Száznegyven ifjú tehetség mérettette meg magát a Hungarian Circus Talent Festival Győztesek Gáláján
Dátum: 2024. július 4., csütörtök, 14:24

Száznegyven ifjú tehetség mérettette meg magát a Hungarian Circus Talent Festival Győztesek Gáláján a Fővárosi Nagycirkuszban, ahol több díjat és különdíjat is kiosztottak - tájékoztatta a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ Nonprofit Kft. az MTI-t hétfőn.

A magyar professzionális artistaművészeti képzőhelyek tehetségkutató versenyére és fesztiváljára akrobatika, légtorna, ügyességi és kreatív kategóriákban lehetett jelentkezni, a legjobbak a vasárnapi gálán léphettek porondra - írták.

A verseny jelentkezői közül 24 önálló (11 professzionális, valamint 13 nem professzionális) produkciót jelölt a zsűri a gála programjába.

A nem professzionális versenyzők közül az SCH Team kapta a Grand Prix-t, Mátyás Dorka és Mátyás Panna Arany Manézs, Marik Dorka és Szabó Eszter Ezüst Manézs, míg Horváth Dóra Ilona Bronz Manézs díjban részesült.

A nem professzionális versenyzők közül nyolc produkció kapott különdíjat. A csoportos produkcióból kiemelkedő egyéni előadásokért hét díjat ítéltek oda.

A professzionális kategóriában Kollár Bence és Krivanek Zoé érdemelte ki a Grand Prix-t, Arany Manézs díjat kapott a Freefall Dobó Csoport, Ezüst Manézst Hellenpárt Levente, míg a Bronz Manézst Schön Martin és Sugta Lia vihette haza.

A közlemény szerint a Győztesek Gálájának fellépőit rangos szakmai zsűri értékelte. Tagja volt Fekete Péter, a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ főigazgatója, Bán Teodóra, a Magyar Művészeti Fesztiválok Szövetségének elnöke, Kubik Anna színművész, Graeser József, a Fővárosi Nagycirkusz cirkuszszakmai igazgatója, Romhányi Áron zeneszerző, producer, Madaras Ádám öttusázó, párbajtőrvívó, edző, Zsoldos Péter, a Központi Sport- és Ifjúsági Egyesület elnöke és Fitos Dezső, a Fitos Dezső Társulat táncosa, koreográfusa, művészeti vezetője.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Baudleaire, a híres francia költő találkozott egyszer sétája közben egyik barátjával, Theodore Banville költővel, aki azt javasolta neki, hogy menjenek el együtt fürdeni.
 
Egy frissen szerződtetett fiatal énekes abban a szerencsében részesült, hogy az Opera színészbüféjében összebotlott Székely Mihállyal, a világhírű basszistával. Az újonc megragadta az alkalmat, hogy bemutatkozzék a nagy művésznek.
Aforizmák
„ Soha a szobrot nem fogja az oltáron imádni az, aki fatörzs korában ismerte a kertben. "
Gracián
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ