Szöuli díj a magyar animációért
Dátum: 2010. július 29., csütörtök, 12:03
Kiss Andrea alkotása, A hazudós egér különdíjat nyert a szöuli animációs filmfesztiválon.

A legjobb televíziós programnak ítélte a múlt héten véget ért szöuli animációs filmfesztivál zsűrije Kiss Andrea alkotását, A hazudós egér című filmet. A Dél-Korea fővárosában megrendezett SICAF (Seoul International Cartoon & Animation Festival) különdíját nyerte a Magyar Mozgókép Közalapítvány támogatásával készült húszperces animáció „az erdő legnagyobb mesélőjéről”.

A Kecsekmétfilm Stúdióban belga-francia koprodukcióban papírkivágás, akvarell és számítógépes technikával készült film Lázár Ervin meséjének feldolgozása. A 2008-ban készült animációt a közelmúltban ausztriai, görög-, német- és olaszországi nemzetközi filmfesztiválok is díjazták.

 

http://www.sicaf.org

 

 

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Gombaszögi Ella társasági ember, nagy kártyajátékos volt, de csak olyanokkal játszott, akik legalább olyan jók voltak, mint ő. A játszmákból nem ritkán vesztesként került ki, de ezt nem bánta, mert legalább volt alkalma egy kis zsörtölődésre.
 
Kiplingtől, a világhírű angol írótól egy táraságban megkérdezték, hogy szerinte kik kormányozzák a világot: a férfiak vagy a nők?
Aforizmák
„Sokáig csak az a munka tart, amelyet nem merünk elkezdeni."
Charles Baudelaire
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ