Május elején tartják a Szlovén Filmnapokat a Toldi Távmoziban
Dátum: 2021. április 26., hétfő, 14:34

Idén május 6. és 8. között rendezik meg online a Szlovén Filmnapokat a Toldi Távmoziban, ahol három kortárs szlovén filmet láthat a magyar közönség.

Az 5. Szlovén Filmnapok idei műsorában szerepel Ivo Trajkov és Metod Pevec Frenk vagyok című alkotása, Gregor Bozic A gesztenyeerdők meséi című filmje és a Féltestvérek című dráma-vígjáték - olvasható az MTI-hez elküldött tájékoztatóban.

A Frenk vagyok című alkotás történetében a címszereplő gyűlölt apja után hatalmas összeget örököl. Miközben a gyanús vagyon eredetét kutatja, Frenk megtudja, apja ki is volt valójában. Közben konfliktusba kerül testvérével, a dúsgazdag Brane-nel, akinek felesége, Ines mindvégig Frenket szerette.

Szlovénia Oscar-nevezettje, A gesztenyeerdők meséi című, költői szépségű alkotás a második világháború után játszódik, amikor sokan kényszerültek elmenekülni otthonukból. Gregor Bozic filmje a tavalyi Szlovén Filmfesztiválon 12 díjat nyert.

Damjan Kozole Féltestvérek című alkotása középpontjában egy testvérkapcsolat és a múlt feldolgozása áll. A film a 2019-es Karlovy Vary-i Filmfesztivál versenyprogramjában debütált és több nemzetközi fesztivál versenyprogramjában szerepelt.

A filmnapokat a Szlovén Filmközpont, a BudapestFilm Zrt. és a Szlovén Köztársaság budapesti nagykövetsége szervezi. A jegyelővétel április 29-én kezdődik.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Shaw nyomtatott meghívót kapott egyik hölgyismerősétől, akit különösebben nem kedvelt.
 
J. S. Bach rajongott az orgonákért. Amikor eljátszotta legújabb műveit a hangszeren, hallgatósága mindig álmélkodva figyelte a mester virtuóz technikáját.
Aforizmák
„ A tudatlanságnak csak egy takarója van: a nyelv; minek azt mozgatni?"
Mikszáth
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ