Esmények
Egy mexikói határon játszódó kalandfilm és egy múlt század elejei olajdráma szerezte meg kedden a legtöbb, nyolc-nyolc jelölést az idei Oscar-díjakra.
Esmények
A legjobb drámai filmként a Vágy és vezeklés, a legjobb drámai filmszínészként Daniel Day-Lewis, a legjobb drámai filmszínésznőként pedig Julie Christie kapott Arany Glóbusz-díjat idén. Az Oscar-díj „előszobájának" is tekintett Arany Glóbusz nyerteseit helyi idő szerint vasárnap este hirdették ki a Los Angeles-i Beverly Hillsben.
Esmények
Joel és Ethan Coen filmje, a No Country for Old Men nyerte el a New York-i filmkritikusok legfontosabb díjait a hétfői szavazáson.
Esmények
A 39. Magyar Filmszemle január 29 – február 5-ig tart, a vetítéseknek a Millenáris Teátrum, a Palace Mammut, az Uránia Nemzeti Filmszínház és a Bem Mozi adnak otthont. A nyitó- és záróünnepségre a Millenáris Teátrumban kerül sor. A nyitóünnepség keretében kiosztják az Életmű-díjakat és a Magyar Mozgókép Mestere címet. A szemletanács tagjai a producerekkel történő egyeztetés alapján úgy döntöttek, hogy a nyitófilm kérdését újra napirendre tűzik.
Esmények
Megszülettek az 5. Anilogue Nemzetközi Animációs Fesztivál díjai. A háromtagú nemzetközi zsűri, Koji Yamamura, Bill Plympton és Riho Unt döntése szerint a fesztivál főíjas versenyfilmje a Vécérománc című orosz rövidfilm.
Esmények
November 16–18. között a Millenáris – Jövő Háza területén rendezik meg a Filmkészítő Gyerekek Magyarországi Filmfesztiválját, azaz a Gyerekszem Filmfesztivált.
Esmények
A genfi Cinema Tout Ecran filmfesztiválon Bogdán Árpád első játékfilmjéért, a Boldog új élet-ért a legjobb rendező díját nyerte el.
Esmények
Október 28.-a az Animáció Világnapja, melynek megünneplését az ASIFA (International Animated Film Association) kezdeményezte 2002-ben. Erre a napra esett a mozgókép-vetítés egyik úttörője, Emile Reynaud Optikai Színházának első nyilvános vetítése Párizsban, a Grévin Múzeumban 1892-ben.
Esmények
Első ízben rendezik meg az EU Shorts európai rövidfilmes fesztivált Budapesten, az eseményt november 8. és 12. között tartják a Szindbád moziban. A rendezvényen az elmúlt néhány év legjobb európai alkotásaiból mutatnak be válogatást.
Esmények
A japán rajzfilm és képregény rajongóinak kétnapos fesztivált szervez a Magyar Anime Társaság (MAT) szombaton a budapesti Petőfi Csarnokban – tájékoztatott Solti Antal, a MAT munkatársa.
Esmények
Szeptember 22-én este a miskolci Kossuth moziban tartott ünnepélyes zárógálán kiosztásra kerültek a 4. CineFest – Fiatal Filmesek Nemzetközi Fesztiválja díjai. Az idei fesztiválra 359 alkotással neveztek a világ minden tájáról a fiatal mozgóképkészítők.
Esmények
Csaknem száz filmet láthat a közönség a CineFest – Fiatal Filmesek Nemzetközi Fesztiválján, amely vasárnap kezdődött meg Miskolcon.
Esmények
A MOVEAST fesztivál szervezői 2007-től kezdve egyedülálló módon a régió valamennyi, a fesztivált megelőző évben készült friss nagyjátékfilmjét exkluzív kiállítású katalógusban rendszerezik, s a filmtermésnek legalább 80-90 százalékát meg is tekinthetik az érdeklődők.
Esmények
Több mint 50 elsőfilmes mutatkozik be idén a 27. alkalommal jelentkező a Sundance Filmfesztiválon az utahi Park Cityben.
Esmények
Februárban, immár 12. alkalommal ismét Louis J. Horvitz rendezésében kerülhet színre Hollywood legfényesebb évi showműsora, az Oscar-díjátadás, amelynek tévéközvetítése több tízmillió nézőt ültet világszerte a képernyő elé.
Esmények
Paul Thomas Anderson Vérző olaj (There Will Be Blood) című alkotása lett az év filmje a Los Angeles-i Filmkritikusok Szövetségének (LACFA) döntése szerint – olvasható a szervezet honlapján.
Esmények
A 4 hónap, 3 hét és 2 nap című román film nyerte szombaton éjszaka az Európai Filmakadémia fődíját, a legjobb európai filmnek járó díjat. A rendező, Christian Mungiu egyben a legjobb európai rendezőnek járó díjat is megkapta.
Esmények
Két nap múlva, csütörtökön indul az 5. Anilogue, Budapest legnagyobb nemzetközi animációs filmmustrája. A fesztivál 14 külföldi rajzfilmest lát vendégül, köztük a 4 igazán neves zsűritagot is.
Esmények
Negyven alkotást mutat be 26 országból az idén a Verzió nemzetközi emberi jogi dokumentumfilm-fesztivál, amely ma kezdődik meg Budapesten.
Esmények
2008. március 4-től 9-ig tart a 4. Dialektikus Filmfesztivál, avagy az Európai Dokumentum- és Antropológiai Filmfesztivál. A tavalyi tapasztalatok alapján a Fesztivált egy nappal meghosszabbították, így még több film, még több filmes beszélgetés, workshop, interaktív program várja márciusban a résztvevőket.
Esmények
Monica Belucci olasz színésznő nyitotta meg csütörtökön a Deuxieme souffle című filmjével, Alain Corneau francia rendező alkotásával a második Római Filmfesztivált.
Esmények
Két bosnyák filmrendező távozhatott összesen három díjjal a pécsi Moveast Nemzetközi Filmfesztivál Uránia mozijából szombat este, az egy hétig tartó rendezvény záróestjén.
Esmények
Koltai Lajos az Este című filmjének bemutatójával megkezdődött a Moveast Nemzetközi Filmfesztivál Pécsett vasárnap.
Esmények
Alig két hét múlva debütál a kontinens első story marketje, a Fade In Central European Pitch Forum. Október 3-án 13 forgatókönyvíró gyűlik össze Pécsett Európa legkülönbözőbb pontjaiból (köztük Angliából, Lengyelországból, Macedóniából és Olaszországból), hogy prezentálja forgatókönyvét egy nemzetközi produceri testület előtt, s megmérkőzzön a 10 ezer euró összértékű díjakért. A 15 producer az európai filmszakma kulcsfiguráiból került ki.
Esmények
Szeptember 16-án a Los Angeles-i Shrine auditóriumban 59. alkalommal adják át az Emmy-díjakat, a televíziós műfajok „Oscarját".
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Jávor Pál nemcsak a színpadon és a filmekben szeretett mulatni, hanem a szabad idejében is. Még fiatal színész volt, amikor egy éjjel az egész havi fízetését elszórakozta.
 
Jack London amerikai írót egyszer az orvos szigorú zöldségdiétára fogta, semmi mást nem ehetett.
Aforizmák
„ ...inkább az értelmes poklot választom, mint a hülye paradicsomot."
Hugo
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ