Csatlakozott a Fővárosi Nagycirkusz az Apponyi Franciska Jövőműhely Programhoz
Dátum: 2023. december 23., szombat, 13:46

A Fővárosi Nagycirkusz is csatlakozott az Apponyi Franciska Jövőműhely Programhoz, amely a gyermekvédelmi szakellátásban élők munkavállalását segíti.

Az erről szóló megállapodást Fülöp Attila, a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára és Fekete Péter, a Fővárosi Nagycirkusz főigazgatója írta alá szerdán Budapesten.

Fülöp Attila köszönetet mondott a cirkusznak azért, hogy segít és együttműködésre lép a gyerekvédelemmel.

Az Apponyi Franciska Jövőműhely Program keretében megkeresik azokat a gazdasági társaságokat, amelyek a gyermekvédelemben élőknek munkalehetőséget, mentorprogramot tudnak kínálni - mondta.

Az államtitkár kiemelte, az együttműködésnek köszönhetően, ha a gyermekvédelmi ellátásban élő gyerekek közül valakinek kedve támadna ahhoz, hogy a Fővárosi Nagycirkuszban artista, bohóc, vagy állatgondozó legyen, akkor erre lehetősége is nyílhat.

A programhoz már több gazdasági társaság csatlakozott, de együttműködést kötöttek az Országos Rendőr-főkapitánysággal is, és legutóbb, a héten csatlakozott a programhoz az Opus Globál Nyrt. - közölte Fülöp Attila.

Az államtitkár kiemelte, a nehéz sorsú gyerekeknek a csoda az, ha magukban hisznek, és ehhez az a segítség kell, hogy érezzék, tudják, van mögöttük befogadó társadalmi közeg, elfogadó társadalom.

Fülöp Attila kitért arra is, hogy a mostani időszakban mintegy ezer - gyermekvédelmi ellátásban részesülő - gyerek kapott lehetőséget arra, hogy megnézzen egy előadást a Fővárosi Nagycirkuszban.

Fekete Péter kiemelte, a Fővárosi Nagycirkusz fenntartója, a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ kultúrstratégiai intézmény, közfeladatot lát el. "Folyamatosan odafigyelünk arra, hogy a hátrányos helyzetben lévő, (...) rászorultsággal élő fiatalokat és családokat olyan kulturális élményhez juttassuk, amely könnyebbé teszi számukra a mindennapos gondoknak a túlélését, megélését" - mondta Fekete Péter, aki egyben a cirkuszművészeti központ vezetője is.

Hangsúlyozta, a most aláírt megállapodásnak köszönhetően nagyon sok pályakezdőnek tudnak majd segítséget adni.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Egy újságíró megkérdezte Mark Twain-t, igaz-e, hogy már hosszabb ideje dolgozik egy nagyobb lélegzetvételű színdarabon.
 
Aforizmák
„ Az ember veszendő. Lehetséges; de vesszünk el úgy, hogy ellenállunk."
Albert Camus
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ