Olasz filmdíjak
Dátum: 2010. szeptember 7., kedd, 11:56
M. Tóth Géza Ergo című animációját és Kárpáti György Mór Éjfél című rövidfilmjét is díjazta az Asolóban megrendezett nemzetközi filmfesztivál.

Két magyar filmalkotást is díjazott az olaszországi Asolóban szeptember 5-én véget ért nemzetközi filmfesztivál.

M. Tóth Géza Ergo című animációja a legjobb filmzene díját nyerte el az olaszországi fesztiválon. A 12 perces alkotás zenéjét M. Tóth állandó alkotótársa, Pacsay Attila szerezte. Az Ergo című film a Magyar Mozgókép Közalapítvány támogatásával készült a Kedd Animációs Stúdió produkciójában. A nemzetközi közönség Cannes-ban láthatta először 2008-ban, és azóta számos rangos nemzetközi filmszemle tűzte műsorra.

Éjfél című vizsgafilmjével Kárpáti György Mór a legjobb főiskolás film díját nyerte el Asolóban. A zsűri indoklásában kiemelte az alkotók érzékenységét, mellyel a felnőtté válást ábrázolják, továbbá Dér Zsolt és Kőszegi Mária, a két főszereplő nagyszerű alakítását. Az Éjfél című 18 perces film a Színház- és Filmművészeti Egyetem és az Inforg Stúdió koprodukciójában készült a Magyar Mozgókép Közalapítvány támogatásával.

A 29. alkalommal megrendezett olaszországi filmverseny 74 alkotást vonultatott fel.

http://www.asolofilmfestival.it

 

A fesztiválokról és a filmekről bővebb információ a www.filmunio.hu honlapon.

 

 

 

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Baudleaire, a híres francia költő találkozott egyszer sétája közben egyik barátjával, Theodore Banville költővel, aki azt javasolta neki, hogy menjenek el együtt fürdeni.
 
A háború alatt egy brit kormányülésen egy miniszter azzal állt elő, hogy a hadiállapotra tekintettel nullázzák le a kulturális kiadásokat, és a felszabaduló összeget fordítsák fegyverekre.
Aforizmák
„Aki az érvelést nem tudja támadni, az érvelőt támadja."
Paul Valéry
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ