Új Bogyó és Babóca rajzfilm látható a mozikban
Dátum: 2024. március 20., szerda, 13:39

Csengettyűk címmel március 28-án mutatják be a mozikban a Bogyó és Babóca rajzfilmsorozat új részét. A premierhez kapcsolódva rajzversenyt is hirdetnek óvodás csoportoknak.

Az idén 20 éves könyvsorozatból készült Bogyó és Babóca 6. - Csengettyűk című mozifilm 13 ötperces epizódból áll és elsősorban a 2-6 éves gyerekeket szólítja meg. A sorozat főszereplője Bogyó, a csigafiú és Babóca, a katicalány. Barátaikkal minden epizódban felfedezik környezetüket, az erdők, mezők és vizek világát. Eközben sok mindent megtanulnak egymásról, a közösségről és saját magukról is.

A hatodik rész Bogyó és Babóca 13 kalandját eleveníti fel, így egyebek mellett a bagolyfiókák születését, Barlangi Pók balesetét, Ugri hajának és Csillaglány hárfájának esetét. A jól ismert karakterek mellett feltűnnek új szereplők is, így Rézbogár, Borz Ottó és Ezerlábú - közölte a KEDD Kulturális és Szolgáltató Kft. hétfőn az MTI-vel.

A meseszereplőknek ezúttal is Pogány Judit Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész kölcsönzi a hangját, nem kevesebb mint száz karaktert szólaltatva meg egyedi hangon. A rajzfilm zenéjéért és hangzásvilágáért Szabó Tibor, a gyerekdalairól ismert zeneszerző és előadóművész felel, a rendezőpáros Fazakas Kinga és M. Tóth Géza.

A mozifilm megjelenése alkalmából a KEDD Animációs Stúdió Országos Rajzversenyt hirdet óvodás csoportok számára Bogyó, Babóca és barátaik témában. A képeket március 31-ig várják digitális formában a rajzverseny.kedd.net oldalon található linken.

Bartos Erika Bogyó és Babóca meséjének első kötete 2004-ben jelent meg. Az első rajzfilmsorozatot 2010-ben mutatták be Bogyó és Babóca 1. - Barátság címmel, ezt követte a Mézeskalácsok, a Játszótársak, a Tündérkártyák és a Hónapok meséi.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
„ A Kaviár és lencse című bohózatban a szövegkönyv szerint kinyílik az ajtó, a közönség megpillant, pisztolylövés, a szívemhez kapok és felkiáltok: „Meglőttek!...Gyilkosok!...” – És összeesem. Az egyik előadáson a pisztoly csütörtököt mondott. De hát nekem el kellett hunynom ott a helyszínen. Mit tehettem?...
 
Alexandre Dumas egyik leghíresebb regénye A három testőr. A regényben címe ellenére mégis négy testőr szerepel: Athos, Porthos, Aramis és D'Artagnan. Egy olvasó meg is írta Dumas-nak, hogy a regény címében tévedett, mire az író így válaszolt:
Aforizmák
„ Ne kezdjünk ki olyannal, akinek nincs vesztenivalója"
Gracián
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ