Áprilisban mutatja be Csillagok, égbeli tűk című új előadását a Fővárosi Nagycirkusz
Dátum: 2024. március 20., szerda, 13:34

Áprilisban mutatja be Csillagok, égbeli tűk című új előadását a Fővárosi Nagycirkusz: a szeptember közepéig látható műsorban világhírű magyar és külföldi artistaművészek lépnek fel, valamint élő zenekar kíséretében magyar és világslágerek hangzanak el artista- és táncos koreográfiákkal kiegészülve.

A XV. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztivál és a Fesztivál Plusz - Világsztárok Budapesten című előadás sikereit követően a Fővárosi Nagycirkusz Csillagok, égbeli tűk című előadáson a porond óriási planetáriummá alakul: a műsor a bolygóról, a csillagokról, a Napról és a Holdról, az egész univerzumról szól - olvasható a Fővárosi Nagycirkusz MTI-hez eljuttatott közleményében.

A közleményben kiemelik, hogy a műsor szuperkoncertté változik, amelyben az artista és táncos koreográfiák új értelmezést és dimenziókat adnak a magyar és világslágereknek: Rúzsa Magdi és a Queen, Anna and the Barbies és David Bowie, Cseh Tamás és Michael Jackson dalai lesznek hallhatók, kiegészülve artistákkal, táncosokkal, élő zenekarral, videoklipes videó- és fénytechnikával.

Mint írták, az előadásban olyan világsztárok is fellépnek, mint Ifj. Simet László, a Hortobágyi Károly-díjjal, a Magyar Érdemrend lovagkeresztjével, a Magyar Érdemrend tisztikeresztjével kitüntetett érdemes művész. Az artistaművész cirkusztörténelmet írt azzal, hogy 63 évesen egy 22 milliméter vastagságú, 300 méter hosszúságú drótkötélen Magyarországon elsőként kelt át biztosítókötél nélkül a Duna egyik partjáról a másikra.

Ifj. Simet László a világon egyedülálló produkcióval lép a porondra: a halálkereket és a magasdrótszámot ötvöző, 8 méter magas forgó rekviziten érzékelteti a közönséggel az űrbéli súlytalanság állapotát.

A műsorban fellép még Antony Cesar belga artistaművész, akinek választott zsánere a gurtni, emellett hat szeren is képzett szertornász. Kanadában, a montréali École Nationale de Cirque-ben tanult, stílusát a modern jazz és a kortárstánc iránti szenvedélye határozza meg. Ő nyerte el a XV. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztivál White Show - Lyrical Circus Late-Night Show Arany Díját.

Lettországból érkezik Andrejs Fjodorovs, akinek produkciója az ember-állat harmonikus együttélésének tökéletes példája, de ukrán artistanövendékekkel is találkozhat a közönség a Csillagok, égbeli tűk előadásán - áll a közleményben.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Baudleaire, a híres francia költő találkozott egyszer sétája közben egyik barátjával, Theodore Banville költővel, aki azt javasolta neki, hogy menjenek el együtt fürdeni.
 
Gombaszögi Ella társasági ember, nagy kártyajátékos volt, de csak olyanokkal játszott, akik legalább olyan jók voltak, mint ő. A játszmákból nem ritkán vesztesként került ki, de ezt nem bánta, mert legalább volt alkalma egy kis zsörtölődésre.
Aforizmák
„ Ne kezdjünk ki olyannal, akinek nincs vesztenivalója"
Gracián
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ