Film
A brit Mike Leigh és a mexikói Alejandro Gonzalez Inarritu filmjei vezetik a népszerűségi listát az újságírók körében a félidejéhez érkezett 63. cannes-i filmfesztiválon, valamint két francia rendező, Bertrand Tavernier és Xavier Beauvois versenyfilmjei is nagyon pozitív kritikákat kaptak. A japán Kitano Takesi kegyetlen műve viszont nagy csalódást keltett.
Film
Pawel Pawlikowski, Nagy-Britanniában élő lengyel filmrendező Sister of Mercy című filmtervével érdemelte ki idén azt a díjat, amelyet az uniós MEDIA program által támogatott projektek közül a legkiválóbb európai vonatkozású filmtervnek ítélt oda az Európai Bizottság - jelentette be hétfőn Andrula Vasziliu oktatásügyért, kultúráért, a többnyelvűségért és az ifjúságpolitikáért felelős uniós biztos a 63. cannes-i filmfesztiválon.
Film
Már csak az illúzió tesz boldoggá - így foglalható össze Woody Allen legújabb, hollywoodi sztárokat felvonultató filmje, a You Will Meet a Tall Dark Stranger (Találkozni fogsz egy magas, fekete idegennel), amelyet versenyen kívül mutattak be szombaton a 63. cannes-i fesztiválon.
Film
A hiányzó apák és önfejű fiúk témája ad érzelmi töltést az idei cannes-i filmfesztiválnak, amelynek versenyprogramját is rögtön egy ezt a kérdést feszegető kínai produkció nyitotta meg.
Film
Hosszú évek óta nem volt olyan markáns magyar jelenlét a cannes-i filmfesztiválon, mint az idein lesz; a hazai alkotók, gyártók, szakmai szervezetek vezetői optimisták a szerdán kezdődő mustra előtt, amelyen Mundruczó Kornél új mozija a hivatalos versenyprogramban indul.
Film
Nagyszabású magyar fogadást rendezett hétfőn este a 63. cannes-i filmfesztiválon a magyar alkotások külföldi képviseletével foglalkozó Magyar Filmunió, az eseményre a seregszemle magyar résztvevői és a szakma Magyarország iránt érdeklődő nemzetközi képviselői kaptak meghívást.
Film
Május végén kezdődik Dél-Afrikában a Winnie című, Nelson Mandela volt feleségéről szóló életrajzi film forgatása Jennifer Hudsonnal a címszerepben – jelentette be a film producere a cannes-i filmfesztiválon.
Film
Az ázsiai filmek idén is látványosan képviseltetik magukat Cannes-ban, a hivatalos válogatásnak csaknem harmadát adják. Az Aranypálmáért versenyző 19 film közül öt az ázsiai, csütörtökön már megtartották a kínai Vang Hsziao-suaj (Wang Xiaoshuai) Chongqing Blues (Csungking blues) című mozijának vetítését, pénteken pedig az egyik dél-koreai versenyfilmet mutatták be.
Film
Silvio Berlusconi bosszús a Draquila - Olaszország reszket című olasz dokumentumfilm csütörtök esti cannes-i bemutatója miatt.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Joséphine Baker világhírű revücsillag élete utolsó heteiben, 68 évesen is is korát meghazudtoló frissességgel szerepelt Európa színpadjain.
 
Gombaszögi Ella egy zenés vígjátékban például a ledér hölgyet játszó "Gomba" szerepe szerint így fordult Csortos Gyulához: "Azt álmodtam, hogy teljesen meztelenül sétálok az utcán, csak egy nagy tollas kalap volt a fejemen "
Aforizmák
„ A nagyságot az jellemzi, hogy irányt mutat."
Friedrich Nietzsche
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ