Ázsiában is bemutatják a Recirquel Solus Amor című produkcióját
Dátum: 2024. június 6., csütörtök, 9:30

A Recirquel Solus Amor című cirque danse produkcióját június 7. és június 9. között három alkalommal adják elő Dél-Korea első számú táncfesztiválján, a Puszani Filmművészeti Központ nagyszínházában - közölte a társulat kedden az MTI-vel.

Az évente több mint 300 előadást bemutató Recirquel társulat produkciója lesz a fő műsorszáma és egyben a nyitóelőadása Dél-Korea legrangosabb táncfesztiváljának. Az idén 20. alkalommal megrendezett Puszani Nemzetközi Táncfesztiválon tíz ország negyven társulatának előadásai láthatók. A Vági Bence által rendezett Solus Amor című előadást először mutatják be Ázsiában - olvasható a közleményben.

Mint írják, a Recirquel az elmúlt években a világ egyik vezető újcirkusz társulatává vált, rendszeres fellépője Európa és Amerika legnagyobb művészeti fesztiváljainak és vezető színházainak.

A tájékoztatás szerint az elmúlt két évtizedben a Puszani Nemzetközi Táncfesztivál mintegy ezer táncművet mutatott be Ázsia, Európa és Afrika több mint 50 országából. Az idei rendezvény nyitóelőadásának a Recirquel Solus Amor című produkcióját kérték fel a szervezők: a Solus Amort háromszor is láthatja a közönség a fesztivál fő előadóhelyszínén, a négyezer férőhelyes Puszani Filmművészeti Központ (Busan Cinema Center) nagyszínházában.

A 2020-ban debütált Solus Amor a hitről és a szeretetről, a természetről és az univerzumról szól, az előadásban az újcirkusz, a klasszikus és a modern tánc egyesül - olvasható az összegzésben.

A produkciót eddig 13 országban mutatták be, a Solus Amor az elmúlt években bejárta Európa és Amerika legfontosabb kortárs tánc- és cirkuszművészeti fesztiváljait - olvasható a közleményben.

Az előadás Magyarországon legközelebb június 28. és 30. között látható a Müpa Fesztivál Színházban - áll az összegzésben.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Kálmán Jenőnek, a XX. század aranyos humorú pesti írójának volt egy kutyája. Egy rendkívül okos puli, amelyről könyvet is írt, és amely a történelemben – legalábbis a kutyatörténelemben – egyedülálló dolgot művelt.
 
Victor Hugo a nagy francia író egyszer sürgős munka előtt állt. Mivel nem bízott eléggé abban, hogy végig kitart feladata mellett, félig levágta a szakállát és félig a haját, az ollót pedig kidobta az ablakon.
Aforizmák
„ Az ember legtöbbször nem azokat a kísértéseket bánja meg, amelyeknek engedett, hanem azokat, amelyeknek ellenállt."
Somerset Maugham
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ