Hírek
A rangos harmadik helyet szerezte meg a Magyar Táncművészeti Főiskola két hallgatója a Pekingi Táncművészeti Főiskola első nemzetközi versenyén, amelyet október 1. és 7. között rendeztek meg az iskola fennállásának 50. évfordulója alkalmából. A nemzetközi versenyen 14 ország 80 ifjú tehetsége vett részt.
Hírek
Izgalmas közös premierre készül a Nemzeti Táncszínház és a Bozsik Yvette Társulat: Mozart Varázsfuvoláját mutatják be Bozsik Yvette Kossuth-díjas, Érdemes művész koreografálásával és rendezésében október 6-án.
Hírek
Szeretnéd, ha bevennénk? Tudod a szabályokat? Ez nem villamos, hogy kiszállok-beszállok, nem nyílik az ajtó, de minek is nyílna. Szuszog az egész szerkezet. Hogy tudnánk együtt venni a levegőt? Csak ha kifújom, van mit beszívnod. Kicsit elhasznált, de mit van mit tenni, ilyen szűk térben.
Hírek
Szeptember 28-tól 30-ig láthatják a Frenák Pál Társulat: Apokalipszis-Frisson című produkcióját – ezúttal új fölállásban – a Trafóban. A Csajokból már ismert Kolozsi Viktória és a tavaly látott Johanna Mandonnet és Nelson Reguera mellett most bemutatkozik a magyar közönségnek Várnagy Kristóf, a koreográfus legújabb felfedezettje is. Az előadás az ember legmélyebb ösztöneit kutatja, a testbe, a mozdulatba vésődött emlékeket hozza a felszínre.
Hírek
Tíz esztendővel ezelőtt alakult Markó Iván vezetésével Európa legnagyobb független együttese, a Magyar Fesztivál Balett. A jubileumot különleges előadással ünnepli a társulat. Markó Iván Angyalok üzenete címmel készít új koreográfiát Johann Sebastian Bach muzsikájára, amely rendkívül nehéz feladat elé állítja az együttest.
Hírek
Szeptember 30-án, szombaton lesz a bemutatója – a Szegedi Kortárs balett produkciójában – A csodálatos mandarinnak a Szegedi Nemzeti Színház Kisszínházában. Az előadást rendezt és koreografálta Juronics Tamás Érdemes művész.
Hírek
A Csokonai Színház Nagy József, a világhírű magyar származású koreográfus pályájának 20. évfordulóját ünnepli a szeptember 18-tól 22-ig tartó Jel Fesztivállal, Debrecenben.
Hírek
Megkezdte működését a Könyvlelő Online Könyváruház. Az áruházban közel 20.000 könyv közül válogathatnak a látogatók. Az áruház kínálatában gyakorlatilag minden témakörben bőséges választék között lehet válogatni.
Hírek
India nemzeti ünnepén, augusztus 15-én több ezer éves táncokat és Ravi Shankar szitár művész tanítványait, a Calcutta Triót láthatja, hallhatja a közönség 18-órától a budapesti Uránia Nemzeti Filmszínházban.
Hírek
Hosszan tartó, súlyos betegség után elhunyt Forgách József balettművész, a Magyar Táncművészeti Főiskola főiskolai tanára, a balettmestert augusztus 3-án kísérik utolsó útjára - tájékoztattott hétfőn a Magyar Táncművészeti Főiskola titkárságvezetője.
Hírek
Victor Hugo világhírű regényéből, A Notre Dame-i toronyőrből koreografált nagysikerű két felvonásos balettet a Pécsi Balett fiatal táncművész-koreográfusa, Jurányi Patrick. Az előadás sikerét jelzi, hogy közvetlenül a pécsi bemutató után már francia, görög és amerikai vendégszereplésre is meghívták a társulatot.
Hírek
Címlapján Dicsőség Nagynak felirattal jelent meg hétfőn a Libération című francia napilap, amely a Le Figaró című újsághoz hasonlóan hosszú elismerő kritikában méltatta a 60. Avignoni Fesztiválon bemutatott Asobu (japánul játék) című táncszínházi előadást.
Hírek
A Szegedi Kortárs Balett előadásával, az Új Világ című tánc-show-val indul a hetvenöt éves Szegedi Szabadtéri Játékok jubileumi évadja pénteken este.
Hírek
A Hamlet című két felvonásos produkciót, Marie Brolin-Tani svéd koreográfus kompozícióját mutatja be az idei színházi évad első premierjeként a Győri Balett szombaton a Győri Nemzeti Színházban – mondta Kiss János igazgató. A balett-kompozíció Shakespeare tragédiájának személyes értelmezése: a táncjátékban megjelenik az 1950-es évek elnyomatás alatti Kelet-Európája.
Hírek
Nagy sikerrel mutatkozott be a Honvéd Táncegyüttes első amerikai fellépésén, New Yorkban – derült ki a The New York Times hétfői beszámolójából.
Hírek
José Navas kanadai koreográfus legújabb darabjával tér vissza Budapestre! A Portable Dances a tiszta tánc igazi gyöngyszeme, a fény és a mozdulatok egyszerűségével dolgozó munka.
Hírek
Október 6-án lesz a bemutatója a Nemzeti Táncszínház és a Bozsik Yvette Társulat közös produkciójának, a Varázsfuvola című táncjátéknak a Művészetek Palotájában Fesztivál Színházában.
Hírek
A Siketek Világnapja alkalmából - a Művészetek Palotájában - megtartott rendezvény-sorozatot Várnagy Kristóf Mennono interpretációja nyitja meg, szeptember 24-én, 10-óra 30 perckor.
Hírek
Szeptember 12-én és 13-án a MU Színházban egy japán társulat, a Monochrome Circus/ Dumb Type lép föl Refined Colors című előadásával.
Hírek
Szeptember 1-én pénteken 20-órakor – a Gémes Péter és Stanisław Zbigniew Kamieński kiállításának záróeseményeként– látható az Apokrif című kortárs táncelőadás a Platán Galériában.
Hírek
Szeptember 7-én nyitja meg tizenötödik - évadját a MU Színház a Holland Nemzeti Balett rövid – mindössze négy perces – előadásával, amely Gertrude Stein egy 1912-ben írt, és a költőnő előadásában elhangzó költeményének brilliáns tánc-interpretációja.
Hírek
A Szegedi Kortárs Balett Új Világ című látványos produkciója látható az Agria Nyári Játékokon. A Szegedi Szabadtéri Játékokon már nagy sikert aratott előadás augusztus 4-5-én este 9-órától várja a közönséget.
Hírek
Világhírű művészek lépnek az Agria Nyári Játékok színpadára Egerben a hétvégén. Július 28-án Vukán György és Horgas Eszter, valamint a Budapest Táncszínház, július 29-én pedig a Szegedi Kortárs Balett és a Nemzeti Táncszínház közös produkcióit láthatja a közönség.
Hírek
Hosszú percekig tartó ovációval jutalmazta az avignoni közönség Nagy József Asobu (japánul játék) című darabjának záró elõadását.
Hírek
A Nagy József koreográfus-táncos művészete köré szerveződő 60. Avignoni Fesztiválon két előadást, két kiállítást és egy filmet láthatnak az érdeklődők a vajdasági művésztől, amelyeket egész oldalas írásokban harangozott be valamennyi francia hetilap.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Két bíboros szemrehányást tett Rafaellónak, hogy egy festményen Péter és Pál apostol arcát nagyon pirosra festette.
 
Yehudi Menuhin hegedűművész nemcsak játékáról, hanem roppant szorgalmáról is híres. Naponta nyolc órán át gyakorol, s ezt sohasem mulasztja el.
Aforizmák
„ A férfi mindig egyidős a nővel, akit szeret."
Pablo Picasso
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ