Közönségdíjat nyert Madarász Isti fimje Portugáliában
Dátum: 2024. március 17., vasárnap, 12:21

Portugália legrégebb óta megrendezett seregszemléjén, a szombat este véget ért 44. Fantasporto Nemzetközi Filmfesztiválon Madarász Isti Átjáróház című fantasy-romkomja elnyerte a fesztivál közönségdíját, míg a Nemzeti Filmintézet filmpromóciós tevékenységét különdíjjal méltatták a szombat esti zárógálán.

A Nemzeti Filmintézet az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében kiemelte: a fesztivál külön programot szentelt a magyar alkotóknak és műsorra tűzte a közelmúlt legsikeresebb magyar filmjeit az elmúlt héten.

Az Átjáróház című alkotás főhőse új munkahelyén, a hullaház hűtőszobájában látja viszont nemrég megismert szerelmét. A fiatalember elhatározza, hogy megmenti a lányt a túlvilág gonosz boncmesterétől, aki az elhunytak lelkére pályázik. A Fantasporto fesztivál közönségdíjával kitüntetett Átjáróház főszerepeit Rujder Vivien, Bárnai Péter, Kulka János és Kútvölgyi Erzsébet alakítja - áll a dokumentumban.

Az 1981 óta minden évben Portóban megrendezett nemzetközi fesztivál Portugália legnagyobb filmes seregszemléje, amelynek fő célja a minőségi alkotások felvonultatása, kiemelten a fantasy, horror és sci-fi műfajokban. Az elmúlt húsz év alatt összesen 47 magyar filmet mutattak be a Fantasportón, ahol 26 díjat nyertek el a hazai alkotások.

A Retrospective - Visions of Hungarian Cinema című, idei válogatásban a hazai mozikban rekordnézettséggel szereplő Semmelweis, a Mellékszereplők és a Mesterjátszma is látható volt a legújabb filmek közül, továbbá a korábbi évek terméséből a Post Mortem, a Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre, a Fantasporto 2015-ös fődíjával kitüntetett Liza, a rókatündér, a Drakulics elvtárs, valamint a Martfűi rém című filmek.

A Nemzeti Filmintézet filmpromóciós tevékenységét elismerő különdíjat Bereczki Csaba nemzetközi jogértékesítési és képviseleti igazgató és Bényei Márta fesztiválmenedzser vette át a szombat esti zárógálán Portóban.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Aforizmák
„ A pénznek, ha el akar jutni hozzám, el kell fogadnia azokat a feltételeket, amelyeket jellemem szab neki."
Chamfort
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ