Hírek

A Kecskemét Táncegyüttes képviseli Magyarországot a VI. World Folkloriada népművészeti világtalálkozón, amelyet az oroszországi Baskíriában rendeznek meg július 3. és 10. között, 37 ország 200 nemzetisége mintegy 1500 képviselőjének részvételével.

Hírek

Augusztus 24. és 28. között rendezik meg a Horizont Nemzetközi Kortárstánc Fesztivált. A Miskolci Balett meghívására a magyarországi és külföldi táncvilág különleges produkciói érkeznek a városba.

Hírek

Három korcsoportban hetvenegy produkció méreti meg magát a Gyermek Néptáncosok Országos Szólótánc Fesztiváljának döntőjében június 4. és 6. között Szarvason.

Hírek

Részben online, részben személyes részvétel mellett rendezik meg a tavaly a koronavírus-járvány miatt elmaradt 16. Magyar Táncfesztivált és 6. Gyermek Táncfesztivált Győrben június 14. és 20. között. Az eseményen megemlékeznek Győr várossá válásának 750. évfordulójáról is - közölte a győri önkormányzat az MTI-vel.

Hírek

Új előadásokkal és műsoron tartott repertoár darabokkal várja továbbra is a közönséget a Nemzeti Táncszínház online színpada - közölte az intézmény az MTI-vel.

Hírek

Rendhagyó, online gálaműsorral köszönti a tánc világnapját a Magyar Táncművészek Szövetsége és a Nemzeti Táncszínház csütörtökön.

Hírek

Szubjektív tárlatvezetés látható Szakály Györggyel a Róna Viktort bemutató kiállításban a tánc világnapja alkalmából; az április 29-étől elérhető online programot az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet (OSZMI) készítette a jeles napra.

Hírek

A színpadi produkciót születését és a társulat történetét bemutató online beavató színházi sorozatot indít a Szegedi Kortárs Balett - tájékoztatta a társulat csütörtökön az MTI-t.

Hírek

A kortárs francia táncművészet kiemelkedő alkotója, Thierry Malandain Don Juan című koreográfiájának bemutatójával folytatódik szombaton a Magyar Állami Operaház Opera Otthonra online fizetős közvetítéssorozata.

Hírek

A francia forradalom korát idézi a Magyar Nemzeti Balett új online bemutatója; a Párizs lángjai című klasszikus balett az Opera Otthonra streamsorozatában szombaton látható.

Hírek

Új bemutatókkal, emlékező műsorokkal ünnepelné fennállásának hatvanadik évfordulóját a Pécsi Balett márciustól - tájékoztatta a tánctársulat az MTI-t.

Hírek

Róna Viktor - Herceg a vasfüggöny mögül címmel jelent meg kötet a magyar tánctörténet rendkívüli egyéniségéről. A balettművész pályaképét megrajzoló, gazdagon illusztrált könyvet pénteken online beszélgetésen mutatják be a közönségnek.

Hírek

A test emlékezete címmel mutatja be a Nemzeti Táncszínház október 27-én Gergye Krisztián legújabb összművészeti produkcióját, melynek látványvilágát Magdalena Abakanowicz lengyel képzőművész alkotásai ihlették.

Hírek

TÁNCHÁZTALÁLKOZÓ 2021 - ORSZÁGSZERTE. Az idei Táncháztalálkozót, a tavalyi évhez hasonlóan, nem a hagyományos keretek között, hanem az ország különböző pontjain július első hétvégéjén rendezi meg a Táncház Egyesület.

Hírek

Először játszik közönség előtt idén a Szegedi Kortárs Balett, szombaton a Nemzeti Táncszínházban a társulat két új produkciót mutat be: The black paintings címmel Nanine Linning koreográfiáját és a Blue című táncjátékot - tájékoztatta az együttes az MTI-t.

Hírek

Victor Vasarely életművét állítja középpontba a Pécsi Balett új bemutatója, amelyet ingyenesen online lehet követni pénteken este a Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek programjának keretében - közölte a tánctársulat az MTI-vel.

Hírek

Két év kihagyás után ismét megszervezik az erdélyi magyar hivatásos néptáncegyüttesek találkozóját, amelyet idén Csíkszeredában tartanak - jelentették be csütörtökön a szervezők sajtótájékoztatón.

Hírek

A Tout Rouge című modern balettesttel folytatódik az Opera Otthonra sorozat május 8-án.

Hírek

Az idő múlására hívja fel a figyelmet a tánc világnapja alkalmából ingyenesen elérhető online programjával az L1 Egyesület, amely korábbi fesztiválján rögzített előadásokat oszt meg a közönséggel április 29-én, csütörtökön.

Hírek

Közös videón mutatja be a táncművészet iránti tiszteletét nyolc vidéki balettegyüttes a tánc világnapja alkalmából.

Hírek

Életének 95. évében kedden elhunyt Roboz Ágnes koreográfus, karaktertánctanár, címzetes egyetemi tanár, érdemes művész - tudatta a Magyar Táncművészek Szövetsége az MTI-vel.

Hírek

Szombaton debütál a Pécsi Balett online tánctanító projektje a legkisebbeknek, akik YouTube-videók segítségével otthonról tanulhatják meg a klasszikus balett alapjait a társulat táncművészeitől - közölte az idén fennállásának hatvanadik évfordulóját ünneplő tánctársulat pénteken az MTI-vel.

Hírek

Online rendezik meg a 22. SzólóDuó Nemzetközi Tánc Fesztivált január 13. és 16. között az Orkesztika Alapítvány Youtube-csatornáján és a fesztivál Facebook-oldalán.

Hírek

Új bemutatóra készül a Szegedi Kortárs Balett, a két részből álló produkciót a decemberre tervezett premier helyett a járvány enyhültével, a jelenlegi tervek szerint január végén láthatja a közönség - tájékoztatta a társulat az MTI-t.

Hírek

Az Anthony Burgess Gépnarancs című kultikus regényéből készült táncdarabot mutatja be pénteken a Miskolci Balett a Miskolci Nemzeti Színház Játékszínében.

Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Alexandre Dumas egyik leghíresebb regénye A három testőr. A regényben címe ellenére mégis négy testőr szerepel: Athos, Porthos, Aramis és D'Artagnan. Egy olvasó meg is írta Dumas-nak, hogy a regény címében tévedett, mire az író így válaszolt:
 
Joséphine Baker világhírű revücsillag élete utolsó heteiben, 68 évesen is is korát meghazudtoló frissességgel szerepelt Európa színpadjain.
Aforizmák
„A világ gonoszságára Istennek egyetlen mentsége van – hogy nem létezik."
Friedrich Nietzsche
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ