Film
Sikerült eljuttatni az üzenetet, most már külföldön is látják, hogy működik a magyar filmgyártás és a filmtámogatás új rendszere, és sok változás történt az elmúlt évben - mondta berlini interjújában Andrew Vajna kormánybiztos vasárnap.
Film
Egy emberrablás utózöngéi
Egy emberrablás történetét, az elrabló férfi és a fogvatartott lány közötti rendkívül bonyolult kapcsolatot, valamint a lány szabadulás utáni sorsát bemutató filmmel szerepel az idei Berlini Nemzetközi Filmfesztivál, a Berlinale versenyprogramjában Frédéric Videau.
Film
"Forradalmi" hangulatban, Benoit Jacquot francia forradalom idején játszódó filmjével kezdetét vette csütörtökön este a 62. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál, a Berlinale, amelyen többek szerint még a korábbiaknál is hangsúlyosabb szerep jut majd a szabadság és az emberi jogok kérdésének.
Film
Ma kezdődik és február 19-ig tart a Berlini Nemzetközi Filmfesztivál, ismertebb nevén a Berlinale, amelyen a legjobb filmnek járó Arany Medvéért és a főbb alkotói kategóriákban kiosztott Ezüst Medvéért vetélkednek a művek. A játékfilmes versenyben magyar alkotás, Fliegauf Benedek Csak a szél című munkája is szerepel.
Film
Teljessé vált kedden a legjobb filmnek járó Arany Medvéért versenyző filmek listája a Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon, a Berlinalén, utolsóként egy kínai alkotást válogattak be a szervezők. A 18. versenyfilm Vang Csüan-an (Wang Quan'an) rendező munkája, a Paj lu jüan (Bai lu yuan), angol címén a White Deer Plain lett.
Film
Arany Medve-díjat kap életművéért a februári Berlinalén Meryl Streep. Az Oscar-díjas amerikai filmszínésznő a Berlini Nemzetközi Filmfesztivál életműdíját február 14-én veheti át - közölték hétfőn a fesztivál szervezői.
Film
Rendhagyó epizód tanúja lehetett a közönség a Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon: bemutatkozott a játékfilmekről döntő nemzetközi zsűri elnöke, Isabella Rossellini főszereplésével készült film, a Late Bloomers című alkotás.
Film
A Cinema for Peace elnevezésű díjat veheti át hétfő este a Berlini Nemzetközi Filmfesztiválhoz kapcsolódó eseményen Sean Penn, akit Haitin végzett jótékonysági munkájáért ismernek el.
Film
Türelmet, támogatást és időt kért Andrew Vajna kormánybiztos a magyar filmszakmától Berlinben, a magyar kulturális intézetben zajló Cinema Total elnevezésű rendezvénysorozaton vasárnap. A szakember azért is jött Berlinbe, hogy megnyugtassa a nemzetközi filmszakmát és a koprodukciós partnereket - válaszolta.
Film
Dzsafár Panahi iráni rendezőről, a Berlini Nemzetközi Filmfesztivál zsűrijének politikai okok miatt hiányzó tagjáról szólt a pénteki nap a Berlinalén: a filmes szakma tiltakozó akciót szervezett, és levetítették a művész Pályán kívül című filmjét is. Kevin Spacey amerikai színész szégyennek nevezte, hogy Panahi nem lehet jelen a rangos filmmustrán.
Film
Tarr Béla filmjének világpremierje, Kárpáti György Mór vizsgafilmje, Mundruczó Kornél és Nagypál Orsi új filmtervei és öt ifjú magyar a Talent Campuson – csütörtök este kezdődik a világ filmművészetének és filmiparának nagyszabású seregszemléje, a berlini filmfesztivál.
Film
Ismét a berlini filmfesztivál vendége lesz Madonna, aki új filmjének első kockáit mutatja be a rangos eseményen.
Film
Nyilvánosságra hozták a február 10-én kezdődő 61. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramját. Hosszú évek után újra lesz magyar versenyfilm a kulcsfontosságú nemzetközi seregszemlén, a Berlinalén. Az 1951-ben alapított fesztivál az év első filmes világtalálkozója; a filmművészet és a filmszakma legfontosabb nemzetközi eseménye a májusi cannes-i fesztivál előtt.
Film
Barbara címmel bemutatkozik a Berlinale versenyprogramjában az első német film, amely egy Kelet-Németországból nyugatra vágyó orvosnő törénete Christian Petzold rendezésében Nina Hoss főszereplésével.
Film
A 2001. szeptember 11-i merénylet hatásairól szóló családi drámával, a Rém hangosan és irtó közel című filmmel érkezett a Berlini Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjába Stephen Daldry, Az órák című film rendezője.
Film
Sokszínű zsűri dönt a csütörtökön kezdődő Berlini Nemzetközi Filmfesztivál díjairól, köztük a legjobb filmnek járó Arany Medve nyerteséről; a testületet Mike Leigh brit rendező vezeti, aki a tavaly elnöklő Isabella Rossellinitől veszi át a stafétabotot.
Film
Csütörtökön kezdődik a 62. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál. Az év első és kihagyhatatlan filmszakmai találkozóján a Magyar Nemzeti Filmalap Nemzetközi és Értékesítési Igazgatósága 52 magyar játékfilmet képvisel. A vizsga és Az ember tragédiája című filmeket Berlinben láthatják először a külföldi filmvásárlók.
Film
Javier Bardem dokumentumfilmje és a Charlize Theron főszereplésével készült Young Adult című alkotás, valamint egy 900 perces dokumentumfilm is szerepel a február 9. és 19. közötti 62. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál, a Berlinale kínálatában a szervezők bejelentése szerint.
Film
A hagyományokhoz híven a hivatalos díjátadó előestéjén díjazta a Berlinale filmjeit a filmkritikusok nemzetközi szövetsége, a FIPRESCI. A 16 világpremiert felvonultató versenyprogram legjobb filmjének járó díjat Tarr Béla A torinói ló című filmje nyerte el péntek este Berlinben.
Film
Tiszteletbeli Arany Medvét, a Berlini Nemzetközi Filmfesztivál életműdíját veheti át pénteken este Armin Mueller-Stahl német színész.
Film
Rendezőként mutatkozik be hétfőn a Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon Ralph Fiennes, aki Szerbiában forgatott Shakespeare-feldolgozásával, a Coriolanus című filmmel érkezett a Berlinaléra. Mint sajtótájékoztatóján elmondta, már tíz éve foglalkoztatta William Shakespeare színművének újraértelmezése.
Film
A háromdimenziós filmek napja lesz vasárnap a Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon, premierjét ünnepli Wim Wenders Pina Bausch koreográfusról készült táncfilmje, valamint Werner Herzog Cave of Forgotten Dreams című munkája is.
Film
Az amerikai rendező testvérpár, Ethan és Joel Coen A félszemű című westernjével nyílt meg csütörtökön este a 61. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál, a Berlinale.
Film
Mi lenne a nagy filmfesztiválokkal a díjak nélkül, a viták, az izgalom és a nyertesek öröme nélkül? A csütörtökön kezdődő Berlini Nemzetközi filmfesztiválon az Arany Medve díjra és ezüst társaira, valamint számos különdíjra "vadásznak" a versenyben szereplő alkotások, a Berlinalén több zsűri is ítélkezik.
Film
Összesen huszonkét filmet vetítenek a februári Berlini Nemzetközi Filmfesztivál főprogramjában. A Berlinale szolidaritása jeléül műsorra tűzi Dzsafar Panahi bebörtönzött iráni ellenzéki filmes egy alkotását is - jelentették be kedden a fesztivál szervezői.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
J. S. Bach rajongott az orgonákért. Amikor eljátszotta legújabb műveit a hangszeren, hallgatósága mindig álmélkodva figyelte a mester virtuóz technikáját.
 
Két bíboros szemrehányást tett Rafaellónak, hogy egy festményen Péter és Pál apostol arcát nagyon pirosra festette.
Aforizmák
„Nem művészet megöregedni, de művészet azt elviselni."
Johann Wolfgang Von Goethe
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ