Versenyben Berlinben
Dátum: 2012. január 18., szerda, 14:02
Javier Bardem dokumentumfilmje és a Charlize Theron főszereplésével készült Young Adult című alkotás, valamint egy 900 perces dokumentumfilm is szerepel a február 9. és 19. közötti 62. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál, a Berlinale kínálatában a szervezők bejelentése szerint.

A nézők Keanu Reeves és Charlotte Rampling játékát is megtekinthetik a Berlinale Special nevű szekcióban, amelyben Angelina Jolie első rendezése, az In the Land of Blood and Honey is szerepel. A színésznő személyesen mutatja be művét.

A német filmgyártást többek közt Doris Dörries szerelmesfilmje, a Glück képviseli a rangos szekcióban. Utóbbi mű Ferdinand von Schirach egyik elbeszélése alapján készült.

Charlize Theron az ifjúkori szerelmével újra találkozó sikertelen írónőt alakít Jason Retiman tragikomikus filmjében, a Young Adult címűben. Charlotte Rampling az I, Anna című alkotás főszerepében lesz látható Barnaby Southcombe rendezésében, Keanu Reeves pedig Chris Kenneally dokumentumfilmjében, a Side by Side című munkában tűnik fel.

Hijos de las nubes, la última colonia címmel készült Alvaro Longoria rendezésében és Javier Bardem részvételével az a dokumentumfilm, amely Nyugat-Szahara, hivatalos nevén Szaharai Arab Demokratikus Köztársaság helyzetével, az ott kialakult humanitárius válság felé tartó gondokkal foglalkozik. Az alkotók három éven át forgatták a filmet, amely mögé Bardem is odaállt.

A csütörtökön kezdődő Sundance független filmes fesztivál mellett Berlinben is bemutatkozik az Aj Vej-vej kínai máskéntgondolkodóról, művészről szóló dokumentumfilm, az Ai Weiwei: Never Sorry, amelynek rendezője Alison Klayman. Inside Out című munkájával érkezik Berlinbe Anton Corbijn, és Európában először lesz látható Mark Cousins 900 perces dokumentumfilmje, a The Story of Film: An Odyssey.

A Berlinale versenyprogramjában lesz Fliegauf Benedek Csak a szél című új játékfilmjének világpremierje. A filmdráma a 2008 júliusa és 2009 augusztusa között Magyarországon történt romák elleni merényletsorozat inspirálta; egy cigánycsalád egyetlen napját mutatja be kora hajnaltól késő éjszakáig.

Különleges csemegét kínálnak a Berlinale szervezői rögtön a fesztivál második napján, február 10-én, amikor a híres orosz forradalmi film, az Október restaurált változatát vetítik. Szergej Eizenstein mesterművét 1928-as bemutatása után cenzúrázták, kitiltották az orosz mozikból. Berlinben most a Vörös álomgyár című retrospektív szekcióban lesz látható.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Goethe még diák korában gyakran sétált a város határain kívül is. Egyszer egy keskeny ösvényen járt éppen, amikor a vele éppen rossz viszonyban álló diáktársa jött szembe.
 
Will Rogers amerikai komikus, aki csúnya ember volt, társaságban így szólt egy hölgyhöz:
Aforizmák
„ A hülyeség magánügy, amíg el nem mondjuk senkinek."
George Bernard Shaw
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ