Augusztus 2-ig várják a nevezéseket a 28. Országos Diákfilmszemlére
Dátum: 2021. április 29., csütörtök, 16:31

Három kategóriában augusztus 2-ig várják a nevezéseket a 28. Országos Diákfilmszemlére - közölték a szervezők az MTI-vel.

A POLIFILM Műhely Alapítvány és az Aranytíz Kultúrház huszonnyolcadik alkalommal rendezi meg filmmel és videóval foglalkozó ifjú alkotók részére az Országos Diákfilmszemlét - olvasható a közleményben.

Ebben az évben is általános iskolás, középiskolás és fiatal filmes kategóriában lehet jelentkezni 20 percnél hosszabb és ennél rövidebb filmekkel. A hosszabb filmek előzsűrizésen vesznek részt, a filmeket a nevezési lappal együtt kell benyújtani augusztus 2-ig. A rövidebb filmeknél a nevezési lapot ugyancsak augusztus 2-ig kell elküldeni, az alkotások leadási határideje viszont augusztus 23. A 20 percnél rövidebb alkotások előzsűri nélkül kerülnek a szemle programjába.

A nevezési lapot és a dvd-t a Aranytíz Kultúrház címére várják.

A 28. Országos Diákfilmszemlén a vetítések után naponta a szakmai zsűri vezetésével nyilvános konzultációt tartanak az alkotók és az érdeklődők számára. Az arra érdemes alkotások díjban is részesülnek.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A népszerű színész hajnali három körül ért haza a filmforgatásról. Fáradtan sóhajtott föl, amikor végre megállt a belvárosi bérház előtt. Kereste a kulcsait, majd döbbenten jött rá: azok bizony otthon maradtak, a másik kabátja zsebében.
 
Molnár Ferenctől megkérdezték, hogy szerinte a békegalamb hím- vagy nőnemű. Az író elgon-dolkodott, majd határozottan így válaszolt:
Aforizmák
„ A félszemű sokkal tökéletlenebb a vaknál, mert tudja, mije hiányzik."
Hugo
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ