Cannes-i különdíj magyar forgatókönyvért
Dátum: 2011. május 19., csütörtök, 7:37
Miklauzic Bence és Lengyel Ferenc A parkoló című forgatókönyve nyerte az 5. ScripTeast forgatókönyv fejlesztő workshop különdíját Cannes-ban.

 

 

Miklauzic Bence és Lengyel Ferenc A parkoló (Car Park) című forgatókönyve nyerte a ScripTeast különdíját. A közép-európai forgatókönyvek fejlesztésére szakosodott workshop elismerését Miklauzic Bence rendező-forgatókönyvíró személyesen vette át Cannes-ban május 18-án.

 

A zsűri indoklásában méltatta A parkoló című forgatókönyv friss eredetiségét, valamint a parkolóban játszódó szokatlan fekete komédia elbűvölő karaktereit.

Miklauzic Bence Ébrenjárók (2002) című első filmjével közönségdíjat nyert a Filmszemlén, majd 2010-ben készítette el második játékfilmjét, A zöld sárkány gyermekei-t. A parkoló az Angelusz Iván által vezetett Katapult Film stúdióban készül.

 

 

A ScriptEast workshop egész éven át tart és utolsó állomása a cannes-i filmfesztivál, ahol a forgatókönyvírók a nemzetközi filmszakma elitjét képviselő mentorokkal találkoznak. A ScriptEast-et idén ötödik alkalommal rendezte meg a varsói székhelyű Independent Film Foundation a MEDIA Program támogatásával. Az élvonalbeli amerikai és európai szakmabeliek közreműködésével megrendezett workshopra mindeddig 60 forgatókönyv kapott meghívást a régióból, és ezek közül már 10 meg is valósult, ill. elkezdődött a filmek forgatása.

 

 

 

 

http://www.scripteast.pl

 

 

 

A fesztiválokról és a filmekről bővebb információ a www.filmunio.hu honlapon.

 

 

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A híres amerikai írónő, Dorothy Parker nyilatkozta egyszer: – Szeretem a martinit, de legfeljebb kettő pohárral.
 
Aforizmák
„ Az ember legtöbbször nem azokat a kísértéseket bánja meg, amelyeknek engedett, hanem azokat, amelyeknek ellenállt."
Somerset Maugham
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ