BELÉPÉS Regisztráció Elfelejtett jelszó
RSS
Hírlevél:  OK
Hírek

Kenneth MacMillan 1974-es klasszikusát, a Manont mutatja be a Magyar Nemzeti Balett február 28-án. A bemutatót felvezető szerdai budapesti sajtótájékoztatón szó esett a március 7-i Nagy Iván Nemzetközi Balettgáláról, Ókovács Szilveszter, az Operaház főigazgatója pedig reagált a Nemzeti Balett vezetését ért bírálatokra is.

Hírek

Leonardo da Vinci életének és művészetének legrejtélyesebb momentumait járja körül új táncjátékában az ExperiDance társulat: az Én, Leonardo - A fény születése című produkció április 17-én debütál a budapesti RaM Colosseumban.

Hírek

A Magyar Táncművészeti Főiskola két hallgatója, a 18 éves Kovács Noel és a 17 éves Kovács Kristóf is bejutott idén a fiatal balettművészek egyik legrangosabb nemzetközi találkozójaként számon tartott svájci Prix de Lausanne Nemzetközi Balettverseny középdöntőjébe.

Hírek

Megkezdődtek a felvételi vizsgák az idén 65 éves Magyar Táncművészeti Főiskolán, ahol ősszel ismét indult néptáncművész-képzés, illetve a kiemelt státusú néptáncegyüttesek 20 tagjából álló külön osztály kezdi meg tanulmányait a táncos- és próbavezető alapszakon.

Hírek

A Győri Balett jelenlegi vezetője, Kiss János az egyedüli jelentkező a 2015-2020 közötti időszakra kiírt pályázaton a társulat igazgatói posztjára - tájékoztatta Győr Megyei Jogú Város Önkormányzatának sajtófőnöke hétfőn az MTI-t.

Hírek

Huszonhét nemzetközi amatőr és profi táncprodukciót láthat a közönség a csütörtöktől vasárnapig a Mu Színházban zajló SzólóDuó Nemzetközi Tánc Fesztivál programjában.

Hírek

Pályázatot írtak ki a Győri Balett igazgatói posztjára, az erről szóló dokumentumot hétfőn tették közzé a kormany.hu oldalon.


Hírek

A hétköznapi mássággal, az egyént igazán egyedivé tevő különcségekkel foglalkozik a Zéró Balett Testszobrászok - tótágas jellemrajzok című új produkciója, amelyet pénteken és szombaton láthatnak az érdeklődők a Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorházban.

Hírek

Szürreális kutyává, pálcikaemberré, bikaviadal főhősévé és fehérre meszelt arcú rockénekessé változnak a táncosok a színpadon Marlene Monteiro Freitas Paradicsom - magángyűjtemény című produkciójában, amelyet december 12-én és 13-án láthatnak az érdeklődők a Trafó Kortárs Művészetek Házában.

Hírek

Ausztráliában, Perth városában, a WA Ballet társulatával mutatták be Harangozó Gyula Hófehérke koreográfiáját, a Szegedi Szabadtéri Játékok művészeti igazgatója a darabot magyar alkotótársakkal hozta létre, a zenét Kocsák Tibor szerezte - tájékoztatta Fábián Barbara, a fesztivál sajtóreferense az MTI-t.

Hírek

A tervek szerint már a következő, 2015/2016-os évadot a Millenáris Teátrum épületében kezdheti a Nemzeti Táncszínház - jelentette be a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára pénteken a Millenáris parkban.

Hírek

Több mint 2,6 milliárd forintot fordítanak jövőre a Nemzeti Táncszínház új játszóhelyének kialakítására a Millenáris park területén - olvasható a Magyar Közlöny legfrissebb számában.

Hírek

Újra indul a Willany Leó Improvizációs Táncszínház: az előadások szerdától az új helyre, a budapesti Király utcába költözött Spicc Stúdióban láthatók.

Hírek

A breakdance és a klasszikus balett találkozásából született produkcióval érkezik a Trafó Kortárs Művészetek Házába a kanadai RUBBERBANDance Group társulat, amelynek Empirical Quotient / Empirikus hányados című előadását február 26-27-én nézhetik meg az érdeklődők az intézmény 200 százalék tánc elnevezésű sorozatában.

Hírek

Alexander Balanescu zenéje inspirálta a Szegedi Kortárs Balett új, Insomnia című produkcióját, melyet pénteken mutatnak be a Szegedi Nemzeti Színház kisszínházában.

Hírek

A legjelentősebb Kárpát-medencei tájegységek és a hazai nemzetiségek képviselőinek részvételével rendezik meg az országos táncháztalálkozót és népművészeti kirakodóvásárt március 28-29-én a Papp László Budapest Sportarénában. Március 27-én pedig előtáncházat tartanak a Fonó Budai Zeneházban.

Hírek

A Szegedi Kortárs Balett Insomnia című produkciójának bemutatójával és a Hoppláda című mesejáték premierjével várja februárban a közönséget a Szegedi Nemzeti Színház.

Hírek

Nagyszabású gálaműsorral ünnepli fennállásának tizedik évfordulóját a 4 for Dance táncegyüttes: a február 1-jei jubileumi műsornak, amelyen Sub Bass Monster, Kiss Endi, Szabó Ádám, a Strokes, Dj Pégé és Puskás Peti is színpadra lép, a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház ad otthont.

Hírek

Minden nehézség ellenére jól zajlik az évad, így felkészülhetünk arra, hogy a Millenáris Teátrumban új lendülettel, új időszaka kezdődjön a Nemzeti Táncszínháznak - mondta az MTI-nek adott évértékelő interjúban Ertl Péter, a nyár óta ideiglenes játszóhelyeken működő intézmény igazgatója, aki együttműködésekben és premierekben gazdag évről számolt be.

Hírek

Csaknem tízezren látták magyarországi turnéja során a Mojszejev Balett fergeteges műsorát, amelynek keretében a világhírű oroszországi táncegyüttes öt városban hat koncertet adott - közölték a szervezők pénteken az MTI-vel.

Hírek

Különleges adventi turnéra érkezik Magyarországra a világhírű Mojszejev Balett, Oroszország fantasztikus táncegyüttese öt magyar városban hat alkalommal mutatja be fergeteges műsorát.

Hírek

Nagyszabású gálaműsorral és az együttes történetéről szóló fotókiállítással ünnepli fennállásának negyvenedik évfordulóját a Nyírség Táncegyüttes.

Hírek

Több év kihagyás után a hétvégén ismét megrendezik a Szekszárdi Néptáncfesztivált a Babits Mihály Kulturális Központban, ahol tizenegy csoport lép színpadra egymillió forintos összdíjazásért.

Hírek

Kortárs káosz jelenik meg a színpadon Kun Attila és a Közép-Európa Táncszínház legújabb előadásában: a többek közt József Attila Szabad-ötletek jegyzéke című műve által inspirált, Tiszta föld című produkciót november 13-án és 14-én láthatják az érdeklődők a Trafó Kortárs Művészetek Házában.

Hírek

Elhunyt Bretus Mária táncművész, a Pécs Balett alapító tagja, a Magyar Táncművészeti Főiskola tanára - közölte a társulat és a főiskola szerdán az MTI-vel.

Keresés:  KERESÉS
alma: csak szólok, hogy...
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A Le Radical (1887. március 19.) san franciscói híre: egy odavaló műbarát megrendelte Párizsból a milói Vénus másolatát. Meg is érkezett, persze kar nélkül. A műbarát beperelte a Central Pacific Companyt kártérítésért.
 
Victor Hugo a nagy francia író egyszer sürgős munka előtt állt. Mivel nem bízott eléggé abban, hogy végig kitart feladata mellett, félig levágta a szakállát és félig a haját, az ollót pedig kidobta az ablakon.
Aforizmák
„Nem szabad haragudni a divatra, hisz oly fiatalon hal meg."
Jean Cocteau
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ