Hírek
Március végén két vidéki együttes új produkciójának budapesti bemutatóját tartja a Nemzeti Táncszínház. Március 24-én este a Dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házának rendhagyó vizuális színházi koncertje Bartók Béla születésének 125. évfordulója alkalmából, Úton Bartókkal címmel. Ezt követően 31-én szombaton a Pécsi Balett mutatkozik be Jurányi Patrick Bahnhof című kétrészes multimédiás táncestjével.
Hírek
Három kötél az ég felé. Három férfi és még egy: az egység. Az előadás Frenák Pál a nemek szerepét, azok viszonyrendszerét vizsgáló trilógiájának első része. A produkció március 23-tól 25-ig, este 8-órától látható a Trafóban.
Hírek
Márciusban, áprilisban és májusban megmutatjuk, hogy minden koreográfia az első mozdulatból születik. Januári „Három a tánc!” sorozatunk után, most ismét fiatal alkotók és táncpremierek a Trafóban! Variációk arra, hogy hogyan és miért táncol(j)unk: a Budapest Tánciskola növéndékei, Hód Adrienn és táncosai, az Inspiráció est résztvevői és a Táncmaraton közreműködői remek példák arra, hogy milyen utakon, hová vezethet az a bizonyos első mozdulat!
Hírek
Félresikeredett gesztusaink, kuszált viszonyaink, önző szívünk végső igazsága: a VÁGY. E fő motívum köré szerveződik Krámer György Bolerója. A miskolci tánctagozat ezzel a táncjátékkal vendégszerepel 2007. március 16-án és 17-én este 7-órakor a Kassai Állami Színházban.
Hírek
Két világpremier és egy világhírű külföldi társulat fellépése is szerepel a 27. Budapesti Tavaszi Fesztivál (BTF) táncprogramjában; a pénteken kezdődő rendezvénysorozat keretében mutatják be a flamenco és a cigányzene hangzásvilágát ötvöző előadást, valamint az Elfújta a szél című regény balettváltozatát, s első alkalommal szerepel Budapesten a Monte-Carlói Balett.
Hírek
A Gödör Klub 2007. április 28-án immáron negyedik alkalmommal rendezi meg a Budapesti Tánc és Performance Fesztivált. A Fesztiválhoz ezúttal is fellépőket keresünk, akik szívesen mutatnák be kizárólag a fesztiválra készített táncelőadásukat, performance-ukat.
Hírek
Az Inspiráció program indításakor az volt a fő célunk, hogy a magyar kortárs táncéletben megjelenő – amatőr – együtteseknek, alkotóknak lehetőséget teremtsünk arra, hogy bemutassák új ötleteiket, műveiket.
Hírek
Hosszas betegség után szombaton Sopronban elhunyt életének 72. évében Havas Ferenc balettművész - közölte Várkonyi Judit, a Magyar Állami Operaház sajtóreferense.
Hírek
Lombik projekt 2 és fél címen mutatja be a Budapest Táncszínház legújabb produkcióit, február 23-án este 7-órától a Nemzeti Táncszínházban. A Lombik projekt kezdeményezést a Budapest Táncszínház hozta létre, azzal a céllal, hogy az együttes fiatal tehetségei lehetőséget kapjanak első koreográfusi szárnypróbálgatásaikra.
Hírek
A Honvéd Táncszínház 32 táncosa a Hegedős együttessel vendégszerepel a jövő héten a franciaországi Clermont-Ferrandban – közölte Kovács Maja, az együttes kommunikációs menedzsere.
Hírek
Harangozó Gyula balettigazgató második bécsi évadja a jórészt édesapja nevéhez fűződő Térzene felújításával kezdődött, s egész estés klasszikus balettek, valamint kortárs táncjátékok előadásával folytatódik.
Hírek
Táncdíjat kap Jackie Chan: a hongkongi táncszövetség kiváló koreográfiáiért díjazza a kungfu-akciósztárt.
Hírek
Nyugat-európai turnéra indult szerdán a Győri Balett, melynek tagjai négy ország tizenegy városában, összesen tizenkét alkalommal lépnek fel – mondta el Kiss János igazgató szerdán, az indulás előtt.
Hírek
Ghost Exchange (az identitás körei) címmel mutatja be az első szingapúri-magyar kortárs tánc koprodukciót az Arts Fission Singapore és a TranzDanz pénteken és szombaton Budapesten, a MU Színházban – közölték a szervezők.
Hírek
Picasso: A világ teremtése címmel táncszínházi előadást mutat be az értelmi fogyatékossággal élő fiatalok alkotta Baltazár Színház pénteken Budapesten, a Bárka Színházban – közölte a társulat vezetője.
Hírek
A Maurizio Vescovo, Törökgyörgy Melinda páros győzött a latintáncok Grand Slam-sorozatának második állomásán, Tokióban. A magyar páros így idén már két GS-sikert tudhat magáénak, korábban ugyanis Bassanóból is elhozta az aranyérmet.
Hírek
Bábjátékban kelti életre Odüsszeusz alakját Garaczi László darabja, amelyet a Budapest Bábszínház mutat be március 21-én a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében - közölte az intézmény.
Hírek
Családtagok, pályatársak, tisztelők vettek búcsút Havas Ferenc balettművésztől csütörtökön Budapesten, a Magyar Állami Operaház előcsarnokában.
Hírek
Március 9-én pénteken játsszák az évadban utoljára Katona Gábor: Nulla Celsius című előadását a Bethlen Kortárs Táncműhelyben.
Hírek
A MU Színházban március 5-én és 6-án kerül bemutatásra a zadam társulat CORP! című táncelőadása. A produkciót Zambrzycki Ádám koreografálta.
Hírek
A Nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház idén immár negyedik alkalommal rendezi meg Táncfarsang című rendezvénysorozatát február 26. és március 3. között.
Hírek
Az előadás ihletője Mozart Varázsfuvola című operája, illetve a 2006 őszén, szintén a Művészetek Palotájában készült Varázsfuvola című táncelőadás tapasztalatai. Az a Varázsfuvola változat - bár rengeteg benne a játékosság - elsősorban felnőtteknek szól - az életről, a halálról, a szerelemről, a jó és a rossz küzdelméről. Követi ugyan a Mozart-opera cselekményét, de a pontos történetmesélésnél fontosabb szempont lett benne az opera hangulati és gondolatvilágának közvetítése a tánc nyelvén.
Hírek
Dulcinea del Tobosoról – Don Quijote szerelméről – mindent tudunk és semmit sem. Ismeretlen ismerősünk tehát, a mindig távollévő realitás, nélkülözhetetlen feltétele életünknek. Nem csak a férfiszerelem örök rejtélye, a vágy titokzatos tárgya ugyanis, hanem éltetőerőnk, minden reményünk forrása, ember-mivoltunk záloga. (Mert nem létezhet férfi, nő nélkül, mint a hogy nő sem, férfi nélkül.)
Hírek
A Honvéd Táncszínház harminckét táncosa a Hegedős együttessel február 5-9. között a franciaországi Clermont-Ferrandban vendégszerepel.
Hírek
Ismét teljes a Magyar Állami Operaházban péntek estétől Seregi László balett-trilógiája, amelyet Shakespeare drámái ihlettek.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
X. Ince pápa, amikor meglátta tulajdon arcképét, amelyet Velázquez festett, így kiáltott fel:
 
Örkény István a XX. század derekán alkotott. Az akkori kor (főként a politikai réteg) nem nagyon ismerte el munkásságát, sőt, nem nagyon kedvelte azt. Ezért aztán Örkény úgy döntött, hogy önként felhagy hivatásával, s megpróbálkozik az újságírással.
Aforizmák
„Fucsik azt mondta: Emberek, legyetek éberek! Én meg azt mondom: Éberek, legyetek emberek!
Szász János
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ