Díjeső a XV. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztiválon
Dátum: 2024. január 16., kedd, 18:36

A China National Acrobatic Troupe biciklis csoport és a deszka zsánerrel fellépő Troupe Zola mongol artistacsoport kapta az arany díjat a XV. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztivál hétfői díjátadó ünnepségén.

A Fővárosi Nagycirkusz tájékoztatása szerint ezüst díjat nyert az olasz Elisa Cussadie papagájidomár, Evgeniia Zavadskaia levegő-kötél akrobata és Andrei Pogolerov, a világon egyedülálló halálkerék bemutatójáért.

Bronz díjat kapott a Group Tightrope Walkers Antik artistacsoport magasdrót produkciójáért, Alex Giona szabadidomár, a Les Étolies de Mongolie kaucsuk és íj-számot bemutató csapat, valamint a Duo Antresol levegő-karika számáért.

A China National Acrobatic Troupe tagjai a XV. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztivál "Budapest Grand Prix" díját is átvehették Fekete Pétertől, a Fővárosi Nagycirkusz és a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ főigazgatójától, valamint Nagy István agrárminisztertől.

A "White Show - Lyrical Circus Late-Night Show" arany díját Anthony Cesar (gurtni, Belgium) kapta. Az ezüst díjat itt Anton Mikheev (gurtni, Oroszország), a bronz díjat pedig a handstand produkciót bemutató, ukrán nemzetiségű Ruslan Kalachevskyi vehette át.

A "Red-White-Green Show - Hungarian Supertalents" magyar kiválóságokat felvonultató műsorának legjobbjait is jutalmazták a díjátadó ünnepségén. A Magyar Tehetségek (Hungarian Supertalents) arany díja a deszka számot bemutató Pal s Compaigne artistaduónak jutott, az ezüst díjat a Flying Weiss Junior flliegende csoport kapta, a bronz díjat Russnák Regina nyerte el gurtniszámáért.

A nemzetközi zsűri idén különdíjjal jutalmazta Donnert Alfonsot diabolo számáért.

A Fővárosi Nagycirkusz Életműdíját Fekete Péter, a Fővárosi Nagycirkusz főigazgatója adta át Sun Lili, a Kínai Nemzeti Akrobatacsoport kreatív igazgatója számára.

A XV. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztivál díjátadó ünnepségén a Magyar Cirkuszigazgatók Egyesületének díjait is átadták. Az arany díjat Alex Giona lószámot bemutató artistaművész érdemelte ki, az ezüst díjjal Selyna Bogino spanyol lábzsonglőrt jutalmazták, a bronz díjat Ádám Henrik kapta magasdrót számáért.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A népszerű színész hajnali három körül ért haza a filmforgatásról. Fáradtan sóhajtott föl, amikor végre megállt a belvárosi bérház előtt. Kereste a kulcsait, majd döbbenten jött rá: azok bizony otthon maradtak, a másik kabátja zsebében.
 
A XIX. század végén a lengyel komponista és zongoraművész, Moritz Moszkowski Bécs utcáin sétálgatott a Rimszkij-Korszakov-tanítvány Alekszandr Glazunov társaságában.
Aforizmák
„ Az igazságot nem ismerem, következésképpen hogyan is hazudhatnék?"
Maxim Gorkij
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ