Az Életfa sikerét jósolják Cannes-ban
Dátum: 2011. május 10., kedd, 12:30
Még el sem kezdődött a cannes-i filmfesztivál, máris a legjobb színésznek járó díj esélyeseként emlegetik Brad Pittet. A színész a magának való rendezőként ismert Terrence Malick alkotásában, az óriási várakozással övezett The Tree of Life (Életfa) című filmben lesz látható Sean Penn mellett.

Az 1943-ban született Terrence Malick ritkán forgat, hosszú - mintegy négy évtizedes - pályafutása alatt mindössze maroknyi játékfilmet jegyzett rendezőként. Ezek között van az 1973-as Sivár vidék, amellyel letette névjegyét a filmvilágban.

A hetvenes években még két filmhez adta nevét (az egyiknek csak forgatókönyvírója volt), majd hosszú szünet következett és csak a kilencvenes évek végén hallatott újra magáról Az őrület határán című második világháborús drámával. Visszatérése sikeres volt, az alkotást Arany Medvével jutalmazták a Berlinalén.

2005-ben ült ismét a rendezői székbe, Az új világ című film viszont nem kapott akkora visszhangot. A festőiként jellemzett képi világgal dolgozó Malick 2008-ban forgatta a The Tree of Life című filmet, amelyben Brad Pitt és Sean Penn mellett Jessica Chastain játssza a főszerepet. A cannes-i filmfesztivál szervezői már tavalyra várták a művet, Malick viszont nem készült el vele, így csak most mutatja be a nagyközönségnek.

Az óriási várakozással övezett The Tree of Life premierjét hétfőn ünneplik a seregszemlén, és hamarosan mozikban is vetítik.

A híresen visszahúzódó rendezőt jó emlékek fűzik a francia mustrához: 1979-ben rendezői díjat kapott a Mennyei napok című munkájáért. Ez azonban nem változtat zárkózottságán, várhatóan az összes olyan megjelenést kihagyja, amelynek kollégái általában eleget tesznek.

„Az ő választása, hogy visszahúzódva él és csak a művészettel foglalkozik" - mondta Dede Gardner, a The Tree of Life producere. "A vele való munkában az egyik legnagyobb különbség az őszintesége. Mindenben erre törekszik, amit csinál. Minden pillanatban, amit a színészek között teremt, jelen van a spontaneitás, megbabonázó ezt nézni" - fogalmazott.

A hírek szerint Malick az Életfa óta újabb film forgatását fejezte be Oklahomában. Részletek egyelőre nem ismertek, de egyes források úgy tudják, Ben Affleck, Rachel McAdams, Javier Bardem és Rachel Weisz is szerepel a műben.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Aforizmák
„ Isten azért adta a szerelmet, mert józanon nem házasodna senki."
Gárdonyi Géza
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ