Augusztus 1-ig várják a nevezéseket a 30. Országos Diákfilmszemlére
Dátum: 2023. július 19., szerda, 15:47

Három kategóriában várják a nevezéseket augusztus 1-ig a 30. Országos Diákfilmszemlére - közölték a szervezők kedden az MTI-vel.

Mint írják, a Polifilm Műhely Alapítvány és az Aranytíz Kultúrház harmincadik alkalommal rendezi meg filmmel és videóval foglalkozó ifjú alkotók részére az Országos Diákfilmszemlét augusztus 21. és 27. között a budapesti Aranytíz Kultúrházban.

A nevezéseket az idén is általános iskolás, középiskolás és fiatal filmes kategóriában várják. A 20 percnél rövidebb alkotások előzsűri nélkül kerülnek be a szemle programjába, leadási határidejük augusztus 21., az ennél hosszabb filmek közül előzsűri válogat, leadási határidejük augusztus 1-je.

A vetítések után naponta a szakmai zsűri vezetésével nyilvános konzultációt tartanak az alkotók és az érdeklődők számára. Az arra érdemes alkotásokat a zsűri véleménye szerint díjazzák - közölték a szervezők.

A nevezési lapokat augusztus 1-ig a 30. Országos Diákfilmszemlének otthont adó Aranytíz Kultúrház címére várják.

További információ a diakfilmszemle.polifilm.hu oldalon érhető el.

A diákfilmszemlét 30 éve Merza Gábor független filmes, Papp László médiatanár és Szőke András filmrendező hozta létre azzal a céllal, hogy a fiatal filmeseknek bemutatkozási lehetőséget biztosítsanak. Az általános iskolás, középiskolás és fiatal filmesek saját korosztályi környezetükben mutathatják be legújabb filmes munkáikat a nagy nyilvánosság és a szakmai közönség előtt. Nevezési díj nincs, a szemle ingyenesen látogatható.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A Le Radical (1887. március 19.) san franciscói híre: egy odavaló műbarát megrendelte Párizsból a milói Vénus másolatát. Meg is érkezett, persze kar nélkül. A műbarát beperelte a Central Pacific Companyt kártérítésért.
 
Egyszer azt kérdezte egy lord G.B.Shaw-tól: – Igaz, hogy az ön apja szabó volt? – Igaz! – felelte az író. – Akkor miért nem lett ön is szabó?
Aforizmák
„ Az ostobaság csökkenését nevezzük haladásnak"
Hugo
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ