43. Magyar Filmszemle
Dátum: 2012. január 12., csütörtök, 15:35
A Magyar Filmművészek Szövetsége február 2. és 5. között megrendezi a 43. Magyar Filmszemlét. A vetítések helyszíne az Uránia Nemzeti Filmszínház és a Toldi mozi.

A protokollt nélkülöző, „fapados” rendezvény célja a sokszínű és élő magyar film bemutatása, amely a jelenlegi helyzetben a magyar filmkészítők áldozatkészségét, egyben a szakma iránti szeretetét bizonyítja. 

Előzsűrizés, verseny nem lesz. Csak ősbemutatókra kerül sor, a korábban bemutatott filmek utánjátszására nincs lehetőség. A játék- és dokumentumfilmek mellett tudományos-ismeretterjesztő-, animációs- és kisjátékfilmeket, kísérleti filmprodukciókat is megtekinthetnek az érdeklődők.  

A rendezvény mindenfajta állami támogatás nélkül jön létre, szerény körülmények között, csupán néhány külföldi vendég részvételével.

A mozijegyek egységesen 600 forintba kerülnek.

A filmszemle teljes programját a jövő hét elején hozzák nyilvánosságra.

(Cserhalmi Sára: Drága besúgott barátaim és Vidnyánszky Attila: Szarvassá változott fiú című filmjének munkálatai még zajlanak. A szervezők remélik, hogy ezek az alkotások is szerepelhetnek majd a programban.)

A játékfilmek listája:

Deák Krisztina: Aglaja, Fancsikai Péter: jp.co.de, Fliegauf Benedek: Csak a szél, Jeles András, Kocsis Ágnes, Török Ferenc, Szabó Simon, Mészáros Márta, Forgács Péter, Siroki László, Pálfi György, Fliegauf Benedek, Salamon András, Jancsó Miklós: Magyarország 2011, Pálfi György: Final cut – Hölgyeim és uraim, Szabó István: Az ajtó, Török Ferenc: Isztambul, Cserhalmi Sára: Drága besúgott barátaim (befejezés alatt), Vidnyánszky Attila: Szarvassá változott fiú (befejezés alatt).

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A híres amerikai írónő, Dorothy Parker nyilatkozta egyszer: – Szeretem a martinit, de legfeljebb kettő pohárral.
 
Alexandre Dumas egyik leghíresebb regénye A három testőr. A regényben címe ellenére mégis négy testőr szerepel: Athos, Porthos, Aramis és D'Artagnan. Egy olvasó meg is írta Dumas-nak, hogy a regény címében tévedett, mire az író így válaszolt:
Aforizmák
„ Az udvariasság nem halt meg – csak Angliába menekült."
Duhamel
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ