A Recirquel Latin-Amerika elsőszámú cirkuszfesztiválján lép fel
Dátum: 2023. június 20., kedd, 17:12

A Recirquel Latin-Amerika elsőszámú cirkuszfesztiválján, a CIRCOS-on lép fel június 21. és 23. között Sao Paulóban, ahol telt ház előtt mutatja be a Solus Amor című produkciót - tájékoztatta a társulat az MTI-t kedden.

Közleményükben felidézik, hogy a Vági Bence által rendezett, kortárs táncot és cirkuszművészetet ötvöző produkció az első magyar előadás a fesztivál történetében, egyben ez a Solus Amor tengerentúli premierje. A Recirquel öt év után tér vissza Dél-Amerikába korábbi chilei és kolumbiai turnéi után.

A 12 milliós brazíliai nagyvárosban rendezendő, tíznapos CIRCOS nemzetközi cirkuszfesztiválon négy kontinens 19 országának művészei lépnek fel, a kulturális eseménysorozat programjában elsősorban újcirkuszi produkciók és fizikai színházi előadások szerepelnek. A Recirquel a város legrangosabb és legmodernebb előadóhelyén, a Teatro Paulo Autran színházban lép fel június 21. és 23. között három alkalommal, az előadásokra pedig már elővételben elkelt az összes jegy - áll a közleményben.

A 2020-ban debütált Solus Amor a "cirque danse" nyelvén megszólaló monumentális előadás, erejét korunk természet és a csoda iránti vágyódásából meríti. A hitről és a szeretetről, a természetről és az univerzumról szóló előadásban az újcirkusz, a klasszikus és a modern tánc egyesül, miközben az akrobatika a káprázatot és az ámulatba ejtést szolgálja, míg a tánc lehetőséget ad az önkifejezésre, a finomabb jelentésárnyalatok közvetítésére és a történetmesélésre.

Az előadás nem egy történetet mond el, hanem többféle közelítésben azt vizsgálja, mennyire fontos az ember számára a bolygónkon jelen lévő szeretet, megjelenítve annak különféle rétegeit, a szerelem és a gyűlölet változatait, és mindenekelőtt azt az egyetlen és ősi hajtóerőt kutatja, amely időtől és tértől függetlenül mindannyiunkat összeköt - hangsúlyozza a társulat közleménye.

A produkció Magyarországon legközelebb július 24-én és 25-én lesz látható Vigántpetenden, a Művészetek Völgye Cirque du Tókert játszóhelyén, ősztől pedig a Müpa Fesztivál Színházában.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
„Évekkel ezelőtt Illyés Gyula Kegyenc című darabját mutattuk be a Madáchban. Gyula bácsi az egyik próbát meglátogatta és kérte: ne tiszteljük annyira a darabját.
 
Szabadtéri előadás világítópróbája volt, mikor a rendező ingerülten ordított rá a világosítókra: – Gyerekek, vegyétek már ki azt a sárgát! Hát nem látjátok, milyen sok?!?
Aforizmák
„A nő akkor a legerősebb, ha gyöngeséggel vértezi fel magát."
George Sand
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ