Hírek
„A tánc lehetőséget kínál ahhoz, hogy felfedezzük testünk adottságait, elfogadjuk olyannak, amilyen, és feltérképezzük szabadságunkat, kreativitásunkat, mozgásterünket, lehetőségeinket. Előadásomban – amelyben alkotótársaim segítségével test, szellem és lélek egységéről, ezek integrációjáról szeretnék beszélni – rezgések, hangok, kalligrafikus és írásjelek, animáció és szöveg is szerepel.” (Nagy Andrea)
Hírek
A Magyar Concerto című új műsorral, folklórválogatással készül január 8-án kezdődő egyesült államokbeli vendégszereplésre a Magyar Állami Népi Együttes. Utazása előtt egy alkalommal – november 29-én – az együttes a magyar közönségnek is bemutatja a produkciót a Művészetek Palotájában.
Hírek
A Frenák Pál Társulat produkciója, a Tricks&Tracks új szereposztással kerül színpadra a Millenárison, november 23-án és 24-én, 20-órai kezdettel.
Hírek
Thomas Hauert és társulata, a ZOO új darabjának kiindulópontja a mozgás szabadsága és a zene ritmusából fakadó kötöttség ellentmondása. Az előadás az intuícióra, valamint a külső és a belső erők konfrontációjából adódó feszültségre épül. A Modify a letisztult útkeresés operája a tánc nyelvére lefordítva.
Hírek
Pillangó a szájban. Színes lepkék a nyakkendő ráncaiban és egy holttest körvonala a fekete padlón. Itt valaki ketten van. Rácsodálkozás. Ki ő? Monsieur Zero. Egyszerre lírai és groteszk, fekete-fehér tánc-bűvész-trükk Alexandre Castres előadásában november 17-én 20-órakor a Trafóban.
Hírek
A magával ragadó Ros Warby Swift című darabjával hosszú idő után egy újabb ausztrál művész mutatkozik be november 3-án és 4-én a Trafóban. A Swiftben a koreográfus két művésszel, a zeneszerző/csellós Helen Mountforttal és Margie Medlin látványtervezővel dolgozik együtt, azonos súllyal kezelve a mozgást, a zenét és látványt.
Hírek
Az emberi test újrafelfedezésének lehetünk szemtanúi a szó szoros értelmében Lia Rodrigues munkáiban: a táncosok teste nemcsak esztétikai törekvések, formai megújulás eszköze, hanem egyben a koreográfus politikai nézeteinek közvetítője. A Such Stuff As We Are Made Of brutális őszinteségével és zavarbaejtő intimitásával nyújt felkavaró élményt.
Hírek
A Magyar Állami Népi Együttes előadása egy, a világon egyedülálló komplex táncszínház, amelyben a hagyományos néptánc, népzene, kortárs zene, a korszerű szcenikai eszközök és a mai dramaturgia együtt hoznak létre egy közösségi, de személyes azonosulásra alkalmas, univerzális értékeket képviselő kortárs színházat.
Hírek
Kovács Gerzson Péter legújabb koreográfiájában ismét a magyar táncszcéna fiatal tehetségeit fogja össze egy rendhagyó formációban. A Bankettben a koreográfus a rá jellemző éleslátással és kritikai hangvétellel veszi célba a közép-kelet-európai lét visszásságait és mutatja be ennek a miliőnek a karaktereit, archetípusait.
Hírek
A Hamlet című két felvonásos produkciót, Marie Brolin-Tani svéd koreográfus kompozícióját mutatja be az idei színházi évad első premierjeként a Győri Balett szombaton a Győri Nemzeti Színházban – mondta Kiss János igazgató. A balett-kompozíció Shakespeare tragédiájának személyes értelmezése: a táncjátékban megjelenik az 1950-es évek elnyomatás alatti Kelet-Európája.
Hírek
Nagy sikerrel mutatkozott be a Honvéd Táncegyüttes első amerikai fellépésén, New Yorkban – derült ki a The New York Times hétfői beszámolójából.
Hírek
José Navas kanadai koreográfus legújabb darabjával tér vissza Budapestre! A Portable Dances a tiszta tánc igazi gyöngyszeme, a fény és a mozdulatok egyszerűségével dolgozó munka.
Hírek
Október 6-án lesz a bemutatója a Nemzeti Táncszínház és a Bozsik Yvette Társulat közös produkciójának, a Varázsfuvola című táncjátéknak a Művészetek Palotájában Fesztivál Színházában.
Hírek
Hogyan is állunk valójában a kapcsolatainkkal? Mennyi bennük az önámítás, a csalás, a mások és magunk becsapása, az érdek, az önérdek? Mikor vesszük észre, hogy elvérzünk, amikor emberien kellene fordulnunk egymáshoz? S ha észre is vesszük, akkor mennyi gyötrelem, amíg orvosságot találunk rá?
Hírek
Hámor József új – Korrekt opciók című – táncszínházi produkciójában a személyiség mélyről feltörő, mozgásban megfogalmazandó jelei kapnak főszerepet. Az előadás helyszíne a Nemzeti Táncszínház lesz.
Hírek
Charlotte Vanden Eynde jelen pillanatban az egyik legizgalmasabb fiatal koreográfus Belgiumban. Alkotói szemléletét, koreográfiáit erősen meghatározza a vizualitás. Test-kép? Kép-test? MAP ME című koreográfiájának ez a végtelenül izgalmas, vetített képekkel és emberi testekkel való kísérletező játék áll a középpontjában.
Hírek
Shakespeare a színház története során mindvégig jelentős kihívást és inspirációt jelentett a színházi és filmrendezők, zeneszerzők és koreográfusok számára a színműveiben fellelhető értelmezési nyitottság és szabadság miatt.
Hírek
Az 1956-os forradalom emléke előtt tiszteleg Zsuráfszky Zoltán az Egy mondat a zsarnokságról című, Illyés Gyula versére készített koreográfiával, amelyet Tardy Balázs színművész ad elő a Nemzeti Táncszínház szerdai bemutatóján.
Hírek
Már a hétközi krakkói fellépés sikere is sejtetni engedte, hogy ezen a hét végén – a varsói Magyar Kulturális Intézet szervezésének eredményedképpen – Katowice és Varsó ünnepelt sztárja lesz az ExperiDance együttes.
Hírek
A világ első integrált, egészséges és mozgássérült táncosokból álló brit tánctársulata október 31-én 20-órától két új koreográfiával tér vissza a Trafóba. A 15 éve alapított együttes olyan táncstílust alakított ki, amely egyaránt megfelel az egészséges és a testi fogyatékos – köztük a látás- és halláscsökkent – táncosoknak.
Hírek
Samanvaya szanszkrit szó, amelynek jelentése „találkozás". Ebben az előadásban az indiai klasszikus tánc két legkiemelkedőbb képviselője, Madhavi Mudgal és Alarmel Valli együtt szerepel.
Hírek
A rangos harmadik helyet szerezte meg a Magyar Táncművészeti Főiskola két hallgatója a Pekingi Táncművészeti Főiskola első nemzetközi versenyén, amelyet október 1. és 7. között rendeztek meg az iskola fennállásának 50. évfordulója alkalmából. A nemzetközi versenyen 14 ország 80 ifjú tehetsége vett részt.
Hírek
Izgalmas közös premierre készül a Nemzeti Táncszínház és a Bozsik Yvette Társulat: Mozart Varázsfuvoláját mutatják be Bozsik Yvette Kossuth-díjas, Érdemes művész koreografálásával és rendezésében október 6-án.
Hírek
Szeretnéd, ha bevennénk? Tudod a szabályokat? Ez nem villamos, hogy kiszállok-beszállok, nem nyílik az ajtó, de minek is nyílna. Szuszog az egész szerkezet. Hogy tudnánk együtt venni a levegőt? Csak ha kifújom, van mit beszívnod. Kicsit elhasznált, de mit van mit tenni, ilyen szűk térben.
Hírek
Szeptember 28-tól 30-ig láthatják a Frenák Pál Társulat: Apokalipszis-Frisson című produkcióját – ezúttal új fölállásban – a Trafóban. A Csajokból már ismert Kolozsi Viktória és a tavaly látott Johanna Mandonnet és Nelson Reguera mellett most bemutatkozik a magyar közönségnek Várnagy Kristóf, a koreográfus legújabb felfedezettje is. Az előadás az ember legmélyebb ösztöneit kutatja, a testbe, a mozdulatba vésődött emlékeket hozza a felszínre.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Goethe még diák korában gyakran sétált a város határain kívül is. Egyszer egy keskeny ösvényen járt éppen, amikor a vele éppen rossz viszonyban álló diáktársa jött szembe.
 
X. Ince pápa, amikor meglátta tulajdon arcképét, amelyet Velázquez festett, így kiáltott fel:
Aforizmák
„ Ha hibátlanok volnánk, nem telnék annyi gyönyörűségünk abban, hogy a mások hibáit észrevegyük."
La Rochefoucauld
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ