Hírek

Az idén is díjazta a hazai táncszakma kiválóságait a tánc világnapja alkalmából a Magyar Táncművészek Szövetsége (MTSZ). A díjakat a koronavírus-járvány miatt egy későbbi időpontban, a tervek szerint ősszel adják át egy gálaest keretében.

Hírek

Összeállítás látható pénteken a Győri Balett hivatalos Facebook-oldalán a GisL című produkcióból, amely az idei Budapesti Tavaszi Fesztivál (BTF) nyitóelőadása lett volna.

Hírek

Legényesezz otthon! címmel a Magyar Nemzeti Táncegyüttes kezdeményezésére Sánta Gergő Harangozó-díjas táncművész kihívást indított az interneten.

Hírek

Bemutatóval ünnepli alapításának 20. évfordulóját a Bartók Táncszínház pénteken; a jubileum alkalmából kiállítást is rendez a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza.

Hírek

Tavaszváró néptáncos programok lesznek február utolsó hétvégéjén Budapesten, a Kárpát-medence különböző részeiről 1200 táncos gyűlik össze a programokra - hangzott el pénteken az M1 aktuális csatornán.

Hírek

Meghirdették a Fülöp Viktor táncművészeti ösztöndíjat, a pályázatokat február 28-ig lehet benyújtani - közölte kedden a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft (MANK) az MTI-vel.

Hírek

Roberto Galvan koreográfus Astor Piazzola zenéjére készült Koncert tangóharmonikára című táncjátékát mutatja be a Szegedi Kortárs Balett február végén.

Hírek

A Magyar Táncművészeti Egyetem növendékei is nagy feladatot kaptak a Harangozó Gyula által rendezett és koreografált Diótörőben, amelyet az Budapesti Operettszínházban lehet megtekinteni - közölte Kozmér Alexandra Harangozó-díjas balettművész kedden az M1 aktuális csatornán.

Hírek

Több száz fotóval, visszaemlékezésekkel, interjúkkal idézi fel a Győri Balett fennállásának eddigi negyven évét a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) által megjelentetett, Győri Balett 40 című album.

Hírek

Szombaton rendezik meg a XVII. Országos Táncjáték Fesztivált Budapesten, az Erzsébetligeti Színházban a Táncpedagógusok Országos Szövetségének szervezésében.

Hírek

Az Anna Kareninát mutatja be a Győri Balett: a premiert szombaton a Győri Nemzeti Színházban láthatja a közönség, december közepén pedig a Művészetek Palotájában tartják a darab budapesti bemutatóját.

Hírek

Dupla bemutatóval, Mészáros Máté és Juhász Péter egy-egy darabjával érkezik vasárnap a Nemzeti Táncszínházba a Közép-Európa Táncszínház a 28. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál keretében.

Hírek

Napjaink magyar néptáncmozgalmának kiemelkedő egyéniségeit látja vendégül a Népek tengere című előadásában a Nagyvárad Táncegyüttes október 13-án a budapesti Hagyományok Házában.

Hírek

Elmarad a járványhelyzet miatt Győrben a Győrkőcfesztivál és a Magyar Táncfesztivál, valamint a Gyermek Táncfesztivál - közölték a szervezők az MTI-vel.

Hírek

TáncHÁZI néven virtuális néptáncóra-sorozatot indított a Zsuráfszky Zoltán vezette Magyar Nemzeti Táncegyüttes és az M2 Petőfi TV - közölte az MTI-vel csütörtökön az MTVA Sajtó Osztálya.

Hírek

A Magyar Nemzeti Balett március 6-án mutatja be a Michael Messerer koreográfiájára készült Laurencia című balettet az Erkel Színházban Budapesten.

Hírek

Néptáncünnepet rendez a Martin György Néptáncszövetség, március 1-jén a Budapesti Operettszínházban a nagyközönséget is programokkal várják.

Hírek

Bemutatókkal, különleges produkciókkal, Angelin Preljocaj együttesének fellépésével immár 20. alkalommal rendezik meg a Budapest Táncfesztivált február 27. és március 11. között a Nemzeti Táncszínházban és a Müpában.

Hírek

Egyfelvonásos tánckrimit készített a Székesfehérvári Balett Színház Franz Kafka életéről, a Franc című produkció bemutatója február 4-én lesz a Vörösmarty Színházban.

Hírek

Szerdán kezdődik a 21. SzólóDuó Nemzetközi Tánc Fesztivál, amelynek célja, hogy a kezdő és tapasztalt alkotókat, táncosokat bátorítsa, hogy legújabb alkotásaikat megismertessék a közönséggel. A fesztivált január 15. és 18. között rendezi meg az Orkesztika Alapítvány.

Hírek

A Pécsi Balett is fellép a Nemzeti Filharmonikusok új Diótörő előadásában Budapesten karácsony előtt - közölte a tánctársulat szerdán az MTI-vel.

Hírek

November 24-én, vasárnap 15 órakor tartják Foltin Jolán Kossuth- és Erkel Ferenc-díjas koreográfus-rendező, táncpedagógus, a nemzet művésze búcsúztatóját a Pesti Vigadóban - tudatta a család szerdán az MTI-vel.

Hírek

Harminc éve, 1989. november 12-én halt meg Lakatos Gabriella, az 1945 utáni magyar balettművészet egyik legnagyobb csillaga. Az MTVA Sajtóadatbankjának portréja:

Hírek

Ismét látható A rosszul őrzött lány című balettkomédia október 26-tól az Erkel Színházban; a családi szórakozást nyújtó darab több mint hét év után tér vissza a Magyar Nemzeti Balett repertoárjára.

Hírek

Különleges programválogatással készül a Duna Táncműhely 20 éves működésének évfordulója alkalmából, ennek részeként a Kalászi Kortárs Tánctalálkozó csütörtökön kezdődik - hangzott el az M1 aktuális csatorna keddi adásában.

Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Egy frissen szerződtetett fiatal énekes abban a szerencsében részesült, hogy az Opera színészbüféjében összebotlott Székely Mihállyal, a világhírű basszistával. Az újonc megragadta az alkalmat, hogy bemutatkozzék a nagy művésznek.
 
J. S. Bach rajongott az orgonákért. Amikor eljátszotta legújabb műveit a hangszeren, hallgatósága mindig álmélkodva figyelte a mester virtuóz technikáját.
Aforizmák
„ Harmincig hevít a nő; aztán a bor; aztán a kemence sem."
Móra Ferenc
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ