BELÉPÉS Regisztráció Elfelejtett jelszó
RSS
Hírlevél:  OK
Hírek

Nyolc ország tánccsoportja vesz részt az augusztus 21-én kezdődő Interetno fesztiválon a vajdasági Szabadkán - közölték a szervezők keddi szabadkai sajtótájékoztatójukon.

Hírek

Koncert, tangóshow, indiai tánc, flamenco-est, showtánc, magyar néptánc és kortárstánc-produkció is szerepel a Nemzeti Táncszínház szabadtéri rendezvénysorozatában, amely hétfőn kezdődik Táncestek a Karmelita Udvarban címmel.

Hírek

Igazi fesztiválelőadással, a Zorba, a görög című táncművel kezdődik pénteken a Szegedi Szabadtéri Játékok évadja.

Hírek

2014. június 27-én a Tavaszi áldozat és a Tűzmadár című balettekkel vendégszerepel a Moszkvai Állami Akadémiai Klasszikus Balett Színház társulata a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon. Az előadásokat a Bolsoj két egykori sztárja, Natalija Kaszatkina és Vlagyimir Vasziljov koreografálta.

Hírek

Nemzeti Táncprogramot készít a Magyar Táncművészek Szövetsége; a cél a táncművész életpályamodell kidolgozása a művészeti oktatástól az aktív éveken keresztül a befejezésig, ami átképzés vagy járulékrendszer lehet - mondta el pénteken Győrben sajtótájékoztatón az MTSZ társelnöke.

Hírek

Klasszikus indiai táncelőadásra invitálja a nézőket a budapesti Indiai Kulturális Központ. Az odisszi táncot bemutató ingyenes műsorban a Magyarországon már többször szerepelt Szandhjadipa Kar lép fel június 24-én.

Hírek

Hétfőn kezdődik az egy héten át tartó, immáron tízedik alkalommal meghirdetett Magyar Táncfesztivál Győrben.

Hírek

Két sikerdarabjával lépett fel a Győri Balett kedden a délkelet-oroszországi Nyizsnyij Novgorodban.

Hírek

Magyar Nemzeti Táncegyüttesre változik a Honvéd Táncszínház elnevezése július 1-től - jelentették be az együttes vezetői kedden Budapesten.

Hírek

Ismét Budapesten lép fel a Nagyvárad Táncegyüttes. A Szerelemkert és A villa című egyfelvonásos előadásokat, amelyeket péntek este láthatnak az érdeklődők a Hagyományok Házában, először mutatják be Magyarországon.

Hírek

Orosz sikert hozott a 49. Savaria nemzetközi táncverseny Szombathelyen.

Hírek

Tánccal köszöntik érettségiző társaikat pénteken délben Szombathely főterén középiskolás diákok: több százan táncolnak egyszerre francia négyest Johann Strauss Denevér című zenéjére - közölte az MTI-vel szerdán a szervező szombathelyi AGORA Kultúrális Központ munkatársa.

Hírek

A Hagyományok Háza Baráti Köre Egyesület idén is megrendezi a táncház napját. Szombaton a budapesti Liszt Ferenc téren ének- és tánctanítással, mesemondással várják az érdeklődőket.

Hírek

A Nemzeti Táncszínház 293 millió forintot kap a kormánytól a 2014/15-ös évad "zavartalan lefolytatására", emellett 150 millió forintot fordítanak a teátrum új játszóhelye kialakításának előkészítésére - derül ki a csütörtöki Magyar Közlönyből.

Hírek

A résztvevő magyar és külföldi együttesek tagjainak menettáncával kedden délután elkezdődik a 26. Szegedi Nemzetközi Néptáncfesztivál programja – tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

Hírek

A nyári hétvégéken tartó debreceni Cívis korzó keretében pénteken és szombaton rendezik meg a XX. Szomszédolás Országos Gyermek Néptáncfesztivált, valamint a kézművesek, helyi kistermelők és iparművészek vásárát Debrecenben főterén - közölték a szervezők szerdán sajtótájékoztatón.

Hírek

Látogatórekordot hozott a X. Magyar Táncfesztivál - közölte az MTI-vel hétfőn Kiss János, a Győri Balett vezetője, a vasárnap zárult fesztivál igazgatója.

Hírek

A Magyar Koreográfusok Társasága (MKT) aggodalommal fogadta a hírt, hogy 2016. március 15-ig a Karmelita kolostor épületébe költözik a Miniszterelnöki Hivatal – áll a szervezet közleményében.

Hírek

A Győri Nemzeti Színházban tartott nyitógálával hétfőn megkezdődött az egy hétig tartó, immáron tizedik alkalommal a kisalföldi megyeszékhelyen megrendezett Magyar Táncfesztivál.

Hírek

Nincs veszélyben a Nemzeti Táncszínház működése - jelentette ki L. Simon László, a Miniszterelnökség vasárnapi hatállyal kinevezett parlamenti államtitkára szombaton az MTI-nek.

Hírek

Több mint hatszáz néptáncos vesz részt a szombattól hétfőig tartó hagyományápoló balatonboglári XVIII. Méta Fesztiválon, amelyen megemlékeznek a táncház-mozgalomért sokat tett, tavaly elhunyt Halmos Béláról is - tájékoztatta Szalai Tünde, a rendezvény programkoordinátora az MTI-t.

Hírek

Új helyszínekkel, bővített programmal jelentkezik június 16. és 22. között a X. Magyar Táncfesztivál - hangzott el az esemény Győrben csütörtökön megrendezett beharangozó sajtótájékoztatóján.

Hírek

A Lurdy Ház május 31-én először rendezi meg Nagy Táncválasztó rendezvényét.

Hírek

A női test köré épülő táncest mutatkozik be pénteken a Nemzeti Táncszínházban: a Woman, BODY című koprodukció magyar, dél-koreai, mexikói és thaiföldi koreográfusok együttműködéséből született meg.

Hírek

Magyarországi turnéra készül május második felében a Háromszék Táncegyüttes a Gábor Áron táncdrámával.

Keresés:  KERESÉS
alma: csak szólok, hogy...
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
 
Az 1946-os Csongor és Tünde felújítás egyik legemlékezetesebb színészi alakítása Gobbi Hilda nevéhez fűződik. A fiatal művésznő Mirigy-boszorkány félelmetes figuráját a magyar népmesék szellemében formálta meg, – s a visszataszító, csúf, vén szipirtyó, különösen az ifjúsági előadások közönsége körében, meglepően népszerű lett.
Aforizmák
„ A félszemű sokkal tökéletlenebb a vaknál, mert tudja, mije hiányzik."
Hugo
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ