Bemutatkozott a zsűrielnök filmje
Dátum: 2011. február 18., péntek, 16:15
Rendhagyó epizód tanúja lehetett a közönség a Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon: bemutatkozott a játékfilmekről döntő nemzetközi zsűri elnöke, Isabella Rossellini főszereplésével készült film, a Late Bloomers című alkotás.

A mű rendezője Julie Gavras, Isabella Rossellini mellett John Hurt alakítja a férfi főszerepet. A Late Bloomers belga produkció, amely egy harminc éve házasságban élő pár története. A Rossellini által megformált feleségnek azonban gondok akadnak memóriájával és nem tudni, vajon ez az öregedéssel jár-e.

"Számomra az öregedés nem hozott keserű tapasztalatokat, a film forgatókönyve is épp ezért tetszett" - fogalmazott Isabella Rossellini a produkció rendkívül jó hangulatú berlini sajtótájékoztatóján. "Az ötlet nagyon üdítő és egyedülálló volt" - indokolta választását az 58 éves művésznő. "Nagy örömmel vágtam bele a forgatásba és tetszett, hogy nő a producer is" - fejtette ki.

A színésznő rámutatott: nem szeretné női vagy férfi filmként meghatározni Julie Gavras - Costa-Gavras lánya - munkáját, mint fogalmazott, a mű egy házaspárról szól, de a családon belül nézve. Fontosnak nevezte, hogy sok hely jutott a humornak. "A humor nagyon sokat segíthet, ahogy telnek az évek" - jegyezte meg. "A korral a szabadság is megérkezik" - vélekedett a híresség, aki szerint fiatalon még mindenki bizonyítani akar, fel akarja építeni életét.

Rossellini az újságírók kérdésére beszélt arról, hogy nem akarta édesanyját, Ingrid Bergmant keresni a szerepben. "Mindig mondták, hogy hasonlítunk. Mi nem láttuk ezt annyira, de valóban így van" - mondta.

Julie Gavras jogot és irodalmat hallgatott, mielőtt apja nyomdokaiba lépve a filmes szakmát választotta. Pályáját rövidfilmmel kezdte, forgatott dokumentumfilmet. Első játékfilmjét La Faute a Fidel (Kend Fidelre) címmel készítette 2006-ban. Isabella Rossellini jó barátságban van Costa-Gavrasszal, így szívesen vállalt szerepet lánya filmjében.

A Late Bloomerst a vasárnap végződő fesztiválon még háromszor láthatják az érdeklődők.

 


(MTI)
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Az évek senki fölött sem múlnak nyomtalanul, s egyre gyakrabban fordul elő, hogy kisebb-nagyobb panaszokkal föl kell keresniük az orvost. Így tett Dobsa Sándor is, aki az idősebbek számára egyet jelent a Stúdió 11-gyel, s kiváló zongorakísérőként a fiatalok előtt sem ismeretlen.
 
Az 1946-os Csongor és Tünde felújítás egyik legemlékezetesebb színészi alakítása Gobbi Hilda nevéhez fűződik. A fiatal művésznő Mirigy-boszorkány félelmetes figuráját a magyar népmesék szellemében formálta meg, – s a visszataszító, csúf, vén szipirtyó, különösen az ifjúsági előadások közönsége körében, meglepően népszerű lett.
Aforizmák
„ Az ember legtöbbször nem azokat a kísértéseket bánja meg, amelyeknek engedett, hanem azokat, amelyeknek ellenállt."
Somerset Maugham
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ