A kultúrának szabadság kell
Dátum: 2012. február 10., péntek, 7:38
"Forradalmi" hangulatban, Benoit Jacquot francia forradalom idején játszódó filmjével kezdetét vette csütörtökön este a 62. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál, a Berlinale, amelyen többek szerint még a korábbiaknál is hangsúlyosabb szerep jut majd a szabadság és az emberi jogok kérdésének.

A német főváros szívében fekvő Berlinale Palastban rendezett megnyitón részt vettek a Les adieux a la reine című versenyfilm szereplői, köztük Diane Kruger német színésznő is.

A német kormányt Bernd Neumann kultúráért felelős államminiszter képviselte. A politikus szerint a filmek révén szélesebb képet nyernek az emberek a világról, így van ez az arab tavasz esetében is, amely fontos témája az idei seregszemlének.

"Épp egy éve, hogy a Tahrír téri tüntetők megdöntötték Hoszni Mubarak uralmát" - emlékeztetett. "A demokráciának szüksége van a kultúrára, a kultúrának pedig szabadság kell" - hangsúlyozta.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
 
Joséphine Baker világhírű revücsillag élete utolsó heteiben, 68 évesen is is korát meghazudtoló frissességgel szerepelt Európa színpadjain.
Aforizmák
„ Becsüld meg a kezdőt – ő semmi, de még minden lehet."
Forbáth Imre
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ