Március 21-én országos turnéra indul a Magyar Nemzeti Cirkusz
Dátum: 2024. március 5., kedd, 12:39

Március 21-én Budapesten, a Pólus Center mellett felállított nagysátorban kezdi meg 30. országos jubileumi turnéját a Magyar Nemzeti Cirkusz; a tizenhét állomásos országjáráson többek között Miskolcon, Nyíregyházán és Debrecenben lép fel az utazó társulat - tájékoztatta a Magyar Nemzeti Cirkusz az MTI-t kedden.

Ifj. Richter József cirkuszigazgató és sztárartistái a premier előadás előtt jótékonysági főpróbát tartanak, amelynek teljes bevételét hagyományosan az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítvány javára ajánlják fel, a jubileumi gálaműsor premierjére pedig öt civil szervezettel együttműködve hátrányos helyzetű családokat hív meg a társulat - emelik ki a közleményben.

A cirkusz tájékoztatása szerint a több mint kétórás jubileumi gálaműsorban a Monte-Carlói Cirkuszfesztivál és a Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivál arany-, ezüst- és bronzdíjas világszámai lesznek láthatóak: a halálkerék számban előre-, hátra- és csavart szaltót láthat a nagyérdemű, a Kubai Állami Cirkusz artistái oroszrúd produkcióval szerepelnek, de többszörösen díjazott papagájrevü is érkezik a Nemzeti Cirkusz manézsába, Ifj. Richter József pedig a lovas produkciókkal lép fel, valamint csoportjával fríz és arab telivérek szabadidomítását mutatja be a porondon a Nemzeti Cirkusz zenekarának közreműködésével - olvasható a közleményben.

A társulat március 22-én 11 órától élménypedagógiai órára invitálja a diákokat Tudomány a porondon címmel: a szombathelyi Nagy Lajos Gimnázium oktatói által összeállított anyagban az előadás során látható trükkök mögött álló törvényeket, érdekességeket mutatják be a tanulóknak.

Az ifj. Richter József vezette 70 fős cirkuszi társulat előadását csaknem 17 vidéki városban, több mint 200 alkalommal tekintheti meg a közönség.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
G. B. Shaw híres volt szarkasztikus megjegyzéseiről. Egy alkalommal régi hölgyismerőse panaszkodott az írónak:
 
Volt idő, amikor egyes színházak szinte versengtek egymással abban, hogy melyikük tud hosszabb előadást tartani.
Aforizmák
„ Semmi sem kelti bennünk annyira a végtelenség érzetét, mint a butaság."
Ödön Von Horváth
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ