BELÉPÉS Regisztráció Elfelejtett jelszó
RSS
Hírlevél:  OK
Hírek

A Szegedi Kortárs Balett Insomnia című produkciójának bemutatójával és a Hoppláda című mesejáték premierjével várja februárban a közönséget a Szegedi Nemzeti Színház.

Hírek

Nagyszabású gálaműsorral ünnepli fennállásának tizedik évfordulóját a 4 for Dance táncegyüttes: a február 1-jei jubileumi műsornak, amelyen Sub Bass Monster, Kiss Endi, Szabó Ádám, a Strokes, Dj Pégé és Puskás Peti is színpadra lép, a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház ad otthont.

Hírek

Minden nehézség ellenére jól zajlik az évad, így felkészülhetünk arra, hogy a Millenáris Teátrumban új lendülettel, új időszaka kezdődjön a Nemzeti Táncszínháznak - mondta az MTI-nek adott évértékelő interjúban Ertl Péter, a nyár óta ideiglenes játszóhelyeken működő intézmény igazgatója, aki együttműködésekben és premierekben gazdag évről számolt be.

Hírek

Csaknem tízezren látták magyarországi turnéja során a Mojszejev Balett fergeteges műsorát, amelynek keretében a világhírű oroszországi táncegyüttes öt városban hat koncertet adott - közölték a szervezők pénteken az MTI-vel.

Hírek

Különleges adventi turnéra érkezik Magyarországra a világhírű Mojszejev Balett, Oroszország fantasztikus táncegyüttese öt magyar városban hat alkalommal mutatja be fergeteges műsorát.

Hírek

Nagyszabású gálaműsorral és az együttes történetéről szóló fotókiállítással ünnepli fennállásának negyvenedik évfordulóját a Nyírség Táncegyüttes.

Hírek

Több év kihagyás után a hétvégén ismét megrendezik a Szekszárdi Néptáncfesztivált a Babits Mihály Kulturális Központban, ahol tizenegy csoport lép színpadra egymillió forintos összdíjazásért.

Hírek

Kortárs káosz jelenik meg a színpadon Kun Attila és a Közép-Európa Táncszínház legújabb előadásában: a többek közt József Attila Szabad-ötletek jegyzéke című műve által inspirált, Tiszta föld című produkciót november 13-án és 14-én láthatják az érdeklődők a Trafó Kortárs Művészetek Házában.

Hírek

Elhunyt Bretus Mária táncművész, a Pécs Balett alapító tagja, a Magyar Táncművészeti Főiskola tanára - közölte a társulat és a főiskola szerdán az MTI-vel.

Hírek

Világbajnok lett a Musztáng SE Invictus elnevezésű akrobatikus rock and roll felnőtt tánccsapata Grazban.


Hírek

A Mecsek Táncegyüttes és a Misina Néptáncegyüttes műsorával szerdán kezdetét vette a 8. Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó. Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár hangsúlyozta: az országos színházi találkozó mellett ez a pécsi esemény is kivívta a szakma megbecsülését.

Hírek

Egy mexikói körutazással kezdi az évadot a Szegedi Kortárs Balett, majd egy nagyszabású produkciót állít színpadra József legendája címmel a budapesti Művészetek Palotájában (MÜPA) - mondta el pénteken a következő időszakról a társulat igazgatója az MTI-nek.

Hírek

Három nagy együttes produkcióival, nagyszabású táncházzal és szórakoztatató tánctörténeti prezentációval várja szeptember 18. és 20. között az érdeklődőket az idén 12. születésnapját ünneplő Keszthelyi Táncpanoráma.

Hírek

A Győri Balett jelenlegi vezetője, Kiss János az egyedüli jelentkező a 2015-2020 közötti időszakra kiírt pályázaton a társulat igazgatói posztjára - tájékoztatta Győr Megyei Jogú Város Önkormányzatának sajtófőnöke hétfőn az MTI-t.

Hírek

Huszonhét nemzetközi amatőr és profi táncprodukciót láthat a közönség a csütörtöktől vasárnapig a Mu Színházban zajló SzólóDuó Nemzetközi Tánc Fesztivál programjában.

Hírek

Pályázatot írtak ki a Győri Balett igazgatói posztjára, az erről szóló dokumentumot hétfőn tették közzé a kormany.hu oldalon.


Hírek

A hétköznapi mássággal, az egyént igazán egyedivé tevő különcségekkel foglalkozik a Zéró Balett Testszobrászok - tótágas jellemrajzok című új produkciója, amelyet pénteken és szombaton láthatnak az érdeklődők a Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorházban.

Hírek

Szürreális kutyává, pálcikaemberré, bikaviadal főhősévé és fehérre meszelt arcú rockénekessé változnak a táncosok a színpadon Marlene Monteiro Freitas Paradicsom - magángyűjtemény című produkciójában, amelyet december 12-én és 13-án láthatnak az érdeklődők a Trafó Kortárs Művészetek Házában.

Hírek

Ausztráliában, Perth városában, a WA Ballet társulatával mutatták be Harangozó Gyula Hófehérke koreográfiáját, a Szegedi Szabadtéri Játékok művészeti igazgatója a darabot magyar alkotótársakkal hozta létre, a zenét Kocsák Tibor szerezte - tájékoztatta Fábián Barbara, a fesztivál sajtóreferense az MTI-t.

Hírek

A tervek szerint már a következő, 2015/2016-os évadot a Millenáris Teátrum épületében kezdheti a Nemzeti Táncszínház - jelentette be a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára pénteken a Millenáris parkban.

Hírek

Több mint 2,6 milliárd forintot fordítanak jövőre a Nemzeti Táncszínház új játszóhelyének kialakítására a Millenáris park területén - olvasható a Magyar Közlöny legfrissebb számában.

Hírek

Újra indul a Willany Leó Improvizációs Táncszínház: az előadások szerdától az új helyre, a budapesti Király utcába költözött Spicc Stúdióban láthatók.

Hírek

Generációk címmel mutatja be szombaton két egyfelvonásosból álló darabját a Győri Balett; a társulat 35 éves jubileumát is köszöntő előadásban visszatér a tavalyi év premierjének koreográfusa, Vámos György (Youri Vamos) és egy hasonlóan tehetséges, Bécsben élő fiatal alkotó, Lukács András - közölte pénteken az MTI-vel az együttes.

Hírek

Öt egymást követő napon kínál szórakozást a közönségnek a Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó, amelyet október 1. és 5. között immár nyolcadik alkalommal rendeznek meg a baranyai megyeszékhelyen.

Hírek

Két perc alatt 3937 leütéssel, illetve csapással a gödöllői Fricska Táncegyüttes három tagja rekordot állított fel Gödöllőn vasárnap délután - tájékoztatta az MTI-t a táncegyüttes sajtófőnöke.

Keresés:  KERESÉS
alma: csak szólok, hogy...
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Egyik hazai körútján Caruso néhány ezer lírát utaltatott át magának egy kisváros postahivatalába. Amikor a címére érkezett pénzért jelentkezett, az akkurátus postamester sehogy sem volt megelégedve az énekes személyi igazolványaival.
 
Yehudi Menuhin hegedűművész nemcsak játékáról, hanem roppant szorgalmáról is híres. Naponta nyolc órán át gyakorol, s ezt sohasem mulasztja el.
Aforizmák
„ Az ember, ha állat – rosszabb az állatnál."
Rabindranath Tagore
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ