Esmények
Ang Lee tajvani származású rendező nyerte el a 64. Velencei Filmfesztivál fődíját a Lust, caution című erotikus thrillerrel – hirdette ki szombaton este a zsűri.
Esmények
A Magyar Nemzeti Filmarchívum ötvenedik születésnapjának szentelik az idei, 11. Filmemlékezet Fesztivált, amelyet szeptember 15. és 30. között tartanak az Örökmozgó Filmmúzeumban Budapesten – tájékoztattak a szervezők.
Esmények
Vanessa Redgrave és Keira Knightley jelenlétében kezdődött meg szerdán este a sorrendben 64. Velencei filmfesztivál.
Esmények
Három magyar elismeréssel ért véget szombat este a 13. Szarajevói Filmfesztivál. Jeremy Irons, a játékfilm zsűri elnöke a díjátadón hosszasan méltatta az Iszka utazása címszereplőjét, Varga Máriát.
Esmények
A Szalontüdő a legjobb rendezőnek járó díjat és a legjobb témaválasztás díját vihette haza a dél-olaszországi filmfesztiválról. A Maestro a rövidfilmfesztivál animációs kategóriájának legjobb rendezői díját nyerte el.
Esmények
„Lassulj le Egerben" mottóval független filmeket bemutató Slow Film Fesztivál kezdődött szombaton a Hevesi megyeszékhelyen.
Esmények
A Myrin című, Baltasar Kormákur rendezte izlandi-német alkotás kapta szombat este Karlovy Varyban a 42. nemzetközi filmfesztivál fődíját, a Kristályglóbuszt.
Esmények
Makk Károly filmrendező a VoxCar idei életműdíjasa; a 14 kategóriában meghirdetett verseny ez évi elismeréseit július 15-én osztják ki Budapesten – tájékoztattak a szervezők.
Esmények
A 8. Kecskeméti Animációs Filmfesztivált (KAFF) nagydíját Ducki Tomek, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem 2006-ban végzett fiatal művésze kapta Életvonal című számítógépes animációjáért, amely az első filmje.
Esmények
Kérsz egy rövidet? – Ez a mottója a 3. BUSHO – Budapest Short Nemzetközi Rövidfilm Fesztiválnak, amit idén augusztus 3-7. között tartanak a szervezők. A fesztivál új helyszínen, az Almássy téri Szabadidőközpontban kerül megrendezésre.
Esmények
Nosztalgiázás helyett a hagyomány és a modernitás ötvözésének jegyében ünnepli évfordulóját a ma este megnyíló 60. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál, amelyre hollywoodi sztárok fémjelezte szuperprodukciók és igazi művészfilmek vegyesen kaptak meghívást.
Esmények
Hatvanéves az idén a cannes-i nemzetközi filmfesztivál, amely azzal a céllal jött létre, hogy „bátorítsa a filmművészet minden formájának fejlődését és előmozdítsa az együttműködés szellemét a filmgyártó országok között". A filmes eseménynek azonban nemcsak születése, hanem története is fordulatokban gazdag képet mutat.
Esmények
A MAFSZ – Magyar Független Film és Video Szövetség – 2007. május 17. és 20. között Siófokon rendezi meg soron következő, 54. Országos Függetlenfilm Fesztiválját. A közel 700 tagot számláló szervezet 1931-ben alakult, és tavaly ünnepelte 75. születésnapját.
Esmények
Ötödször rendezik meg az idén a Budapesti Operatőri Mesteriskolát; a szeptember 16-án kezdődő kéthetes kurzusra huszonöt országból érkeznek résztvevők – tájékoztatott pénteken a Színház- és Filmművészeti Egyetem.
Esmények
Szeptember 7-ÉN, pénteken 19.30-kor a West Balkánban rendezik meg az első UPC-AXN Filmfesztivál-t, ahol színes filmes és zenei programok mellett az odalátogatók azt is megtudhatják, ki nyerte meg a májusban kiírt rövidfilm pályázat 10.000 eurós fődíját, és ki utazhat Hollywoodba, a Sony stúdióiba. A Fesztiválon jelen lesz a zsűri két tagja, Török Ferenc, a Moszkva tér és a Szezon rendezője, valamint a számos díjat nyert Taxidermia alkotója, Pálfi György.
Esmények
Augusztus 30., csütörtök és szeptember 2., vasárnap között, immár negyedik alkalommal, idén is lesz Moziünnep, mikor is Magyarország szinte összes mozija tárt kapukkal várja a filmek szerelmeseit.
Esmények
Szarajevóban megkezdődött a délkelet-európai régió legnagyobb filmfesztiválja, 15 ország és Koszovó több mint 170 alkotását mutatják be augusztus 25-ig nyugat-európai és amerikai sztárok részvételével.
Esmények
Arany Leopárd díjat nyert Fliegauf Benedek TEJÚT című legújabb filmjével a locarnói filmfesztiválon. A rendező személyesen vette át a rangos elismerést a 60. születésnapját ünneplő A-kategóriás nemzetközi filmszemle záró ünnepségén augusztus 11-én este Locarnóban.
Esmények
M. Tóth Géza Maestro című, Oscar-díjra jelölt animációs filmje elnyerte a fődíjat a NAFF 2007 nevű nemzetközi animációs filmfesztiválon, amelyet Bosznia-Hercegovina adriai-tengeri üdülőhelyén, Neumban rendeztek.
Esmények
Negyedik alkalommal rendezik meg a Tér-Film-Zene Fesztivált Budapesten, a Kossuth téren, a pénteken induló ingyenes programsorozat Szeged, Pécs, Debrecen és Győr bekapcsolódásával országossá vált.
Esmények
Először tartanak Tér-Film-Zene Fesztivált Győrött, az eseményeknek július 27-től három napon át a Széchenyi tér, Közép-Európa egyik legszebb barokk tere ad otthont - mondta a programismertető sajtótájékoztatón Csurák Erzsébet, a helyi rendezvényszervező iroda igazgatója csütörtökön.
Esmények
Az idén is lesz, immár negyedszerre Moziünnep, amikor Magyarország 86 mozija tárt kapukkal várja mindazokat, akik szerint filmek nélkül egyszerűen elképzelhetetlen az élet. Négy nap alatt több, mint 200 filmet láthatnak az érdeklődők, több, mint 289 vászonra vetítve, az ország egész területén, rendkívül alacsony jegyáron. A tavalyi év sikerén felbuzdulva, idén is a nyár végén, augusztus 30., csütörtök és szeptember 2., vasárnap között ünnepelhetjük majd A Mozit.
Esmények
A hivatalos versenyprogram első filmjeként a kínai Vong Kar-vaj (Wong Kar-Wai) My Blueberry Nights című alkotásának bemutatójával szerda este megnyílt a 60. Cannes-i Filmfesztivál.
Esmények
A sztárok még nem érkeztek meg, de a két nap múlva kezdődő 60. cannes-i filmfesztiválra a francia tengerparti kisváros Fesztiválpalotája és luxusszállodái már felkészültek.
Esmények
A Magyar Független Film és Video Szövetség (MAFSZ) Siófokon rendezi meg az 54. Országos Függetlenfilm Fesztivált; a május 17-én kezdődő seregszemle versenyprogramjában 38 film szerepel – közölték a szervezők.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Kiplingtől, a világhírű angol írótól egy táraságban megkérdezték, hogy szerinte kik kormányozzák a világot: a férfiak vagy a nők?
 
„ A Kaviár és lencse című bohózatban a szövegkönyv szerint kinyílik az ajtó, a közönség megpillant, pisztolylövés, a szívemhez kapok és felkiáltok: „Meglőttek!...Gyilkosok!...” – És összeesem. Az egyik előadáson a pisztoly csütörtököt mondott. De hát nekem el kellett hunynom ott a helyszínen. Mit tehettem?...
Aforizmák
„ Egészségünket túlságosan szigorú életrenddel megóvni unalmas betegség."
La Rochefoucauld
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ