Spanyol film kapott Kristályglóbuszt Karlovy Varyban
Dátum: 2010. július 11., vasárnap, 9:31
A La Mosquitera című Agusti Vila rendezte spanyol játékfilm kapta szombaton este Karlovy Varyban a 45. nemzetközi filmfesztivál fődíját, a Kristályglóbuszt.

A fődíjhoz 30 ezer dolláros pénzjutalom is jár. A film 2010-ben készült.

A nemzetközi zsűritől különdíjat kapott a Kuky se vrací című Jan Sverák rendezte cseh film.

Az ünnepélyes díjkiosztásra szombaton este került sor a Thermál szálló dísztermében a cseh politikai, társadalmi és kulturális élet jelentős képviselőinek jelenlétében.

A legjobb rendező elismerést Rajko Grlic szerb rendező érdemelte ki a Neka ostane medju nama című horvát-szerb-szlovén közös alkotásáért.

Anais Demoustier francia színésznő a legjobb női alakításért járó díjat a L'Enfance du mal című, 2009-ben forgatott francia filmben alakított szerepéért (Sweet Evil) kapta.

A legjobb férfi alakításért járó díjat Mateusz Kosciukiewicz lengyel színész kapta, Filip Garbacz szerepének alakításáért a Matka Teresa od kotow című filmben.

A dokumentumfilmek kategóriájában egy litván és egy svéd filmet jutalmazott a nemzetközi zsűri. Mindkét díj 5000-5000 dollárral jár.

Nikita Mihalkov orosz rendező és színész a záróünnepségen életmű Kristályglóbuszt kapott.

Az idei, jubileumi filmfesztiválon, Közép-Európa egyetlen A-kategóriás filmfesztiválján több mint 200 filmet láthattak az érdeklődők. A fesztivál költségei 135 millió koronára rúgtak.

 (MTI)
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Szép Ernőhőz, a neves íróhoz bekopogott egy fiatalember. – Művész úr – mondta alázatos hangon – nemrég elküldtem önnek a novellámat. Tudja, azt az igen eredeti témájú novellát! Méltóztatott már elolvasni?
 
A népszerű színész hajnali három körül ért haza a filmforgatásról. Fáradtan sóhajtott föl, amikor végre megállt a belvárosi bérház előtt. Kereste a kulcsait, majd döbbenten jött rá: azok bizony otthon maradtak, a másik kabátja zsebében.
Aforizmák
„ Buddha azt mondja: „ Ne hízelegj a jótevődnek!" Mondjuk ezt el egy keresztény templomban - s rögtön megtisztítja a levegőt minden kereszténiségtől."
Nietzsche
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ