel. Ezt követően 31-én szombaton a Pécsi Balett mutatkozik be Jurányi Patrick Bahnhof című kétrészes multimédiás táncestjével.
Hírek
Csaknem hatvan koreográfiát láthat a közönség a XVI. Országos Junior Táncművészeti Fesztivál szombati döntőjében Budapesten, a kőbányai Pataky Művelődési Központban – közölték a szervezők.
Hírek
Trisha Brown lételeme a kihívás: egyik első darabját (Egy férfi lesétál a ház oldalán – Man walking down the side of a building) egy ház falára komponálta a New York-i Soho-ban, fittyet hányva a tánc konvencióira és a gravitációra.
Hírek
M. Kecskés András új előadásában a „Múzsa" filmanimáció segítségével jelenik meg, ami többdimenzióssá teszi a produkciót, izgalmas színészi-táncosi lehetőségeket kínálva az előadó számára. A különleges zenei és színházi előadás látványát a fény-árnyékhatások és a filmanimáció teszik teljessé.
Hírek
Réti Anna és Horváth Csaba vehette át a magyar kortárs tánc alkotóinak elismerésére létrehozott Lábán Rudolf-díjat kedden Budapesten – közölte a Trafó Kortárs Művészetek Háza.
Hírek
A Móricz Zsigmond Színház tánckarának első önálló bemutatója, a Graffiti angyala 2007. április 24-én volt a Krúdy Kamarában. Az előadás meghívást kapott a a „Sorompók nélkül” elnevezésű Nemzetközi Kulturális Fesztiválra.
Hírek
Kérjük, kapcsolják ki biztonsági öveiket. Ez egy utazás. Egyedül nincs mese. A visszapillantóban minden élesebb. Most látszik, hogy milyen nevetséges a normalitás arcunkra égett maszkja. Amit olyan elkeseredetten védelmezünk magunkon, és támadunk a másikon, pedig minden titkunk közös, és másságunk ugyanolyan.
Hírek
A Szegedi Kortárs Balett XX. század-est című előadásának budapesti bemutatójával és szakmai díjak átadásával ünneplik a tánc világnapját vasárnap a Művészetek Palotájában.
Hírek
Április 28-án 20-órakor lesz a lengyel Bakelit Multi Art Center: Kill if you love (Ölj meg, ha szeretsz) című táncprodukció – a Whirls Dance Theater és a Polish Dance Theatre Poznan előadásaként – a Bakelitben.
Hírek
A graffiti, mint alkotás egyszerre képzőművészeti és társadalmi aspektusokat tartalmazó tevékenység, életszemlélet, világlátás és létforma. Jellemzően a 60-as évektől kiüresedő, elgettósodott nyugat-európai belvárosok, a lepusztult külvárosok falain feltűnő rajzok, melyek ma már szinte minden civilizációs felületen megtalálhatóak.
Hírek
Április 17-én kedden 19-órakor lesz – a Közép-Európa Táncszínház és a Nemzeti Táncszínház közös produkciójában – a GK-Impersonators – not just dance company kilencvenkilencperc című produkciója a Nemzeti Táncszínház Nagyszínpadán.
Hírek
Négyzet alakú plató a színpadon: tér a térben. Kék szín vetül rá: akár medence is lehetne. Egyetlen szólista: békalábakkal, úszószemüvegben. Ezek a külsõségei Frenák Pál legújabb – Várnagy Kristófra megálmodott – estjének.
Hírek
Április 5-én lesz a GK-Impersonators (not just dance company) – Gergye Krisztián Társulata, a Közép-Európa Táncszínház (KET), valamint a MU Színház koprodukciójában a T.E.S.T.(I. II. III . IV. V. VI. VII. VIII.) című produkciónak 20-órakor a MU Színházban. Az előadás mozgás-laboratóriumi színház-kísérlet a test tekintetének kutatására. Csak szólók nyolc női testre.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Tanguy apó műkereskedésének kirakatába gyakran ki voltak téve fiatal művészek munkái. Egy járókelõ megpillantott a kirakatban egy Cézanne csendéletet, mely négy almát ábrázolt. Betért a kis üzletbe, s megkérdezte, mennyibe kerül a kirakatban lévõ kép?
 
Molnár Ferenc hajnalban hazafele tartva, Jacobi Viktor ablakából a Jacobi Szibill című művében a később legnépszerűbbé vált Kis Petrovom című dal melódiáját hallotta.
Aforizmák
„ A halál nemcsak az élet vége, hanem az élet orvossága is. Sehol sem lehet olyan jól kinyújtózkodni, mint egy koporsóban"
Tillier
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ