Magyar alkotások is szerepelnek az online megrendezett GoEast filmfesztiválon
Dátum: 2021. április 21., szerda, 15:16

Horvát Lili, Lichter Péter és Forgács Péter filmje is szerepel a kedden kezdődő, a pandémia miatt idén online megrendezett wiesbadeni GoEast filmfesztivál programjában.

Az április 26-ig tartó fesztiválon 17 játékfilm és dokumentumfilm verseng a tízezer euróval járó Arany Liliom-fődíjért. A versenyprogramban vetítik Horvát Lili Felkészülés meghatározatlan idegig tartó együttlétre című filmjét is.

Lichter Péter Barokk femina című 66 perces kísérleti filmjét a Bioscop szekcióban mutatják be, Forgács Péter A dunai exodus című 1998-ban készült dokumentumfilmjét és Wittgenstein - Tractatus című 1992-es rövidfilmjét pedig az Anti-Oscar válogatásban láthatja a közönség.

A fesztivál központi témája idén "a közép- és kelet-európai filmes táj, amely részben mitologizált, és amelyet most a programunkban szereplő jelenlegi filmekben új szemszögből szemléljük" - fogalmazott Heleen Gerritsen fesztiváligazgató.

A Német Filmintézet és Filmmúzeum szervezésében zajló filmfesztiválon 38 ország 92 filmjét láthatja a közönség internetes platformon.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Molnár Ferenc hajnalban hazafele tartva, Jacobi Viktor ablakából a Jacobi Szibill című művében a később legnépszerűbbé vált Kis Petrovom című dal melódiáját hallotta.
 
Az Egyesült Államokban elterjedt szokás, hogy vezető újságok évente többször, meglehetősen lapos körkérdéseket intéznek a szellemi élet kiválóságaihoz. Azok természetesen nem nagyon lelkesednek a kérdésekért és gyakran csípős, fanyar feleleteket adnak.
Aforizmák
„ A közvéleményt meg lehet mérgezni, de csak olyan méreggel, amelyik ízlik neki."
Ignotus
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ