Hírek
„Találkoztunk, férfi és nő, nő és férfi, gondolat, eszme, kíváncsiság és tér-idő. Együtt repülünk, s testünk a zuhanás közben fedezi fel a mellette lévőt, és kapaszkodunk vég nélkül az egyetlennek hitt fonálba. Nem történet ez, mi szavakkal elmondható. Inkább egymás körüli kergetőzés, figyelés és a másik adta jelek kitapogatása, hogy jobban értsük egymást, s megtaláljuk önmagunkat.”
Hírek
2006. március 29-én, 30-án és 31-én 20-órakor láthatják – a Villanófény Fesztivál keretében – Juhász Kata: Blitz című kortárs táncelőadását élő zenével és videóval. Az előadás helyszíne a MU Színház.
Hírek
2006. március 13-án 11-órakor és 14-órakor látható Csajkovszkij Diótörő című balettje – a debreceni Csokonai Színház és a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház közös produkciójában – a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház Nagyszínpadán. Az előadás rendező-koreográfusa Egerházi Attila.
Hírek
Március 3-án Budapestre érkezik Wayne Eagling ,az Angol Nemzeti Balett művészeti vezetője. A neves koreográfus Duet című darabja március 4-én, 10-én és 12-én kerül bemutatásra a Magyar Állami Operaházban, a Magyar Nemzeti Balett „Múlt és Jelen” című balettestjén.
Hírek
Három év után ismét színpadon a kultikus koreográfia! Egy szándékoltan ironikus és kegyetlen hangnemű előadás a másikkal való találkozás „szükségállapotáról”. Makulátlanul fehér terében a koreográfus egy öröktől fogva tisztátalan világ tobzódó érzékiségét tárja elénk. – A Frenák Pál Társulat fellépését láthatják március 9-én és 10-én 20-órakor a Trafóban.
Hírek
A MIL AN egy ikerpár történetét eleveníti meg öt képben. Két magára hagyott fivérét, akik egyetlen kincse a másik, aki kíséri õket az útjukon. Hamar kiderül azonban: az ikrek valójában inkább egy hús-vér ember és a képzelete alkotta másik kettõse.
Hírek
Újra felelevenítette az egykor jól működő kapcsolatait a Győri Balett és a Szlovák Nemzeti Balett. Kiss János a győri társulat igazgatója csütörtöki sajtótájékoztatójukon elmondta: korábban, még Markó Iván vezetése idején jó kapcsolatot ápoltak a pozsonyiakkal, mind koreográfus csere, mind a táncosok képzése terén.
Hírek
Az előadás az elmúlt évek egyik legnagyobb visszhangot kiváltó táncszólójává vált Európa színpadain és fesztiváljain. Erna Ómarsdottir robbanékony energiájú, fájdalmasan őszinte színpadi jelenléte és Jóhann Jóhansson élőben előadott kitűnő zenéje egy megrázóan szép mese az ember és a gép komplex kapcsolatáról. Az IBM 1401 bemutatása a MU Színház idei évadjának egyik legkiemelkedőbb eseménye.
Hírek
A MushRoom: új és ódon, primitív és szofisztikált. Közös tanulás, közös élmények, közös emlékek – mi a csoport és ki vagy te a csoporton belül? A Mushroom 55 perc erőteljes testbeszéd az együttről és a különről. A Pina Bauschnál tanult, és a Trafóban már második alkalommal – most február 14-én és 15-én, este 8-órakor fellépő – Felix Ruckert koreográfusi világának alapja az improvizáció és az interaktivitás táncos és néző, táncos és táncos között.
Hírek
Egyéni hangvételű, markáns előadásaival a TranzDanz társulat vitathatatlanul a magyar kortárs táncélet meghatározó tényezője. A Sziklarajzokban Kovács Gerzson Péter, aki a darab koreográfusa és táncosa is egyben, a néptánc és a kortárs tánc közötti átjárás, a két mozgásvilág ötvözésében rejlő potenciált mutatja meg. A táncos és a színpadon partnereiként megjelenő zenészek között kialakult párbeszéd a mindkét műfajban meglévő virtuozitás lehetőségeit villantja fel. – Február 9-én és 10-én 20-órakor a Trafóban.
Hírek
Száz éves Igor Mojszejev orosz táncművész, a róla elnevezett világhírű néptánc-együttes vezetője, akit a jeles napon a moszkvai Bolsoj színházban ünnepelnek barátai és tisztelői.
Hírek
Szóló és duó tánc nemzetközi fesztivált rendeznek jövő héten Budapesten, a hatnapos rendezvényre Egyiptomból, Franciaországból, Oroszországból és Szenegálból is érkeznek előadók - tájékoztatták a szervezők szerdán az MTI-t. Az Orkesztika Alapítvány 2000-óta rendezi meg a Szóló Tánc és 2002 óta Duó Tánc Fesztiválját. Hagyományaikhoz híven a fesztivál lehetőséget teremt minden alkotónak, hogy művészi elképzeléseit bemutassa, a produkciók szakmai és közönség-visszajelzést kapjanak az önálló alkotó munka fejlesztéséhez - olvasható a közleményben.
Hírek
Háromnapos mono táncfesztivált rendeznek a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában december 28-a és 30-a között. A fesztiválon a kortárs táncművészet 13 neves előadója lép fel, többek között Bozsik Yvett, Ladányi Andrea, Kovács Gerzson Péter, Horváth Csaba és Hargitay Ákos.
Hírek
Frans Poelstra lefekszik a pszichoanalitikus díványára, és feltárja sajátos gondolkodásmódját, amely setéten köröz egy zérópont körül, ahonnan nincs többé visszatérés. Poelstra egy szűk területen improvizál, és varázslatos pillanatokkal ajándékoz meg bennünket…– Március 14-én 20-kor Frans Poelstra: Zaubert című előadását láthatják – az 5. L1 Tánc fesztivál keretében – a MU Színházban.
Hírek
A Tánc Világnapját 1983-óta a klasszikus balett óriásának tartott Jean Georges Noverre születésnapján, április 29-én ünneplik táncelőadásokkal szerte a világon. Ez a táncművészet legnagyobb ünnepe, amelyhez kapcsolódóan a Nemzeti Táncszínház és a Magyar Táncművészek Szövetsége immár hatodik alkalommal rendez fesztivált.
Hírek
A vajdasági Nagy József koreográfus-táncos művészetét meghatározó gyökerek és utazás motívumai köré szerveződően a sokszínűséggel és a társművészetek felé való nyitással jellemezhető a 60. Avignoni Fesztivál - hangzott el a színházi seregszemle programját bemutató sajtótájékoztatón pénteken Párizsban.
Hírek
Március 1-én 20-órakor kezdődik Szabó Réka: Buddha szomorú avagy ne mássz fel, mert leesel című táncelőadása a MU Színházban.
Hírek
A balett múltját és jelenét, klasszikus és modern ötvözetét viszik színpadra március 4-én, 10-én és 12-én este a Magyar Nemzeti Balett sztárjai az Operaházban. A „Múlt és Jelen” című balettesten egyrészt XIX. és XX. századi orosz balettek részleteiből adnak elő –mellettük a neoklasszikus Csajkovszkij-pas de deux-t, – másrészt pedig nyugati és hazai, modern és neoklasszikus stílusú koncertszámokat.
Hírek
2006 február 25-én 20.30-órai kezdettel láthatják Frenák Pál szóló improvizációját és a Társulat I-M-P-R-O című térre komponált táncetűdjét a Ludwig Múzeum üvegtermében, a Múzeum ingyenes nyílt napján.
Hírek
A Nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház immár harmadik alkalommal rendezi meg Táncfarsang című rendezvénysorozatát február 20-tól 26-ig. Az idén a következő művészek és együttesek lépnek fel: a Közép-Európa Táncszínház, a Könnyed-Én Társulat, a Szabó Réka D.C., a Duna Művészegyüttes, a GNM Kontúr Fizikai Táncszínház, a Miskolci Nemzeti Színház együttese, és a Nyírség Táncegyüttes.
Hírek
Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy Jánoska, aki megelégelte két testvére gonoszkodását, és elindult szerencsét próbálni... Így kezdődik a jó tündér meséje, akinek segítségével találkozni lehet a mókás Aranylúddal, a Papucsszaggató királykisasszonnyal és még sok más mesehőssel. – Újra Egerben vendégszerepel a Budapest Táncegyüttes. A tavalyi Csipkerózsika után ezúttal a Tündérmese látható a Gárdonyi Géza Színház színpadán.
Hírek
Kultúrműsorral igyekeznek enyhíteni a csúcsforgalom és a közlekedési dugók okozta stresszt Johannesburg Sandton negyedében. Itt január vége óta a legforgalmasabb kereszteződéseknél csúcsidőben a Siwela Zonke táncszínház művészei szórakoztatják a megrekedt utasokat, és a siker hatalmas.
Hírek
80 éves korában elhunyt Moira Shearer balerina és színésznő, aki 1948-ban a Piros cipellők című balettfilmben világsikert aratott. Halála szerdán este egy oxfordi kórházban következett be - jelentette be a férje.
Hírek
Az ember szörnyeteg. Az ember halandó, aki térbe vettetett. A halandó, térbe vettetett ember találkozik az önmagában rejtező szörnnyel. Mi lesz ebből? Szembesülés. Költészet. Tánc. Tilalmi táblák közt élünk, sok a szabály. Baj? Nem baj? – 2006. január 14-én, szombaton 19.30-órakor lesz a Szörnyetegek című táncjáték bemutató előadása a Szolnoki Szigligeti Színházban. A produkció rendezője és egyben koreográfusa Guillaume Milhac.
Hírek
Január 19-és 20-án 19- órai kezdettel újra látható a A Frenák Pál Dance Company előadásában a KáOsz című produkció. Az előadás helyszíne – a Nemzeti Táncszínház szervezésében – a Mûvészetek Palotája lesz.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Jászai Mari vidéken vendégszerepelt. A partnere csapnivalóan gyenge színész volt. Jászai a próbán küzdött vele, tanította, magyarázott neki – eredménytelenül.
 
Baudleaire, a híres francia költő találkozott egyszer sétája közben egyik barátjával, Theodore Banville költővel, aki azt javasolta neki, hogy menjenek el együtt fürdeni.
Aforizmák
„ Jobb elkárhozni, mint egyedül üdvözülni."
Henri-Frédéric Amiel
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ