Sean Penn jótékonysági díjat kap
Dátum: 2011. február 15., kedd, 8:12
A Cinema for Peace elnevezésű díjat veheti át hétfő este a Berlini Nemzetközi Filmfesztiválhoz kapcsolódó eseményen Sean Penn, akit Haitin végzett jótékonysági munkájáért ismernek el.

A Berlinale idején rendezett gálaesten a kétszeres Oscar-díjas színész által alapított segélyszervezet, a J/P Haitian Relief előtt tisztelegnek. Sean Penn a Haitit 2010 januárjában megrázó földrengés óta segíti az újjáépítést. "Normális életet kell teremtenünk az ottaniaknak, ez pedig pénzbe kerül" - mondta hétfőn Berlinben a filmcsillag. A fogadáson összegyűlő pénzt Haiti megsegítésére fordítják - közölték a szevezők.

A Cinema for Peace egy Berlinben működő alapítvány, amely minden évben a Berlinale idején osztja ki díját. A filmes szakma olyan képviselőit ismerik el, akik sokat tesznek a társadalmi problémák felszámolásáért. A szervezet egyik legfőbb támogatója tíz éve, vagyis az első gála óta Bob Geldof rockzenész. "A művészet rávilágíthat, hol kell változásoknak születniük. A változásokat azonban a politikusoknak kell megvalósítaniuk" - mondta. "A Cinema for Peace épp ezért nemcsak kulturális, hanem politikai esemény is" - vélekedett. A berlini fogadáson Guido Westerwelle német külügyminiszter méltatja Sean Pennt.

A színész nyolc nappal a 2010. január 12-i földrengés után érkezett a karibi szigetországba, és azóta is ott tölti ideje javarészét. Segélyszervezetének munkája révén eddig 55 ezer haiti lakosnak tudtak segíteni, becslések szerint ennyien élnek az általa működtetett táborban.

"Mi nem hagyjuk el addig Haitit, míg nem lesz mindenkinek új háza" - fogalmazott internetes oldalán az amerikai színész.

 


(MTI)
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A L'Opinion című lap 1885.október 15-i számában megemlékezik a Hotel Drouot árveréséről (amely árverési csarnokot műfordítóink Drout-szállodának szoktak magyarítani), s elmondja, hogy mikor a szolga a kiállítási asztalra helyezett egy milói Vénust ábrázoló másolatot, harsány hangon kiáltotta a közönség felé:
 
Kodály Zoltán azon kevesek közé tartozott, aki nem félt Rákosi Mátyástól. Egyszer egy ünnepi fogadáson a „bölcs" vezér rosszallóan mondta Kodálynak:
Aforizmák
„ Hogy szerelmes vagy, az nem ok arra, hogy szeressenek."
Hippolyte Taine
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ