Hírek

Augusztus végén először rendezik meg Keszthelyen a másfél évtizede Balatonszemesen indult Bujtor István Filmfesztivált.

Hírek

Hat televízió- és streaming szolgáltatásra készülő film gyártására szavazott meg támogatást a Nemzeti Filmintézet (NFI), amelyek között megtalálható az erdők élő rendszerét feltáró természetfilm, az elmúlt húsz év filmiparát áttekintő dokumentumfilm és a Szalay András hangszerfejlesztő mérnökről készülő portréfilm.

Hírek

Október elején rendezik idén az Oscar-díjas Zsigmond Vilmos emlékét őrző, az operatőri munkát fókuszba helyező szegedi nemzetközi filmfesztivált, a nevezéseket május 31-ig várják - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

Hírek

A Petőfi Sándorról és a Márciusi Ifjakról szóló történelmi kalandfilm a nyitóhétvégén 75 551 nézőt vonzott a magyarországi mozikba, több mint 162 millió forint bevételt generálva - közölték a film producerei és a Forum Hungary az MTI-vel hétfőn.

Hírek

Az egyik legnagyobb presztízsű nemzetközi animációs seregszemlére, az Annecy Nemzetközi Animációs Filmfesztivál rövidfilmes versenyprogramjába kapott meghívást Traub Viktória Cipők és paták című új alkotása.

Hírek

A Most vagy soha! egy politikán felüli film - hangsúlyozta Rákay Philip, az 1848/49-es szabadságharc történetét bemutató alkotás forgatókönyvírója és kreatív producere a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Hírek

Az alkotók jelenlétében mutatták be szerda este Budapesten a március 15-éről és hőséről, Petőfi Sándorról szóló Most vagy soha! című történelmi kalandfilmet, amely csütörtöktől látható országszerte a mozikban.

Hírek

Tizenegyedik alkalommal rendezik meg Párizsban a Cinémathéque française archívfilm fesztivált: a március 13. és 17. között zajló eseményen mutatják be a restaurált A halál után című magyar némafilmet. A fesztivál Elek Judit rendező munkássága előtt tiszteleg - tájékoztatta a Nemzeti Filmintézet szerdán az MTI-t.

Hírek

Az Oppenheimer kapta a legjobb film díját a helyi idő szerint vasárnap este Los Angelesben megrendezett 96. Oscar-gálán, amelyen Mihalek Zsuzsa, a Szegény párák díszletberendezője is elnyerte az amerikai filmakadémia díját a legjobb produkciós tervezés kategóriában Shona Heath és James Price brit látványtervezővel együtt.

Hírek

A kiüresedett párkapcsolatokról beszél humorral Hajdu Szabolcs Balázs Béla-díjas rendező új filmje, a Kálmán-nap, amely március 14-től került a mozikba.

Hírek

Hét produkció, köztük a Krausz Ferenc Nobel-díjas fizikus életét és munkásságát feldolgozó dokumentumfilm elkészítését is támogatja a Nemzeti Filmintézet (NFI).

Hírek

Már több mint tízezer iskolás vett részt a Nemzeti Filmintézet (NFI) és az Art-Mozi Egyesület KLASSZ Napok programjában, amelynek célja a magyar filmek és a közösségi moziélmény népszerűsítése a tinédzserek körében.

Hírek

Portugália népszerű seregszemléje, a pénteken kezdődő 44. Fantasporto Nemzetközi Filmfesztivál külön programot szentel a magyar alkotóknak, és műsorra tűzi a közelmúlt legsikeresebb filmjeit - közölte a Nemzeti Filmintézet az MTI-vel.

Hírek

Breier Ádám első mozifilmjét, a Lefkovicsék gyászolnak című alkotást a filmkritikusok nemzetközi zsűrije, a FIPRESCI a Szófiai Nemzetközi Filmfesztivál legjobb filmjének válaszotta a hétvégén - közölte a Nemzeti Filmintézet (NFI) kedden az MTI-vel.

Hírek

Rekordnézettséget ért el Erdélyben a Most vagy soha! című film, három nap alatt 11 ezren látták - közölték kedden az MTI-vel a film romániai forgalmazói, a Taylor Projects és A Vándormozi.

Hírek

Hevér Dániel rendezése, a Valami madarak a bergamói fesztiválon elnyerte a második díjat, míg Moldovai Katalin Elfogy a levegő című alkotása a zsűri díját kapta meg a belgiumi Mons nemzetközi filmes versenyén - közölte a Nemzeti Filmintézet (NFI) hétfőn az MTI-vel.

Hírek

Csengettyűk címmel március 28-án mutatják be a mozikban a Bogyó és Babóca rajzfilmsorozat új részét. A premierhez kapcsolódva rajzversenyt is hirdetnek óvodás csoportoknak.

Hírek

Az alkotók és a főszereplők jelenlétében mutatták be vasárnap este Londonban az 1848. március 15-éről és hőséről, Petőfi Sándorról szóló, Most vagy soha! című történelmi kalandfilmet.

Hírek

Elkészült az a virtuális stúdió a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, amellyel Európában egyedülálló, és az egész világon ritkaságnak számító oktatási infrastruktúra jött létre a Zsigmond Vilmos Mozgóképművészeti Intézet Mészáros utcai képzési helyszínén.

Hírek

Hetvenhét éves korában meghalt Gát György rendező, producer; a halálhírt lánya, Gát Anna tette közzé bejegyzésében az X-en (korábbi nevén Twitter) szerdán.

Hírek

Egy nappal hosszabb, tizenegy napos lesz idén a kolozsvári Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál (TIFF), a szemle 23. kiadása június 14. és 24. között zajlik - közölték kedden az MTI-vel a szervezők.

Hírek

Portugália legrégebb óta megrendezett seregszemléjén, a szombat este véget ért 44. Fantasporto Nemzetközi Filmfesztiválon Madarász Isti Átjáróház című fantasy-romkomja elnyerte a fesztivál közönségdíját, míg a Nemzeti Filmintézet filmpromóciós tevékenységét különdíjjal méltatták a szombat esti zárógálán.

Hírek

Bostonban, a Harvard Egyetemen is bemutatták a Semmelweis című magyar mozifilmet a Semmelweis Egyetem és a Harvard közötti szakmai együttműködés jegyében, a New York-i Liszt Intézet szervezésében.

Hírek

Erdélyben is látható lesz március 15-étől a Most vagy soha! című film - közölték az MTI-vel a vetítések szervezői, a Taylor Projects és A Vándormozi.

Hírek

Megjelent az Egyesült Államokban Kovásznai György legendás animációs filmje, a Habfürdő.

Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Kálmán Jenőnek, a XX. század aranyos humorú pesti írójának volt egy kutyája. Egy rendkívül okos puli, amelyről könyvet is írt, és amely a történelemben – legalábbis a kutyatörténelemben – egyedülálló dolgot művelt.
 
Wagnert sokan bírálták, támadták életében. Egy ízben éppen társaság volt nála, amikor a postás egy levelet hozott. A zeneszerző felnyitotta, s a papírlapon mindössze egyetlen szó állt: „Hülye".
Aforizmák
„A legnagyobb dolog a világon: fiatalon meghalni, de lehetőleg minél később."
George Bernard Shaw
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ