Átadták a Porond Ifjú Csillaga és a Tihany Életműdíjakat a Fővárosi Nagycirkuszban
Dátum: 2024. március 20., szerda, 13:33

A nemzeti ünnep alkalmából Porond Ifjú Csillaga díjjal tüntették ki Fülemen Tamás artistaművészt, valamint Tihany Életműdíjat kapott Zsilák György artistaművész március 15-én a Fővárosi Nagycirkusz Fesztivál Plusz - Világsztárok Budapesten című díszelőadásán - közölte a Fővárosi Nagycirkusz szombaton az MTI-vel.

A közleményben felidézik, hogy a magyar cirkuszművészek által 1993-ban alapított Porond Ifjú Csillaga elismeréssel azokat a kiemelkedően tehetséges fiatal artistaművészeket tüntetik ki, akik már nemzetközi szinten is kivételes teljesítményt nyújtottak: a díjat évente egy fő, vagy egy artista csoport kaphatja meg. A rézből készült, bohócot formáló műalkotás Feldman László műve.

Mint írták, idén a Porond Ifjú Csillaga díjat Fülemen Tamás artistaművésznek ítélte oda a szakmai kuratórium.

Tihany Életműdíjban idén a magyar és a nemzetközi cirkuszélet meghatározó és karakteres alakja, Zsilák György "Fudi" artistaművész részesült.

A közleményben emlékeztetnek, hogy a múlt század talán leghíresebb magyar származású cirkuszművésze és cirkuszigazgatója, Tihany (Czeisler Ferenc) tiszteletére alapított életműdíjat 2016 óta adják át olyan kiváló, tapasztalt artistaművészeknek, akik egész életükben a magyar cirkuszművészet hírnevének öregbítésén dolgoztak.

A nemzeti ünnep alkalmából a cirkuszművészet terén kiemelkedő artista tevékenysége elismeréséért Hortobágyi Károly-díjat kapott Dittmar Laido zsonglőr.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Victor Hugo a nagy francia író egyszer sürgős munka előtt állt. Mivel nem bízott eléggé abban, hogy végig kitart feladata mellett, félig levágta a szakállát és félig a haját, az ollót pedig kidobta az ablakon.
 
A háború alatt egy brit kormányülésen egy miniszter azzal állt elő, hogy a hadiállapotra tekintettel nullázzák le a kulturális kiadásokat, és a felszabaduló összeget fordítsák fegyverekre.
Aforizmák
„ A mozi olyan, mint az élet, csak az unalmas részeket kivágták belőle."
Alfred Hitchcock
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ